Gmail-viestien lähettäminen tai lähetyksen peruuttaminen

Voit lähettää viestejä tai peruuttaa niiden lähettämisen selaimessa tai Gmail-sovelluksessa.

Sähköpostin kirjoittaminen

1. Avaa Gmail-sovellus Gmail Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Kirjoita Kirjoita viesti.
  3. Lisää vastaanottajat Vast. ott. ‑kenttään. Voit halutessasi lisätä vastaanottajia myös kopio- ja piilokopiokenttiin.
  4. Lisää aihe.
  5. Kirjoita viestisi.
  6. Napauta sivun yläreunasta Lähetä Lähetä.

Vinkki: Jos haluat lisätä muotoiluja, esimerkiksi lihavoida tekstin tai vaihtaa sen väriä, valitse muotoiltava teksti ja napauta Gmailin viestin kirjoituksen muotoiluasetusten kuvake.

Viestin peruuttaminen Kumoa lähettäminen ‑toiminnolla

1. Viestin lähettämisen jälkeen näet Lähetetty-tekstin sekä Kumoa-vaihtoehdon.
  2. Valitse Kumoa.

Vinkki: Jos haluat muuttaa ajan, jonka kuluessa voit kumota viestin lähettämisen, avaa Asetukset Asetukset ja napauta ensin Kumoa lähettäminen ‑kohdan vierestä ja vaihda sitten aika napauttamalla.

Viestin vastaanottajien lisäämisvaihtoehdot

Lisää vastaanottajat (kopio)

Lisätessäsi vastaanottajia viestiin voit halutessasi lisätä kopiokentän. Tähän kenttään lisätyt vastaanottajat näkevät viestin muut vastanottajat.

Kopiokenttään lisätään usein vastaanottajia, joiden ei tarvitse ryhtyä toimiin sähköpostin johdosta.

Piilota vastaanottajat (piilokopio)

Jos lähetät viestin ja haluat piilottaa vastaanottajan sähköpostiosoitteen, voit lisätä henkilön piilokopiokenttään.

Piilokopion toimintaperiaate

• Vastaanottajat eivät tiedä, että olet lisännyt henkilöitä piilokopiokenttään.
  • Piilokopiokenttään lisäämäsi henkilö näkee, että viesti on tullut hänelle piilokopiona. Hän näkee myös viestin vastaanottaja- ja kopiokentässä olevat henkilöt. Huom.: Jos vastaanottaja ei käytä Gmailia, hän ei ehkä näe näitä tietoja.
  • Piilokopiokenttään lisäämäsi henkilöt eivät näe muiden piilokopiokenttään lisättyjen henkilöiden nimiä eikä sähköpostiosoitteita.
  • Jos henkilö vastaa kaikille, piilokopiokentässä olevat vastaanottajat eivät näe vastausta.
Lähetä sähköposti useille vastaanottajille

Kun kirjoitat viestin, lisäät vastaanottajat Vast. ott.-, kopio- tai piilokopiokenttään.

Kun lisäät useita vastaanottajia, erota vastaanottajien nimet tai sähköpostiosoitteet pilkuin.

Jos haluat lähettää viestin suurelle määrälle ihmisiä, voit myös luoda ryhmän ja lisätä sitten ryhmän sähköpostiosoitteen Vast. ott.-kenttään.