Inboxcategorieën en tabbladen toevoegen of verwijderen in Gmail

Sorteer je e-mails op verschillende inboxtabbladen, zoals Sociaal of Reclame. Als je Gmail opent, hoef je niet alle e-mails tegelijk te bekijken.

Categorieën toevoegen of verwijderen

1. Open de Gmail-app Gmail app op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu iOS-menupictogram en vervolgens Instellingen
  3. Kies je account.
  4. Tik op Inboxtype
  5. Selecteer Standaard inbox.
  6. Tik op Terug Back en vervolgens op Inboxcategorieën
  7. Voeg categorieën toe of verwijder deze.

Berichten verplaatsen

Een bericht verplaatsen naar een nieuwe categorie
  1. Open de Gmail-app Gmail op je iPhone of iPad.
  2. Open het bericht. (Als je in de inbox wilt blijven, tik je op de profielafbeelding van de afzender.)
  3. Tik rechtsboven op Meer 더보기 en vervolgens Verplaatsen naar.
  4. Tik op een nieuwe categorie.
Zorgen dat berichten worden weergegeven in de categorie Primair

Als je de standaardindeling voor je inbox gebruikt, worden berichten die je markeert met een ster Ster toevoegen weergegeven in de categorie Primair en in de categorie waarin ze zich bevinden op het moment dat je de berichten markeert.

1. Open de Gmail-app Gmail op je iPhone of iPad.
  2. Tik in je inbox of in een geopend bericht op Ster toevoegen Ster toevoegen.

Meldingen voor categorieën wijzigen

Je kunt voor elke categorie een andere melding kiezen. Meer informatie over meldingen.

Ik kan geen inboxcategorieën inschakelen

Als je meer dan 250.000 berichten in je inbox hebt, kun je geen inboxcategorieën inschakelen.

Als je onder deze grens wilt komen, kun je berichten archiveren of verwijderen.

Het aantal berichten in je inbox controleren

In Gmail worden antwoorden op berichten gegroepeerd in gesprekken. In je inbox zie je het aantal gesprekken, maar niet het aantal berichten.

Volg deze stappen om te zien hoeveel berichten je in je inbox hebt:

1. Open Gmail op je computer. Je kunt het totale aantal berichten niet vinden in de Gmail-app.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en vervolgens Instellingen.
  3. Scroll omlaag naar het gedeelte Gespreksweergave.
  4. Selecteer Gespreksweergave uit.
  5. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.
  6. Ga terug naar je inbox om het aantal berichten te zien. Als je meerdere secties of categorieën in je inbox hebt, tel je de aantallen van alle secties bij elkaar op.
  7. Als je klaar bent, ga je terug naar Instellingen en schakel je Gespreksweergave in.