Inkorgsflikar och kategorietiketter

Meddelandena delas in i kategorier som Socialt, Kampanjer och Uppdateringar. Du kan välja att använda kategorier som inkorgsflikar och som etiketter. Med de här kategorierna är det lätt att fokusera på meddelanden som är viktiga för dig och läsa meddelanden av samma typ på en gång.

Klicka här om du inte ser några flikar i inkorgen.

Om du använder ett anpassat inkorgsformat, som Prioriterad inkorg, ser du inga flikar förrän du har slagit på dem. Gör så här:

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på kugghjulsikonen Gear icon i det övre högra hörnet och välj sedan Konfigurera inkorgen.
  3. Markera rutorna för de flikar du vill se.
  4. Klicka på Spara.

Om du inte vill använda den här typen av inkorg, följer du de här anvisningarna och ändrar inkorgsformatet.

Välj flikar

Gmail inbox tabs

Dina meddelanden ordnas automatiskt i kategorier på de följande valfria flikarna:

Gmail Inbox Primary icon   Primärt Meddelanden från vänner och familj, liksom alla andra meddelanden som inte finns på andra flikar.
Gmail Inbox Promotions icon   Kampanjer Dina erbjudanden, kampanjer och annan e-post med marknadsföring.
Gmail Inbox Social icon   Socialt Meddelanden från sociala nätverk, webbplatser för mediadelning, datingtjänster online, spelplattformar och andra sociala webbplatser.
Gmail Inbox Updates icon   Uppdateringar Aviseringar som bekräftelser, kvitton, räkningar och utdrag.
Gmail Inbox Forums icon   Forum Meddelanden från onlinegrupper, diskussionsforum och e-postlistor.

Visa eller dölja flikar

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på ikonen + till höger om flikarna.
    Inbox tab settings
  3. Använd kryssrutorna när du vill visa eller dölja de olika flikarna.
  4. Klicka på Spara.

Om du döljer en flik visas meddelanden i denna kategori på fliken Primärt istället.

Fler alternativ

Inaktivera flikar
Om du hellre vill se alla dina meddelanden i en lista döljer du alla flikar (se anvisningarna ovan). Fliken Primärt förblir markerad men du ser den inte ovanför inkorgen.
Visa flikar igen när du har inaktiverat dem

Följ de här anvisningarna om du vill använda flikar igen:

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på kugghjulsikonen Gear icon i det övre högra hörnet och välj sedan Konfigurera inkorgen.
  3. Markera rutorna för de flikar du vill se.
  4. Klicka på Spara.

Nya meddelanden på kategoriflikar

När du får ny e-post visas en indikator på varje flik som anger hur många nya meddelanden du har fått sedan du senast kontrollerade fliken. Du ser även några av de senaste avsändarna nedanför kategorinamnet. Du ser snabbt ser vad som är nytt och kan avgöra vilka e-postmeddelanden du vill läsa.

Exempel

Om du tittade på fliken Kampanjer igår och sedan dess har fått åtta kampanjmeddelanden, ser du 8 nya bredvid ordet Kampanjer när du kollar Gmail i dag.

Antal olästa meddelanden

Numret bredvid inkorgen till vänster i Gmail visar hur många olästa meddelanden du har på fliken primärt.

Flytta meddelanden mellan flikar

Move messages between tabs

Om du ser ett meddelande i inkorgen som du vill ha på en annan flik drar och släpper du det på den önskade fliken. Ett annat sätt att göra detta är att högerklicka på ett meddelande när du visar inkorgen.

När du har flyttat ett meddelande till en annan flik visas ett meddelande ovanför inkorgen med en fråga om du vill ångra åtgärden eller välja att alltid placera meddelanden från denna avsändare på önskad flik.

Stjärnmärkta meddelanden

Meddelanden som du markerar med en stjärna visas också på fliken Primärt så att det blir enklare att hålla ordning på dem.

Tips!

Stjärnor är ett bra sätt att hålla reda på meddelanden som du vill följa upp senare. Ta bort stjärnmärkningen av meddelandet när du är klar. Läs mer om stjärnmärkta meddelanden.

Om du inte vill inkludera stjärnmärkta meddelanden i Primärt klickar du här.
  1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på ikonen + till höger om flikarna.
    Inbox tab settings
  3. Avmarkera rutan bredvid Inkludera stjärnmärkta i Primärt.
  4. Klicka på Spara.

Kategorietiketter

Oavsett om du använder flikar eller inte, sorteras alla meddelanden automatiskt in i någon av de fem olika kategorierna. Dessa kategorier kan användas som automatiska etiketter.

Här är några av de saker du kan göra med kategorietiketter:

Visa alla meddelanden i en kategori, inklusive arkiverade meddelanden

När ett meddelande arkiveras, flyttas det från inkorgen och hamnar på Alla mail och andra etiketter som har tillämpats på det. Det innebär att meddelanden som du arkiverar inte längre kommer att synas på dina flikar.

Så här visar du alla meddelanden i en kategori:

1. Öppna Gmail.
  2. Håll muspekaren över etikettlistan till vänster i Gmail (där Skickade mail och Utkast listas).
  3. Klicka på Mer  längst ned i etikettlistan (du måste kanske rulla ned).
  4. Leta upp Kategorier och expandera listan med pilen till vänster.
  5. Klicka på ett kategorinamn.
Visa kategorier som etiketter i meddelandelistan

Som standard visas inte kategorietiketter för varje meddelande, men du kan välja att visa dem i meddelandelistan. Kategorietiketterna är inte synliga när du visar inkorgsflikarna, men den här funktionen kan vara användbar vid sökningar eller om du har inaktiverat flikar.

1. Öppna Gmail.
  2. Håll muspekaren över etikettlistan till vänster i Gmail (där Skickade mail och Utkast listas).
  3. Klicka på Mer  längst ned i etikettlistan (du måste kanske rulla ned).
  4. Leta upp Kategorier och expandera listan med pilen till vänster.
  5. Håll muspekaren över ett kategorinamn, exempelvis Socialt och klicka på nedåtpilen Gmail Label menu icon som visas till höger om namnet.
  6. Leta upp alternativet I meddelandelista och välj Visa.

På den här menyn kan du också ändra etikettfärgen eller dölja kategorin på etikettlistan.

Söka med hjälp av kategorier

Om du vill söka efter meddelanden i en kategori använder du sökoperatorn kategori: följt av ett kategorinamn.

Exempel: kategori: uppdateringar
Betydelse: Alla meddelanden i kategorin Uppdateringar.

Exempel: kategori: socialt Mindy
Betyder: Meddelanden i kategorin Socialt som omfattar "Mindy".

Du kan kombinera sökoperatorn kategori med andra sökoperatorer. Läs mer om avancerad sökning.

Mobilt

Samma kategorier är tillgängliga i Gmails officiella mobilappar på enheter med Android 4.0+ samt iPhone och iPad. När du öppnar Gmail-appen ser du kategorin Primärt, med enkel åtkomst till de andra flikarna.

Läs mer om inkorgskategorier för enheter med Android 4.0+ eller iPhone och iPad.