Gmail-viestien lähettäminen tai lähettämisen peruuttaminen

Voit lähettää viestejä tai peruuttaa niiden lähettämisen selaimessa tai Gmail-sovelluksessa.

Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Viestin lähettäminen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta  Kirjoita viesti.
  3. Lisää vastaanottajat Vastaanottaja-kenttään. Tai:
    • Lisää vastaanottajia Kopio‑ ja Piilokopio-kenttiin.
    • Kun kirjoitat viestiä, voit lisätä kontaktin nimen tekstikenttään käyttämällä plusmerkkiä tai @mainintaa.
  4. Lisää aihe.
  5. Kirjoita viestisi.
  6. Klikkaa sivun alareunasta Lähetä.

Vinkki: Jos haluat lisätä yksittäisiä vastaanottajia ja tunnisteiden avulla luomiasi yhteystietoryhmiä, klikkaa Vastaanottaja.

Viestin lähettämisen peruuttaminen

Jos et haluakaan lähettää sähköpostia, sinulla on hetki aikaa peruuttaa lähetys. Voit heti viestin lähettämisen jälkeen peruuttaa lähettämisen seuraavasti:

1. Vasempaan alakulmaan ilmestyy Viesti lähetetty ‑ilmoitus sekä Kumoa‑ ja Näytä viesti ‑vaihtoehdot.
  2. Klikkaa Kumoa.

Viestin lähetyksen peruutusajan valitseminen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Valitse Kumoa lähettäminen ‑kohdan vierestä lähetyksen peruutuksen kestoksi 5, 10, 20 tai 30 sekuntia.
  4. Klikkaa alareunasta Tallenna muutokset.

Viestin vastaanottajien lisäämisvaihtoehdot

Vastaanottajien lisääminen (kopio)

Kun lisäät vastaanottajia viestiin, voit halutessasi lisätä kopiokentän. Tähän kenttään lisätyt vastaanottajat näkevät viestin muut vastanottajat.

Kopiokenttään lisätään usein vastaanottajia, joiden ei tarvitse reagoida sähköpostiin.

Vastaanottajien piilottaminen (piilokopio)

Jos haluat piilottaa jonkun vastaanottajan sähköpostiosoitteen viestiä lähettäessäsi, voit lisätä kyseisen henkilön piilokopiokenttään.

Näin piilokopio toimii:

• Vastaanottajat eivät tiedä, että olet lisännyt henkilöitä piilokopiokenttään.
  • Piilokopiokenttään lisäämäsi henkilö näkee, että viesti on tullut hänelle piilokopiona. Hän näkee myös viestin vastaanottaja- ja kopiokentissä olevat henkilöt.
  • Piilokopiokenttään lisäämäsi henkilöt eivät näe muiden piilokopiokenttään lisättyjen henkilöiden nimiä tai sähköpostiosoitteita.
  • Jos joku vastaa kaikille, piilokopiokentässä olevat vastaanottajat eivät näe vastausta.

Tärkeää: Jos viestin vastaanottajat eivät käytä Gmailia, he eivät ehkä näe olevansa piilokopiokentässä.

Sähköpostin lähettäminen useille vastaanottajille

Kun kirjoitat viestin, lisää vastaanottajat Vastaanottaja-, Kopio- tai Piilokopio-kenttään.

Jos haluat lisätä useita vastaanottajia, erota nimet tai sähköpostiosoitteet toisistaan pilkulla. Voit lisätä vastaanottajia ja hallinnoida yhteystietotunnisteita myös klikkaamalla Vastaanottaja-, Kopio- tai Piilokopio-kohtia.

Jos haluat lähettää viestin useille ihmisille, voit myös luoda ryhmän.

Vinkki: Voit myös lisätä ryhmän sähköpostiosoitteen Vastaanottaja-, Kopio- tai Piilokopio-kenttiin.