Gmail-berichten verzenden of het verzenden ongedaan maken

Je kunt berichten sturen of het sturen ongedaan maken vanuit een browser of de Gmail-app.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Een bericht sturen

1. Zorg dat je de Gmail-app hebt gedownload.
  2. Open de Gmail-app op je iPhone of iPad.
  3. Tik rechtsonder op Opstellen .
  4. Voeg ontvangers toe aan het veld Aan. Je kunt ook ontvangers toevoegen aan de velden Cc en Bcc.
    • Als je een voorgestelde ontvanger wilt verbergen, houd je je vinger op de profielfoto en tik je op Suggestie verbergen.
    • Als je een verborgen voorgestelde ontvanger wilt vinden, voer je de naam in en tik je op Verborgen suggesties tonen.
  5. Voeg een onderwerp toe.
  6. Schrijf je bericht.
  7. Tik bovenaan de pagina op Verzenden Sturen.

Verzenden van bericht ongedaan maken

1. Meteen nadat je een bericht hebt verzonden, zie je de melding Verzonden en een optie om de verzending ongedaan te maken.
  2. Tik op Ongedaan maken.

Opties voor het toevoegen van ontvangers van het bericht

Ontvangers toevoegen (Cc)

Wanneer je ontvangers aan het bericht toevoegt, heb je de mogelijkheid een Cc‑veld toe te voegen. Iedereen in dit veld kan de andere ontvangers van het bericht zien.

Cc wordt vaak gebruikt om ontvangers aan een e-mail toe te voegen die geen actie hoeven te ondernemen.

Ontvangers verbergen (Bcc)

Als je een bericht wilt versturen en het e-mailadres van een ontvanger wilt verbergen, kun je dit toevoegen in het Bcc‑veld.

Hoe Bcc werkt:

• De ontvangers weten niet dat je iemand hebt toegevoegd aan het Bcc‑veld.
  • Iemand die aan het Bcc-veld is toegevoegd, kan zien dat het Bcc-veld daarvoor was gebruikt. Deze persoon kan ook de ontvangers in de Aan/Cc-velden zien.
  • Mensen die je aan Bcc toevoegt, kunnen niet de namen en e-mailadressen van de andere ontvangers in het Bcc-veld zien.
  • Als mensen op een bericht reageren via 'Allen beantwoorden', kunnen mensen in Bcc het antwoord niet zien.

Belangrijk: Als de ontvangers geen Gmail gebruiken, zien ze mogelijk niet dat ze zijn toegevoegd aan het veld Bcc.

Een e-mail verzenden naar meerdere ontvangers

Wanneer je een bericht schrijft, voeg je de ontvangers toe aan de velden Aan, Cc of Bcc.

Als je meerdere ontvangers wilt toevoegen, plaats je een komma tussen de verschillende namen of e-mailadressen. Je kunt ook op Aan, Cc of Bcc klikken om ontvangers toe te voegen of je contactlabels te beheren.

Als je een e-mail wilt sturen aan een groot aantal mensen, kun je ook een groep maken.

Tip:  Je kunt ook een groepsmailadres toevoegen in de velden Aan, Cc of Bcc.