Öppna Gmail och inkorgen (Android)

Den här informationen gäller för appen Gmail för Android 4.0 eller senare.

När du öppnar Gmail visas dina senaste konversationer i inkorgen. När du återvänder till Gmail efter att ha använt andra appar visas den sista skärmen som du arbetade med.

Öppna Gmail

• Tryck på ikonen Gmail gmail på startsidan eller skärmen Alla appar.

Första gången du öppnar Gmail visas en rullande lista över dina senaste konversationer. Konversationen med de senaste meddelandena visas överst. Alla dina konversationer visas i inkorgen om du inte tar bort, arkiverar eller filtrerar dem.

Konversationer med nya meddelanden har ämnesrader i fetstil. Läs ett meddelande i en konversation genom att trycka på konversationen.

• indikerar meddelanden som skickas direkt till dig.
  • indikerar meddelanden där din e-postadress finns i fältet Kopia.

Andra meddelanden har skickats till dig som en del av en grupp.

Om du använder Prioriterad inkorg kan meddelanden i konversationslistorna också indikera om du eller Gmail har markerat dem som viktiga:

Viktiga meddelanden markeras med en gul ikon:

• indikerar att meddelandet är viktigt och har skickats direkt till dig.
  • indikerar att meddelandet är viktigt och att en kopia av meddelandet har skickats till dig.
  • indikerar att meddelandet har skickats till dig som en del av en grupp.

Byt konto

Gmail visar konversationer, meddelanden och inställningar för ett e-postkonto i taget. Om du har fler än ett konto kan du byta mellan kontona.

1. Öppna Gmail-appen.
  2. Tryck på menyn längst upp till vänster.
  3. Högst upp i menyn som öppnas visas dina olika cirklar som representerar dina andra konton. Tryck på cirkeln för det konto som du vill byta till.

Om du vill lägga till ett annat konto öppnar du appen Inställningar på mobilen eller surfplattan, öppnar avsnittet för konton och lägger till ditt Google-konto.

Visa kategorier eller etiketter

1. Öppna Gmail-appen.
  2. Tryck på menyn längst upp till vänster.
  3. Välj kategori eller etikett (du kanske måste rulla ned).

Sök

Söka i e-post::

1. Tryck på förstoringsglaset i inkorgen eller i någon annan listvy.
  2. Skriv de ord du vill söka efter.
  3. Tryck på förstoringsglaset på tangentbordet för att visa sökresultatet.
  4. Om du vill lämna sökresultatet trycker du på bakåtpilen längst upp till vänster.

Arkiverade och skickade objekt ingår i resultatet.

Använda Gmail offline

Om enheten inte är ansluten till ett Wi-Fi- eller mobildatanätverk (om den till exempel är i flygplansläge) kan du använda Gmail för att läsa eller läsa om meddelanden som har synkroniserats till enheten eller för att skriva meddelanden.

Meddelanden som du skickar lagras på enheten med etiketten Utkorg tills du har anslutning igen. Då skickas de automatiskt. Observera att standardinställningen för synkronisering i Gmail är 30 dagar.

Relaterade ämnen