Gmail-viestien lähettäminen tai lähetyksen peruuttaminen

Voit lähettää viestejä tai peruuttaa niiden lähettämisen selaimessa tai Gmail-sovelluksessa.

Sähköpostin kirjoittaminen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Kirjoita.
  3. Lisää vastaanottajat Vast.ott.-kenttään. Voit halutessasi lisätä vastaanottajia myös kopio- ja piilokopiokenttiin.
  4. Lisää aihe.
  5. Kirjoita viestisi.
  6. Klikkaa sivun alareunasta Lähetä.

Viestien lähettäminen luottamuksellisessa tilassa

Huom. Luottamuksellinen tila ei ole käytettävissä perinteisessä Gmailissa. Jos käytät Gmailia työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, varmista järjestelmänvalvojalta, että voit käyttää luottamuksellista tilaa.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse Kirjoita.
  3. Valitse ikkunan oikeasta alakulmasta Ota luottamuksellinen tila käyttöön Ota luottamuksellinen tila käyttöön.
    Vinkki: Jos olet jo ottanut luottamuksellisen tilan käyttöön sähköpostissa, klikkaa Muokkaa sähköpostin alareunasta.
  4. Määritä viimeinen voimassaolopäivä ja tunnuskoodi. Nämä asetukset koskevat viestin tekstiä ja kaikkia liitteitä.
    • Jos valitset "Ei tekstiviestikoodia", Gmail-sovellusta käyttävät vastaanottajat voivat avata sisällön suoraan. Käyttäjät, jotka eivät käytä Gmailia, saavat tunnuskoodin sähköpostitse.
    • Jos valitset "Tekstiviestinä saatu tunnuskoodi", tunnuskoodi lähetetään vastaanottajille tekstiviestitse. Muista kirjoittaa vastaanottajan puhelinnumero, älä omaa numeroasi.
  5. Valitse Tallenna.

Sähköpostin peruuttaminen Kumoa lähettäminen ‑toiminnon avulla

Jos et haluakaan lähettää sähköpostia, sinulla on hetki aikaa peruuttaa lähetys. Voit heti viestin lähettämisen jälkeen kumota lähettämisen seuraavasti:

1. Vasempaan alakulmaan tulee Viesti lähetetty ‑ilmoitus sekä Kumoa‑ ja Näytä viesti ‑vaihtoehdot.
  2. Klikkaa Kumoa.

Viestin lähetyksen peruutuksen keston valitseminen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Kumoa lähettäminen ‑kohdan vierestä lähetyksen peruutuksen kestoksi 5, 10, 20 tai 30 sekuntia.

Viestin vastaanottajien lisäämisvaihtoehdot

Lisää vastaanottajat (kopio)

Lisätessäsi vastaanottajia viestiin voit halutessasi lisätä kopiokentän. Tähän kenttään lisätyt vastaanottajat näkevät viestin muut vastanottajat.

Kopiokenttään lisätään usein vastaanottajia, joiden ei tarvitse ryhtyä toimiin sähköpostin johdosta.

Piilota vastaanottajat (piilokopio)

Jos lähetät viestin ja haluat piilottaa vastaanottajan sähköpostiosoitteen, voit lisätä henkilön piilokopiokenttään.

Piilokopion toimintaperiaate

• Vastaanottajat eivät tiedä, että olet lisännyt henkilöitä piilokopiokenttään.
  • Piilokopiokenttään lisäämäsi henkilö näkee, että viesti on tullut hänelle piilokopiona. Hän näkee myös viestin vastaanottaja- ja kopiokentässä olevat henkilöt. Huom.: Jos vastaanottaja ei käytä Gmailia, hän ei ehkä näe näitä tietoja.
  • Piilokopiokenttään lisäämäsi henkilöt eivät näe muiden piilokopiokenttään lisättyjen henkilöiden nimiä eikä sähköpostiosoitteita.
  • Jos henkilö vastaa kaikille, piilokopiokentässä olevat vastaanottajat eivät näe vastausta.
Lähetä sähköposti useille vastaanottajille

Kun kirjoitat viestin, lisäät vastaanottajat Vast. ott.-, kopio- tai piilokopiokenttään.

Kun lisäät useita vastaanottajia, erota vastaanottajien nimet tai sähköpostiosoitteet pilkuin.

Jos haluat lähettää viestin suurelle määrälle ihmisiä, voit myös luoda ryhmän ja lisätä sitten ryhmän sähköpostiosoitteen Vast. ott.-kenttään.