De naam 'chatruimtes' in Google Chat wordt gewijzigd in 'ruimtes'. Het kan even duren voordat de naamswijziging is doorgevoerd. Meer informatie

Inboxcategorieën en tabbladen toevoegen of verwijderen in Gmail

Sorteer je e-mails in verschillende inbox-tabbladen, zoals Sociaal of Reclame. Als je Gmail opent, hoef je niet alle e-mails tegelijk te bekijken.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Categorieën toevoegen of verwijderen

1. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Kies je account.
  4. Tik op Inboxtype.
  5. Selecteer Standaard inbox.
  6. Tik op Terug Back en dan op Inboxcategorieën.
  7. Voeg categorieën toe of verwijder deze.

Berichten verplaatsen

Een bericht verplaatsen naar een nieuwe categorie
  1. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
  2. Open het bericht. (Als je in de inbox wilt blijven, tik je op de profielafbeelding van de afzender.)
  3. Tik rechtsboven op Meer 더보기 en dan Verplaatsen naar.
  4. Tik op een nieuwe categorie.
Zorgen dat berichten worden getoond in de categorie Primair

Als je de standaardindeling voor je inbox gebruikt, vind je berichten die je markeert met een ster Ster toevoegen terug in de categorie Primair en in de categorie waarin ze zich bevinden op het moment dat je de berichten markeert.

1. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
  2. Tik in je inbox of in een geopend bericht op de ster Ster toevoegen.

Meldingen voor categorieën wijzigen

Je kunt voor elke categorie een andere melding kiezen. Bekijk meer informatie over meldingen.

Het aantal berichten in je inbox checken

In Gmail worden antwoorden op berichten gegroepeerd in gesprekken. In je inbox zie je het aantal gesprekken, maar niet het aantal berichten.

Volg deze stappen om te zien hoeveel berichten je in je inbox hebt:

1. Open Gmail op je computer. Je kunt het totale aantal berichten niet vinden in de Gmail-app.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Scroll omlaag naar het gedeelte Gespreksweergave.
  4. Selecteer Gespreksweergave uit.
  5. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.
  6. Ga terug naar je inbox om het aantal berichten te zien. Als je meerdere secties of categorieën in je inbox hebt, tel je de aantallen van alle secties bij elkaar op.
  7. Als je klaar bent, ga je terug naar Instellingen en zet je Gespreksweergave aan.

Ik kan geen inboxcategorieën aanzetten

Als je meer dan 250.000 berichten in je inbox hebt, kun je geen inboxcategorieën aanzetten.

Als je onder deze grens wilt komen, kun je berichten archiveren of verwijderen.