Gmail-viestien lähettäminen tai lähetyksen peruuttaminen

Voit lähettää viestejä tai peruuttaa niiden lähettämisen selaimessa tai Gmail-sovelluksessa.

Sähköpostin kirjoittaminen

1. Avaa Gmail-sovellus Gmail Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Kirjoita Kirjoita.
  3. Lisää vastaanottajat Vast. ott. ‑kenttään. Voit halutessasi lisätä vastaanottajia myös kopio- ja piilokopiokenttiin.
  4. Lisää aihe.
  5. Kirjoita viestisi.
  6. Napauta sivun yläreunasta Lähetä Lähetä.

Vinkki: Jos haluat lisätä muotoiluja, esimerkiksi lihavoida tekstin tai vaihtaa sen väriä, valitse muotoiltava teksti ja napauta Gmailin viestin kirjoituksen muotoiluasetusten kuvake.

Viestin peruuttaminen Kumoa lähettäminen ‑toiminnolla

1. Viestin lähettämisen jälkeen näet Lähetetty-tekstin sekä Kumoa-vaihtoehdon.
  2. Valitse Kumoa.

Viestin vastaanottajien lisäämisvaihtoehdot

Vastaanottajien lisääminen (kopio)

Kun lisäät vastaanottajia viestiin, voit halutessasi lisätä kopiokentän. Tähän kenttään lisätyt vastaanottajat näkevät viestin muut vastanottajat.

Kopiokenttään lisätään usein vastaanottajia, joiden ei tarvitse reagoida sähköpostiin.

Vastaanottajien piilottaminen (piilokopio)

Jos haluat piilottaa jonkun vastaanottajan sähköpostiosoitteen viestiä lähettäessäsi, voit lisätä kyseisen henkilön piilokopiokenttään.

Näin piilokopio toimii:

• Vastaanottajat eivät tiedä, että olet lisännyt henkilöitä piilokopiokenttään.
  • Piilokopiokenttään lisäämäsi henkilö näkee, että viesti on tullut hänelle piilokopiona. Hän näkee myös viestin vastaanottaja- ja kopiokentissä olevat henkilöt.
    Huom.: Jos vastaanottaja ei käytä Gmailia, hän ei ehkä näe näitä tietoja.
  • Piilokopiokenttään lisäämäsi henkilöt eivät näe muiden piilokopiokenttään lisättyjen henkilöiden nimiä tai sähköpostiosoitteita.
  • Jos joku vastaa kaikille, piilokopiokentässä olevat vastaanottajat eivät näe vastausta.
Sähköpostin lähettäminen useille vastaanottajille

Kun kirjoitat viestin, lisää vastaanottajat Vast. ott.-, Kopio- tai Piilokopio-kenttään.

Jos haluat lisätä useita vastaanottajia, erota nimet tai sähköpostiosoitteet toisistaan pilkulla. Voit lisätä vastaanottajia ja hallinnoida yhteystietotunnisteita myös klikkaamalla Vast. ott.-, Kopio- tai Piilokopio-otsikkoa.

Jos sinun on lähetettävä viesti useille ihmisille, voit myös luoda ryhmän.
Huom. Ryhmän sähköpostiosoitteen voi lisätä Vast. ott.-, Kopio- tai Piilokopio-kenttään.