Gmail-viestien lähettäminen tai lähettämisen peruuttaminen

Voit lähettää viestejä tai peruuttaa niiden lähettämisen selaimessa tai Gmail-sovelluksessa.

Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Sähköpostin kirjoittaminen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta  Kirjoita viesti.
  3. Lisää vastaanottajat Vastaanottaja-kenttään. Tai:
    • Lisää vastaanottajia Kopio‑ ja Piilokopio-kenttiin.
    • Kun kirjoitat viestiä, voit lisätä kontaktin nimen tekstikenttään käyttämällä plusmerkkiä tai @mainintaa.
  4. Lisää aihe.
  5. Kirjoita viestisi.
  6. Klikkaa sivun alareunasta Lähetä.

Vinkki: Jos haluat lisätä yksittäisiä vastaanottajia ja tunnisteiden avulla luomiasi yhteystietoryhmiä, klikkaa Vastaanottaja

Viestien lähettäminen luottamukselliset-asetuksella

Tärkeää: Jos käytät Gmailia työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, varmista järjestelmänvalvojalta, että voit käyttää luottamukselliset-asetusta.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse Kirjoita viesti.
  3. Laita luottamukselliset-asetus päälle Ota luottamuksellinen tila käyttöön ikkunan oikeasta alakulmasta.
    Vinkki: Jos olet jo ottanut luottamukselliset-asetuksen käyttöön sähköpostissa, klikkaa Muokkaa sähköpostin alareunasta.
  4. Määritä viimeinen voimassaolopäivä ja tunnuskoodi. Nämä asetukset koskevat viestin tekstiä ja kaikkia liitteitä.
    • Jos valitset Ei tekstiviestikoodia, Gmail-sovellusta käyttävät vastaanottajat voivat avata sisällön suoraan. Käyttäjät, jotka eivät käytä Gmailia, saavat tunnuskoodin sähköpostitse.
    • Jos valitset Tekstiviestinä saatu tunnuskoodi, tunnuskoodi lähetetään vastaanottajille tekstiviestillä. Muista kirjoittaa vastaanottajan puhelinnumero, älä omaa numeroasi.
  5. Valitse Tallenna.

Sähköpostin peruuttaminen Kumoa lähettäminen ‑toiminnon avulla

Jos et haluakaan lähettää sähköpostia, sinulla on hetki aikaa peruuttaa lähetys. Voit heti viestin lähettämisen jälkeen kumota lähettämisen seuraavasti:

1. Vasempaan alakulmaan ilmestyy Viesti lähetetty ‑ilmoitus sekä Kumoa‑ ja Näytä viesti ‑vaihtoehdot.
  2. Klikkaa Kumoa.

Viestin lähetyksen peruutusajan valitseminen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Valitse Kumoa lähettäminen ‑kohdan vierestä lähetyksen peruutuksen kestoksi 5, 10, 20 tai 30 sekuntia.

Viestin vastaanottajien lisäämisvaihtoehdot

Vastaanottajien lisääminen (kopio)

Kun lisäät vastaanottajia viestiin, voit halutessasi lisätä kopiokentän. Tähän kenttään lisätyt vastaanottajat näkevät viestin muut vastanottajat.

Kopiokenttään lisätään usein vastaanottajia, joiden ei tarvitse reagoida sähköpostiin.

Vastaanottajien piilottaminen (piilokopio)

Jos haluat piilottaa jonkun vastaanottajan sähköpostiosoitteen viestiä lähettäessäsi, voit lisätä kyseisen henkilön piilokopiokenttään.

Näin piilokopio toimii:

• Vastaanottajat eivät tiedä, että olet lisännyt henkilöitä piilokopiokenttään.
  • Piilokopiokenttään lisäämäsi henkilö näkee, että viesti on tullut hänelle piilokopiona. Hän näkee myös viestin vastaanottaja- ja kopiokentissä olevat henkilöt.
    Huom. Jos vastaanottaja ei käytä Gmailia, hän ei ehkä näe näitä tietoja.
  • Piilokopiokenttään lisäämäsi henkilöt eivät näe muiden piilokopiokenttään lisättyjen henkilöiden nimiä tai sähköpostiosoitteita.
  • Jos joku vastaa kaikille, piilokopiokentässä olevat vastaanottajat eivät näe vastausta.
Sähköpostin lähettäminen useille vastaanottajille

Kun kirjoitat viestin, lisää vastaanottajat Vastaanottaja-, Kopio- tai Piilokopio-kenttään.

Jos haluat lisätä useita vastaanottajia, erota nimet tai sähköpostiosoitteet toisistaan pilkulla. Voit lisätä vastaanottajia ja hallinnoida yhteystietotunnisteita myös klikkaamalla Vastaanottaja-, Kopio- tai Piilokopio-otsikkoa.

Jos sinun on lähetettävä viesti useille ihmisille, voit myös luoda ryhmän.
Huom. Ryhmän sähköpostiosoitteen voi lisätä Vastaanottaja-, Kopio- tai Piilokopio-kenttään.