Gmail-berichten verzenden of het verzenden ongedaan maken

Je kunt berichten sturen of het sturen ongedaan maken vanuit een browser of de Gmail-app.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Een bericht sturen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik linksboven op Opstellen .
  3. Voeg ontvangers toe aan het veld Aan. Je kunt ontvangers ook toevoegen:
    • In de velden Cc en Bcc.
    • Met een plusteken (+) of @vermelding en de naam van het contact in het tekstveld als je een bericht opstelt.
  4. Voeg een onderwerp toe.
  5. Schrijf je bericht.
  6. Klik onderaan de pagina op Verzenden.

Tip: Klik op Aan om afzonderlijke ontvangers en groepen contacten toe te voegen die je met labels hebt gemaakt.

Verzenden van bericht ongedaan maken

Als je besluit dat je een e-mail toch niet wilt verzenden, heb je nog even de tijd om de verzending te annuleren. Meteen nadat je een bericht hebt verzonden, kun je het bericht weer intrekken:

1. Linksonder zie je 'Bericht verzonden' en een optie 'Ongedaan maken' of Bericht bekijken.
  2. Klik op Ongedaan maken.

Een tijdsperiode kiezen waarbinnen je een bericht kunt terugroepen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingenen dan Alle instellingen bekijken.
  3. Selecteer naast Verzenden ongedaan maken een annuleringsperiode voor de verzending van 5, 10, 20 of 30 seconden.
  4. Klik onderaan op Wijzigingen opslaan.

Opties voor het toevoegen van ontvangers van het bericht

Ontvangers toevoegen (Cc)

Wanneer je ontvangers aan het bericht toevoegt, heb je de mogelijkheid een Cc‑veld toe te voegen. Iedereen in dit veld kan de andere ontvangers van het bericht zien.

Cc wordt vaak gebruikt om ontvangers aan een e-mail toe te voegen die geen actie hoeven te ondernemen.

Ontvangers verbergen (Bcc)

Als je een bericht wilt versturen en het e-mailadres van een ontvanger wilt verbergen, kun je dit toevoegen in het Bcc‑veld.

Hoe Bcc werkt:

• De ontvangers weten niet dat je iemand hebt toegevoegd aan het Bcc‑veld.
  • Iemand die aan het Bcc-veld is toegevoegd, kan zien dat het Bcc-veld daarvoor was gebruikt. Deze persoon kan ook de ontvangers in de Aan/Cc-velden zien.
  • Mensen die je aan Bcc toevoegt, kunnen niet de namen en e-mailadressen van de andere ontvangers in het Bcc-veld zien.
  • Als mensen op een bericht reageren via 'Allen beantwoorden', kunnen mensen in Bcc het antwoord niet zien.

Belangrijk: Als de ontvangers geen Gmail gebruiken, zien ze mogelijk niet dat ze zijn toegevoegd aan het veld Bcc.

Een e-mail verzenden naar meerdere ontvangers

Wanneer je een bericht schrijft, voeg je de ontvangers toe aan de velden Aan, Cc of Bcc.

Als je meerdere ontvangers wilt toevoegen, plaats je een komma tussen de verschillende namen of e-mailadressen. Je kunt ook op Aan, Cc of Bcc klikken om ontvangers toe te voegen of je contactlabels te beheren.

Als je een e-mail wilt sturen aan een groot aantal mensen, kun je ook een groep maken.

Tip:  Je kunt ook een groepsmailadres toevoegen in de velden Aan, Cc of Bcc.