Sähköpostien jäljittäminen kokonaisten ylätunnisteiden avulla

Gmailissa vastaanotettujen viestien ylätunnisteista näet, mistä sähköpostit ovat peräisin. Ylätunnisteesta näkyy myös, miten viesti on saapunut lähettäjältä vastaanottajan palvelimelle.

Sähköpostin ylätunnisteiden tarkasteleminen kokonaisuudessaan

Gmail
  1. Avaa Gmail selaimella.
  2. Avaa sähköposti, jonka ylätunnisteet haluat tarkistaa.
  3. Klikkaa Vastaa Vastaa ‑kuvakkeen vierestä Lisää Lisää ja sitten Näytä kokonaan.

Ylätunnistetiedot ja todennustulokset näytetään uudessa ikkunassa. Näet täydelliset ylätunnisteet valitsemalla Lataa alkuperäinen.

Inbox by Gmail
  1. Avaa Inbox selaimella.
  2. Avaa sähköposti, jonka ylätunnisteet haluat nähdä.
  3. Valitse viesti-ikkunan sisältä Lisää Lisää ja sitten Näytä kokonaan.

Ylätunnisteet näkyvät uudessa ikkunassa.

Muut sähköpostipalvelut

AOL

1. Kirjaudu AOL-tilillesi.
  2. Avaa sähköposti, jonka ylätunnisteet haluat nähdä.
  3. Valitse Action-valikossa (Toiminto) View Message Source (Näytä viestin lähde).

Ylätunnisteet näkyvät uudessa ikkunassa.

Excite Webmail

1. Kirjaudu Excite-tilillesi.
  2. Avaa sähköposti, jonka ylätunnisteet haluat nähdä.
  3. Valitse View Full Headers (Näytä ylätunnisteet kokonaisuudessaan).

Ylätunnisteet näkyvät uudessa ikkunassa.

Hotmail

1. Kirjaudu Hotmail-tilillesi.
  2. Valitse Postilaatikko.
  3. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella sähköpostia, jonka ylätunnisteita haluat tarkastella.
  4. Valitse Näytä viestin lähde.

Ylätunnisteet näkyvät uudessa ikkunassa.

Yahoo! Mail

1. Kirjaudu Yahoo! Mail ‑tilillesi.
  2. Valitse sähköposti, jonka ylätunnisteet haluat nähdä.
  3. Klikkaa More (Lisää) ja sitten View Raw Message (Näytä alkuperäinen viesti).

Ylätunnisteet näkyvät uudessa ikkunassa.

Apple Mail

1. Avaa Apple Mail.
  2. Avaa sähköposti, jonka ylätunnisteet haluat nähdä.
  3. Klikkaa Näytä ja sitten Viesti ja sitten Kaikki otsakkeet.

Ylätunnisteet näytetään postilaatikon alapuolella olevassa ikkunassa.

Mozilla

1. Avaa Mozilla.
  2. Avaa sähköposti, jonka ylätunnisteet haluat nähdä.
  3. Valitse View (Näytä) ja sitten Message Source (Viestin lähde).

Ylätunnisteet näkyvät uudessa ikkunassa.

Opera

1. Avaa Opera.
  2. Klikkaa sähköpostia, jonka ylätunnisteita haluat tarkastella. Viesti avataan uuteen ikkunaan postilaatikon alapuolelle.
  3. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella sähköpostin runkoa.
  4. Valitse View All Headers and Message (Näytä kaikki ylätunnisteet ja viesti).

Ylätunnisteet näytetään alapuolelle avautuvassa ikkunassa.

Outlook

1. Avaa Outlook.
  2. Avaa sähköposti, jonka ylätunnisteet haluat nähdä.
  3. Klikkaa Tiedosto ja sitten Ominaisuudet.

Ylätunnisteet näytetään Internet-otsikot-kentässä.

Outlook Express

1. Avaa Outlook Express.
  2. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella sähköpostia, jonka ylätunnisteita haluat tarkastella.
  3. Valitse Ominaisuudet.
  4. Klikkaa Tiedot-välilehteä.

Ylätunnisteet näytetään näytölle avutuvassa kentässä.

Sähköpostin ylätunnisteiden lukeminen kokonaisuudessaan

1. Avaa sähköposti, jonka ylätunnisteet haluat tarkistaa.
  2. Klikkaa Vastaa Vastaa ‑kuvakkeen vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse Näytä kokonaan.
  4. Kopioi sivulla näkyvä teksti.
  5. Avaa viestin ylätunnisteiden työkalu.
  6. Liitä ylätunniste "Liitä ylätunniste tähän" ‑kohtaan.
  7. Valitse Analysoi yllä olevat otsikkotiedot.

Viestin viivästymisen tarkistaminen

1. Avaa sähköposti, jonka ylätunnisteet haluat tarkistaa.
  2. Klikkaa Vastaa Vastaa ‑kuvakkeen vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse Näytä kokonaan.
  4. Luotu-kohdasta näet, kuinka kauan aikaa kului viestin lähetyshetkestä sen toimittamiseen.