Groepen met contactpersonen maken

Met contactgroepen kun je je contactpersonen eenvoudiger organiseren, zodat je makkelijker een e-mail kunt sturen naar een bepaalde groep mensen. Als je bijvoorbeeld een contactgroep maakt met de naam 'Voetbalclub', kun je gewoon een bericht naar die groep sturen in plaats van een e-mail te sturen naar 50 verschillende mensen. Zo vergeet je nooit meer iemand in een groep een e-mail te sturen.

Ga als volgt te werk om een groep met contactpersonen te maken:

1. Klik in de linkerbovenhoek van je Gmail-pagina op Mail en selecteer Contacten.
  2. Selecteer de contacten die je aan een groep wilt toevoegen en klik op de knop Groepen. Kies vervolgens Nieuwe.
  3. Voer de naam van de groep in.
  4. Klik op OK.

Ga als volgt te werk om contactpersonen aan een groep met contactpersonen toe te voegen:

1. Selecteer de contactpersonen in de lijst met contactpersonen.
  2. Klik op de knop Groepen.
  3. Selecteer de groep waaraan je de contactpersoon wilt toevoegen of selecteer Nieuwe maken om een nieuwe groep te maken.
  4. Als er meerdere adressen voor een contactpersoon zijn opgeslagen, kun je kiezen welk adres bij de groep met contactpersonen hoort. Je opent de contactpersoon en klikt op de kleine pijl naast de groep die je wilt aanpassen.
Opmerking: deze instructies werken alleen met de standaardversie van Gmail. Als de instructies niet overeenkomen met wat je in Contactbeheer ziet, raden we je aan een upgrade uit te voeren naar een volledig ondersteunde browser of klik je op standaardversie in je account.