Opret regler til filtrering af dine mails

Vil du have mere ud af Google-apps på arbejdet eller i skolen?  Tilmeld dig en prøveperiode på Google Workspace uden beregning.

På din computer kan du administrere de mails, du modtager, ved hjælp af filtrene i Gmail. Brug dem til at sende en mail til en etiket eller til at arkivere, slette, stjernemarkere eller automatisk videresende dine mails.

Opret et filter

1. Åbn Gmail.
  2. Øverst i søgefeltet skal du klikke på Vis valgmuligheder for søgning billedjustering .
  3. Angiv dine søgekriterier. Hvis du vil tjekke, om din søgning fungerede korrekt, kan du se, hvilke mails der dukker op, når du klikker på Søg.
  4. Klik på Opret filter nederst i søgevinduet.
  5. Vælg, hvad filteret skal gøre.
  6. Klik på Opret filter.

Bemærk! Når du opretter et filter til videresendelse af meddelelser, påvirker det kun nye meddelelser. ​Når nogen svarer på en meddelelse, du har filtreret, filtreres svaret derudover kun, hvis det lever op til de samme søgekriterier.

Brug en bestemt meddelelse til at oprette et filter

1. Åbn Gmail.
  2. Markér afkrydsningsfeltet ud for den mail, du vil bruge.
  3. Klik på Mere Mere.
  4. Klik på Filtrer meddelelser som disse.
  5. Angiv dine filterkriterier.
  6. Klik på Opret filter.

Rediger eller slet filtre

1. Åbn Gmail.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger Indstillinger og derefter Se alle indstillinger.
  3. Klik på Filtre og blokerede adresser.
  4. Find det filter, du vil ændre.
  5. Klik på Rediger eller Slet for at fjerne filteret. Hvis du redigerer filteret, skal du klikke på Fortsæt, når du er færdig med at redigere.
  6. Klik på Opdater filter eller OK.

Eksportér eller importér filtre

Hvis du har en sikkerhedskopi af dine filtre, kan du importere dem til Gmail. Du kan også eksportere dine filtre.

1. Åbn Gmail.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger Indstillinger og derefter Se alle indstillinger.
  3. Klik på Filtre og blokerede adresser.
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for filteret.
Importér et filter

1. Klik på Importér filtre nederst på siden.
  2. Vælg filen med det filter, du vil importere.
  3. Klik på Åbn fil.
  4. Klik på Opret filtre
Eksportér et filter

1. Klik på Eksportér nederst på siden.
  2. Dermed får du en .xml-fil, som du eventuelt kan redigere i en teksteditor.