Åpne og last ned vedlegg i Gmail

Når du får e-poster med vedlegg, kan du laste ned kopier av vedleggene til enheten din.

Alternativer for nedlasting

Last ned et vedlegg på en datamaskin
  1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Åpne en e-post.
  3. Hold markøren over miniatyrbildet, og klikk deretter på Last ned Last ned.

Nettleseren din lagrer vedleggene du har lastet ned, i en nedlastingsmappe. Sjekk nettleserinnstillingene dine for å finne ut hvor nedlastingene dine havner. Hvis du bruker Google Chrome, kan du finne ut hvordan du laster ned en fil i Chrome.

Last ned til Google Disk

Merk: Enkelte vedlegg kan vises og deles, men ikke lagres i Google Disk.

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Åpne en e-post.
  3. Hold markøren over miniatyrbildet, og klikk deretter på Lagre i Disk Lagre i Disk.

Du kan se alle filene du har lastet ned, i Google Disk.

Last ned bilder inni e-poster

Noen bilder vises i selve e-posten, og ikke som vedlegg.

Her er noen måter å lagre bilder inni e-poster på:

• Last ned: Høyreklikk på bildet og velg alternativet for å lagre bildet.
  • Lagre i Disk: Last ned bildet til datamaskinen og last det opp til Google Disk.

Inkluder vedlegg når du svarer eller videresender

Vedlegg inkluderes når du videresender e-post, men de blir ikke inkludert automatisk når du svarer på e-post.

Sånn inkluderer du de opprinnelige vedleggene når du svarer:

1. Klikk på nedoverpilen Nedoverpil nederst i svarfeltet på datamaskinen.
  2. Klikk på Inkluder opprinnelige vedlegg.

Klikk på Fjern til høyre for vedlegget for å fjerne opprinnelige vedlegg når du svarer.

Det er ikke mulig å åpne eller laste ned vedlegg

Merk: Hvis avsenderen har slått på modus for konfidensielt innhold, kan du ikke kopiere eller laste ned e-postteksten og vedleggene.

Hvis det ikke er mulig å laste opp eller ned vedlegg, kan du prøve følgende trinn i denne rekkefølgen:

1. Sjekk at du bruker en nettleser som støttes på datamaskinen din.
  2. Prøv å slå av utvidelser du har i nettleseren din (én om gangen).
  3. Tøm nettleserens buffer og informasjonskapsler.
  4. Prøv å åpne Gmail med prøvefunksjoner slått av på denne siden https://mail.google.com/mail/u/0/?labs=0#settings/labs. Hvis dette løser problemet, kan du prøve å slå på én prøvefunksjon om gangen.

Jeg får en advarsel

Vedlegget tillater ubekreftede skript

Hva betyr denne advarselen?

Vi kan ikke bekrefte at det er trygt å åpne vedleggene i e-posten. Hvis du åpner vedleggene, er det fare for at skadelig programvare kan begynne å kjøre på datamaskinen eller enheten din.

Hva gjør jeg hvis jeg ser denne advarselen?

Hvis e-posten ser mistenkelig ut, må du ikke svare og ikke laste ned vedlegget. Du kan rapportere den som søppelpost eller nettfisking.

Hvis e-posten er fra noen du kjenner og stoler på, kan du ignorere advarselen.

Varsel om «Kryptert vedlegg»

Hva betyr denne advarselen?

Enkelte vedlegg, for eksempel dokumenter du må angi passord for å åpne, er kryptert og kan ikke skannes for virus.

Hva gjør jeg hvis jeg ser denne advarselen?

Hvis e-posten ser mistenkelig ut, må du ikke svare og ikke laste ned vedlegget. Du kan rapportere den som søppelpost eller nettfisking.

Hvis e-posten er fra noen du kjenner og stoler på, kan du ignorere advarselen.

Denne e-posten er ikke autentisert

Hva betyr denne advarselen?

E-posten har e-post vedlagt (.eml). Selv om vi har sjekket e-posten og .eml-vedleggene for søppelpost og virus, kan vi ikke bekrefte at avsenderen som vises i .eml-filene, faktisk sendte disse e-postene. Finn ut mer om autentisering.

Hva gjør jeg hvis jeg ser denne advarselen?

Hvis e-posten ser mistenkelig ut, må du ikke åpne de vedlagte e-postene. Du kan rapportere den som søppelpost eller nettfisking.

Hvis e-posten er fra noen du kjenner og stoler på, kan du ignorere advarselen.