Öppna Gmail och inkorgen (Android)

Den här informationen gäller för appen Gmail för Android 4.0 eller senare.

När du öppnar Gmail visas dina senaste konversationer i inkorgen. När du återvänder till Gmail efter att ha använt andra appar visas den sista skärmen som du arbetade med.

Öppna Gmail

• Tryck på Gmail-ikonen på startskärmen eller skärmen Alla appar.

Första gången du öppnar Gmail visas en rullande lista över dina senaste konversationer. Konversationen med de senaste meddelandena visas överst. Alla dina konversationer visas i inkorgen om du inte tar bort, arkiverar eller filtrerar dem.

Konversationer med nya meddelanden har ämnesrader i fetstil. Läs ett meddelande i en konversation genom att trycka på konversationen.

• indikerar att meddelandet har skickats direkt till dig.
  • indikerar att en kopia av meddelandet har skickats till dig.

Andra meddelanden har skickats till dig som en del av en grupp.

Om du använder Prioriterad inkorg kan meddelanden i konversationslistorna också indikera om du eller Gmail har markerat dem som viktiga:

Viktiga meddelanden markeras med en gul ikon:

• indikerar att meddelandet är viktigt och har skickats direkt till dig.
  • indikerar att meddelandet är viktigt och att en kopia av meddelandet har skickats till dig.
  • indikerar att meddelandet har skickats till dig som en del av en grupp.

Byt konto

I Gmail visas konversationer, meddelanden och inställningar för ett Google-konto i taget. Om du har fler än ett konto kan du växla mellan kontona.

1. Öppna Gmail-appen.
  2. Tryck på Gmail icon Gmail-ikonen.
  3. Välj konto.

Om du vill lägga till ett annat konto öppnar du appen Inställningar på mobilen eller surfplattan, letar reda på avsnittet Konton och lägger till Google-kontot.

Visa kategorier eller etiketter

1. Öppna Gmail-appen.
  2. Tryck på Gmail icon Gmail-ikonen.
  3. Välj kategori eller etikett (du kanske måste rulla ned)Choose a category or label (you may need to scroll).

Sök

I inkorgen eller någon annan listvy trycker du på förstoringsglaset och anger det du vill söka efter. Tryck sedan på förstoringsglaset på tangentbordet för att visa sökresultaten. Arkiverade och skickade objekt ingår i resultatet. Tryck på Gmail-ikonen högst upp när du vill stänga sökresultaten.

Använda Gmail offline

Om enheten inte är ansluten till ett Wi-Fi- eller mobildatanätverk (om den till exempel är i flygplansläge) kan du använda Gmail för att läsa eller läsa om meddelanden som har synkroniserats till enheten eller för att skriva meddelanden.

Meddelanden som du skickar lagras på enheten med etiketten Utkorg tills du har anslutning igen. Då skickas de automatiskt. Observera att standardinställningen för synkronisering i Gmail är 30 dagar.

Relaterade ämnen