Byta profilbild i Gmail

Du kan välja ett foto att använda som profilbild i Gmail. Bilden visas när någon ser ditt namn i sin inkorg eller chattlista.

Din profilbild i Gmail är densamma som bilden i ditt Google-konto. Läs mer om hur du ändrar Google-kontots namn och andra uppgifter.

Ändra bild

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Rulla ned till Min bild och klicka på Om mig.
  4. Klicka på din profilbild.​
  5. Välj ett foto.
  6. Klicka på Klar uppe till höger.

Jag kan inte byta bild

Om du har fått ett Google-konto via jobbet eller skolan byter du bild enligt anvisningarna nedan.

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Ändra bild i avsnittet Min bild.
  4. Välj en bild eller ladda upp en ny.
  5. Välj den del av fotot som du vill visa.
  6. Klicka på Utför ändringar.

Obs! Om det ändå inte går att byta bild kontaktar du administratören.

Hitta en gammal profilbild

Du hittar tidigare profilbilder i albumarkivet.

Relaterad artikel