Legg til eller fjern innbokskategorier og faner i Gmail

Sortér e-postene dine i forskjellige innboksfaner, som Sosialt eller Reklame. Når du åpner Gmail, slipper du å se alle e-postene samtidig.

Vil du få mer ut av Google-appene på jobb eller skole?  Registrer deg for en kostnadsfri prøveperiode på Google Workspace.

Legg til eller fjern kategorifaner

1. Åpne Gmail på datamaskinen din.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre etterfulgt av Se alle innstillinger.
  3. Klikk på Innboks-fanen.
  4. Under «Innbokstype» velger du Standard. Merk: For å skjule alle faner velger du en annen innbokstype.
  5. Under «Kategorier» merker du av for de fanene du vil vise. Merk: Du kan ikke lage nye faner – du kan bare vise eller skjule dem som allerede finnes.
  6. Rull ned til bunnen og klikk på Lagre endringer.

Tips: Hvis du har slått på varsler, får du kun varsler om e-poster i Primær-kategorien.

Flytt e-poster til andre kategorier

1. Dra e-posten til en kategorifane for å legge den til.
2. For å flytte alle fremtidige e-poster fra den aktuelle avsenderen til den kategorien, klikk på Ja nederst til venstre i forgrunnsvinduet.

Finn e-post i en kategori

Finner ikke e-post i en kategori

Arkiverte e-postmeldinger vises ikke i kategorifanene sine.

For å finne e-postmeldinger du har arkivert, kan du søke etter e-posten i feltet øverst på siden.

Søk i en kategori

Skriv «category:», deretter kategorinavnet og så søketermen.

Eksempel: «category:social fest» viser e-poster fra Sosialt-fanen som inneholder «fest».

Disse kategoriene kan brukes i søk, selv om kategorien ikke skulle være aktivert som fane for øyeblikket:

• Viktig (Primary): E-poster fra personer du kjenner, og e-poster som ikke vises i andre faner.
  • Sosialt (Social): E-poster fra sosiale nettverk og nettsteder for mediedeling.
  • Reklame (Promotions): Tilbud, kampanjer og andre salgsfremmende e-poster.
  • Oppdateringer (Updates): Varsler, bekreftelser, fakturaer og kontoutskrifter.
  • Forumer (Forums): E-poster fra grupper på nettet, diskusjonsforumer og e-postlister.
  • Reservations (reservasjoner): Bekreftelser på bestilte flyreiser, hoteller og restaurantbesøk.
  • Purchases (kjøp): E-poster om bestillinger, frakt og levering.

Tips: «Reservations» og «Purchases» kan ikke aktiveres som faner, men kan brukes i søk og filtre.

Slå av gruppering av reklame

Hvis du bruker standard innbokstype, grupperer Gmail reklame-e-poster under Reklame-fanen.

Slå av denne innstillingen:

1. Åpne Gmail.
  2. Klikk på Innstillinger  øverst til høyre og så Se alle innstillinger
  3. Klikk på Innboks og så og fjern avmerkingen for «Slå på gruppering av e-poster med de øverste reklame-e-postene i Reklame».

Finn ut mer om hvordan annonser fungerer i Gmail.

Endre varsler for hver kategori

Du kan velge ulike varsler for hver kategori. Finn ut mer om varsler.

Sjekk antall e-poster i innboksen din

I Gmail grupperes svar på e-poster i såkalte samtaler. I innboksen kan du se hvor mange samtaler du har, men ikke det totale antallet e-poster.

Følg disse trinnene for å se hvor mange e-poster du har i innboksen:

1. Åpne Gmail på datamaskinen din. Du kan ikke bruke Gmail-appen til å finne det totale antallet e-poster.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Innstillinger.
  3. Rull ned til «Samtalevisning».
  4. Velg Samtalevisning av.
  5. Klikk på Lagre endringer nederst på siden.
  6. Gå tilbake til innboksen for se hvor mange e-poster du har. Hvis du har flere deler eller kategorier, må du legge sammen alle tallene.
  7. Når du er ferdig, går du tilbake til innstillingene og slår på «Samtalevisning».

Jeg kan ikke slå på innbokskategorier

Hvis du har mer enn 250 000 e-poster i innboksen, kan du ikke slå på innbokskategorier.

Du må arkivere eller slette e-poster for å komme under denne grensen.