Lägga till eller ta bort kategorier och flikar i inkorgen i Gmail

Sortera e-postmeddelanden i olika flikar i inkorgen, till exempel Socialt och Kampanjer. Då behöver du inte se alla e-postmeddelanden samtidigt när du öppnar Gmail.

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Lägga till eller ta bort kategorier

Om kategorier som Primär eller Socialt inte visas när du trycker på menyn Meny gör du så här:

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Välj ditt konto.
  5. Tryck på Inkorgstyp.
  6. Välj Standardinkorg.
  7. Tryck på Inkorgskategorier.
  8. Lägg till eller ta bort kategorier.

Tips! Om du endast använder kategorin Primär på datorn går det inte att välja Inkorgskategorier.

Flytta ett e-postmeddelande

Flytta ett e-postmeddelande till en ny kategori

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna ett e-postmeddelande.
  3. Tryck på Flytta Flytta till. Om du inte ser Flytta trycker du på Mer Mer följt av Flytta till.
  4. Tryck på en ny kategori.

Visa e-postmeddelanden i Primär

Alla meddelanden som du markerar med en stjärna Stjärna visas både i kategorin Primär och i de eventuella kategorier de redan tillhörde.

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Klicka på stjärnan Stjärna i inkorgen eller i meddelandet.

Ändra aviseringar för varje kategori

Du kan välja olika aviseringar för varje kategori. Läs mer om aviseringar.

Kontrollera antalet meddelanden i inkorgen

Svar på meddelanden grupperas i konversationer i Gmail. I inkorgen visas hur många konversationer som finns, inte antalet meddelanden.

Så här ser du hur många meddelanden som finns i inkorgen:

1. Öppna Gmail på datorn. Det går inte att visa det totala antalet meddelanden i Gmail-appen.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Rulla ned till avsnittet Konversationsfönstret.
  4. Välj Konversationsfönstret av.
  5. Längst ned på sidan klickar du på Spara ändringar.
  6. Återgå till inkorgen för att se antalet meddelanden. Om du har flera sektioner och kategorier måste du lägga ihop antalet från varje avsnitt.
  7. När du är klar återgår du till inställningarna och aktiverar konversationsfönstret.

Det går inte att aktivera inkorgskategorier

Det går inte att aktivera inkorgskategorier om du har över 250 000 meddelanden i inkorgen.

Du måste radera eller arkivera meddelanden om du vill komma under gränsen.