Gmail-berichten verzenden of het verzenden ongedaan maken

Je kunt berichten verzenden of het verzenden ongedaan maken vanuit een browser of de Gmail-app.

Een e-mail schrijven

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik linksboven op Opstellen Opstellen.
  3. Voeg ontvangers toe aan het veld Aan. Je kunt ook ontvangers toevoegen aan de velden Cc en Bcc.
  4. Voeg een onderwerp toe.
  5. Schrijf je bericht.
  6. Klik onderaan de pagina op Verzenden.

Berichten verzenden via de vertrouwelijke modus

Opmerking: Als je Gmail gebruikt met je werk- of schoolaccount, neem je contact op met je beheerder om ervoor te zorgen dat je de vertrouwelijke modus kunt gebruiken.

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik op Opstellen.
  3. Klik rechtsonder in het venster op 'De vertrouwelijke modus inschakelen' De vertrouwelijke modus inschakelen.
    Tip: Als je de vertrouwelijke modus al hebt ingeschakeld voor een e-mail, klik je onderaan de e-mail op Bewerken.
  4. Stel een vervaldatum en toegangscode in. Deze instellingen gelden voor zowel de e-mailtekst als eventuele bijlagen.
    • Als je 'Geen sms-toegangscode' kiest, kunnen ontvangers die de Gmail-app gebruiken het bericht rechtstreeks openen. Ontvangers die geen Gmail gebruiken, krijgen een toegangscode via e-mail.
    • Als je 'Sms-toegangscode' kiest, krijgen ontvangers een toegangscode via sms. Zorg ervoor dat je het telefoonnummer van de ontvanger invoert, niet je eigen telefoonnummer.
  5. Klik op Opslaan.

Een e-mail terughalen met 'Verzenden ongedaan maken'

Als je besluit dat je een e-mail toch niet wilt verzenden, heb je nog even de tijd om de verzending te annuleren. Meteen nadat je een bericht hebt verzonden, kun je het bericht weer intrekken:

1. Linksonder zie je 'Bericht verzonden' en een optie 'Ongedaan maken' of 'Bericht bekijken'.
  2. Klik op Ongedaan maken.

Een tijdsperiode kiezen waarbinnen je een bericht kunt terugroepen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en vervolgens Instellingen.
  3. Selecteer naast 'Verzenden ongedaan maken' een annuleringsperiode voor de verzending van vijf, tien, twintig of dertig seconden.

Opties voor het toevoegen van ontvangers van het bericht

Ontvangers toevoegen (Cc)

Wanneer je ontvangers aan het bericht toevoegt, heb je de mogelijkheid een veld 'Cc' toe te voegen. Iedereen in dit veld kan de andere ontvangers van het bericht zien.

'Cc' wordt vaak gebruikt om ontvangers aan een e-mail toe te voegen die geen actie hoeven te ondernemen.

Ontvangers verbergen (Bcc)

Als je een bericht wilt versturen en je het e-mailadres van de ontvangers wilt verbergen, kun je deze toevoegen in het veld 'Bcc'.

Hoe 'Bcc' werkt:

• De ontvangers weten niet dat je iemand hebt toegevoegd aan 'Bcc'.
  • Iemand die je toevoegt aan het veld 'Bcc', kan zien dat hij is toegevoegd aan 'Bcc'. Hij kan ook de berichtontvangers in de velden 'Aan' en 'Cc' zien.
    Opmerking: Als een ontvanger geen Gmail gebruikt, is deze informatie mogelijk niet zichtbaar.
  • Mensen die je toevoegt in 'Bcc', kunnen de namen en e-mailadressen van de andere ontvangers in het veld 'Bcc' niet zien.
  • Als mensen op een bericht reageren via 'Allen beantwoorden', kunnen mensen in 'Bcc' het antwoord niet zien.
Een e-mail verzenden naar meerdere ontvangers

Wanneer je een bericht schrijft, voeg je de ontvangers toe in de velden 'Aan', 'Cc' of 'Bcc'.

Als je meerdere ontvangers wilt toevoegen, plaats je een komma tussen de verschillende namen of e-mailadressen. Je kunt ook op 'Aan', 'Cc' of 'Bcc' klikken om ontvangers toe te voegen of je contactlabels te beheren.

Als je een e-mail wilt sturen aan een groot aantal mensen, kun je ook een groep maken.
Opmerking: Je kunt een groepsmailadres toevoegen in de velden 'Aan', 'Cc' of 'Bcc'.