Postilaatikon luokkien lisääminen ja poistaminen Gmailissa

Voit pitää postilaatikon järjestyksessä luokkien avulla. Kun ominaisuus on päällä, Gmail lajittelee sähköpostit automaattisesti erilaisiin luokkiin, kuten someilmoituksiin ja tarjouksiin.
Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Lue lisää postilaatikon luokista.

Kun valitset postilaatikon tyypiksi "Oletus", postilaatikossa voi näkyä valintasi mukaan yksi tai useampi luokka:

• Ensisijainen: Tunnettujen käyttäjien lähettämät sähköpostit sekä viestit, jotka eivät näy muilla välilehdillä.
  • Sosiaaliset verkostot: Sosiaalisten verkostojen ja median jakamissivustojen viestit.
  • Tarjoukset: Tarjoukset ja muut mainosviestit.
  • Ilmoitukset: Automaattiset vahvistukset, ilmoitukset, tiliotteet ja muistutukset, jotka eivät välttämättä vaadi välittömiä toimenpiteitä.
  • Keskusteluryhmät: Viestit verkkoryhmistä, keskustelupalstoilta ja postituslistoilta.
Vinkki: Jos postilaatikossa on yli 250 000 sähköpostia, et voi laittaa postilaatikon luokkia päälle. Poista tai arkistoi sähköposteja, jos haluat käyttää luokkia.

Postilaatikon luokkien lisääminen ja poistaminen

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Napauta Postilaatikko-kohdasta Postilaatikon tyyppi.
  4. Napauta Oletuspostilaatikko.
  5. Napauta vasemmasta yläreunasta Asetukset.
  6. Napauta Postilaatikon muokkaukset ja sitten Postilaatikon luokat.
  7. Laita yksi tai useampi luokka päälle.

Vinkki: Voit valita jokaiselle luokalle oman ilmoituksen. Lue lisää Gmail-ilmoitusten toiminnasta.

Postilaatikon luokkien laittaminen pois päältä

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko .
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse tilisi.
  5. Napauta Postilaatikon muokkaukset ja sitten Postilaatikon luokat.
  6. Laita yksi tai useampi luokka pois päältä.
  7. Näin piilotat kaikki postilaatikon luokat:

Sähköpostien haku luokasta

Tärkeää: Arkistoidut sähköpostit eivät näy postilaatikon luokissa. Näet ne Gmailin "Kaikki viestit" ‑tunnisteen alta.

1. Kirjoita yläreunan hakukenttään category:.
  2. Lisää luokan nimi ennen hakutermiä:
    • primary
    • social
    • updates
    • forums
    • reservations
    • purchases

Esimerkiksi haulla, category:social juhlat löydät "Sosiaaliset verkostot" ‑luokassa (englanniksi "social") olevat sähköpostit, joissa on mainittu "juhlat".

Vinkki: Vaikka voit etsiä sähköpostiviestejä lisäämällä hakuun luokaksi "Reservations" (varaukset) tai "Purchases" (ostokset), et voi valita näitä luokkia postilaatikosta.

• Varaukset: Lentovahvistukset sekä hotelli- ja pöytävaraukset.
  • Ostokset: Tilaus-, lähetys- ja toimitusvahvistukset.

Vähemmän tärkeiden sähköpostien järjestäminen

• Ilmoitukset-luokassa voit nähdä sähköpostiviestejä, jotka eivät vaadi välitöntä huomiota, kuten tilausvahvistukset ja muistutukset.
  • Kun Ensisijainen-, Sosiaaliset verkostot- ja Tarjoukset-luokat ovat käytössä, myös Ilmoitukset-luokan voi ottaa käyttöön. Näin voit keskittyä paremmin tärkeisiin viesteihin.
  • Näin voit laittaa Ilmoitukset-luokan pois päältä:
    1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
    2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko Valikko.
    3. Valitse Asetukset.
    4. Valitse tilisi.
    5. Napauta Postilaatikon muokkaukset ja sitten Postilaatikon luokat.
    6. Laita Ilmoitukset pois päältä.

Viestien lajittelun parantaminen Gmailissa

Voit hallita sähköpostien luokittelua postilaatikon luokkiin eri tavoilla:

• Siirrä viesti luokasta toiseen:
    1. Valitse Gmail-sovelluksesta yksi tai useampi sähköposti.
    2. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää 더보기.
    3. Valitse Siirrä kansioon.
    4. Valitse jokin luokka.
  • Merkitse sähköposti tähdellä: Kun merkitset sähköpostin tähdellä, se näkyy Ensisijainen-luokassa ja säilyy myös aiemmassa luokassa. Lue lisää sähköpostien merkitsemisestä tähdellä.
  • Luo suodatin: Luo Gmailissa suodatin, joka merkitsee tiettyjen lähettäjien sähköpostit tärkeiksi tai ohjaa ne valitsemaasi luokkaan. Lue lisää suodattimien luomisesta.
  • Lisää lähettäjä Google-yhteystietoihin: Kun lisäät lähettäjän yhteystietoihin, Gmail tietää, että tunnet viestin lähettäjän. Lue lisää yhteystietojen lisäämisestä.
  • Vastaa sähköpostiin: Kun vastaat lähettäjälle, se osoittaa Gmailille, että hän on tuttusi. Lue lisää viestiin vastaamisesta Gmailissa.

Postilaatikon viestimäärän tarkistaminen

Gmailissa viestien vastaukset on ryhmitelty keskusteluiksi. Postilaatikosta näet keskustelun määrän mutta et viestien määrää.

Voit tarkistaa postilaatikon viestimäärän seuraavasti:

1. Avaa Gmail tietokoneella.
    • Viestien kokonaismäärää ei voi tarkistaa Gmail-sovelluksessa.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset.
  3. Klikkaa Näytä kaikki asetukset.
  4. Vieritä alas Keskustelunäkymä-kohtaan.
  5. Laita Keskustelunäkymä pois päältä.
  6. Klikkaa sivun alareunasta Tallenna muutokset.
  7. Näet viestien määrän postilaatikosta.
    • Jos osioita tai luokkia on useita, lisää jokaisen osion numerot yhteen.
  8. Palaa lopuksi Asetukset-sivulle.
  9. Laita Keskustelunäkymä päälle.