Gmailin postilaatikon luokkien ja välilehtien lisääminen ja poistaminen

Voit lajitella sähköpostit postilaatikoiden eri välilehdille, esim. Sosiaaliset verkostot tai Tarjoukset. Siten kaikki viestit eivät näy kerralla, kun avaat Gmailin.

Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Luokkavälilehtien lisääminen tai poistaminen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Klikkaa Postilaatikko‑välilehteä.
  4. Valitse Postilaatikon tyyppi ‑osiosta Oletus. Huom. Piilota kaikki välilehdet valitsemalla jokin muu postilaatikon tyyppi.
  5. Valitse Luokat-osiosta välilehdet, joiden haluat näkyvän. Huom. Et voi luoda uusia välilehtiä. Voit ainoastaan tuoda näkyviin ja piilottaa olemassa olevia välilehtiä.
  6. Vieritä alareunaan ja valitse Tallenna muutokset.

Vinkki: Jos olet ottanut ilmoitukset käyttöön, saat ilmoituksia ainoastaan Ensisijainen-luokan sähköpostiviesteistä.

Sähköpostin siirtäminen uuteen luokkaan

1. Lisää sähköposti haluamaasi luokkaan vetämällä se kyseisen luokan välilehdelle.
2. Jos haluat siirtää kaikki kyseisen lähettäjän sähköpostit jatkossa tähän luokkaan, klikkaa vasemman alakulman ponnahdusilmoituksesta Kyllä.

Sähköpostien haku luokasta

Sähköpostit eivät löydy luokasta

Arkistoidut viestit eivät näy niille määritetyillä välilehdillä.

Voit etsiä arkistoituja sähköposteja sivun yläreunassa olevan hakukentän avulla.

Haku sähköpostiluokasta

Kirjoita "category:" ja sitten luokan nimi hakutermin eteen.

Esimerkiksi haulla "category:social juhlat" löydät Sosiaaliset verkostot ‑välilehdellä olevat sähköpostit, joissa on mainittu "juhlat".

Seuraavia luokkia voi käyttää hakutoiminnossa, vaikka luokkaa ei olisi otettu käyttöön välilehtenä:

• Ensisijainen: tuntemiesi henkilöiden lähettämät sähköpostit ja viestit, jotka eivät näy muilla välilehdillä.
  • Sosiaaliset verkostot: sosiaalisten verkostojen ja median jakamissivustojen viestit.
  • Tarjoukset: tarjoukset ja muut mainosviestit.
  • Ilmoitukset: ilmoitukset, vahvistukset, kuitit, laskut ja tiliotteet.
  • Keskusteluryhmät: viestit verkkoryhmistä, keskustelupalstoilta ja postituslistoilta.
  • Varaukset: lentovahvistukset sekä hotelli- ja pöytävaraukset.
  • Ostokset: tilauksiin ja toimituksiin liittyvät viestit.

Vinkki: Varaukset‑ ja Ostokset-luokkia ei voi ottaa käyttöön välilehtinä, mutta niitä voidaan käyttää hakutoiminnossa ja suodattimissa.

Tarjousten niputuksen laittaminen pois päältä

Jos käytät oletuspostilaatikkoa, Gmail niputtaa tarjoussähköpostit Tarjoukset-välilehdelle.

Asetuksen laittaminen pois päältä:

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset  ja sitten Näytä kaikki asetukset
  3. Klikkaa Postilaatikko ja sitten poista valinta "Ota tärkeimpien tarjoussähköpostien niputus käyttöön Tarjouksissa" ‑ruudusta.

Lue lisää Gmail-mainosten toiminnasta.

Luokkakohtaisten ilmoitusten muokkaaminen

Voit valita jokaiselle luokalle oman ilmoituksen. Lue lisää ilmoituksista.

Postilaatikon viestimäärän tarkistaminen

Gmailissa viestien vastaukset on ryhmitelty keskusteluiksi. Postilaatikosta näet keskustelujen määrän, mutta viestien lukumäärää ei näytetä.

Voit tarkistaa postilaatikon viestimäärän seuraavasti:

1. Avaa Gmail tietokoneella. Viestien kokonaismäärää ei voi tarkistaa Gmail-sovelluksesta.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Vieritä alas Keskustelunäkymä-kohtaan.
  4. Valitse Keskustelunäkymä pois päältä.
  5. Valitse sivun alareunassa Tallenna muutokset.
  6. Palaa tarkistamaan viestien lukumäärä. Jos osioita tai luokkia on useita, laske yhteen kaikkien osioiden viestit.
  7. Kun olet valmis, palaa asetuksiin ja ota Keskustelunäkymä käyttöön.

Postilaatikon luokkien käyttöönotto ei onnistu

Jos postilaatikossa on yli 250 000 viestiä, postilaatikon luokkia ei voi ottaa käyttöön.

Sinun on arkistoitava tai poistettava viestejä, jotta viestien enimmäismäärä alittuu.