Skicka eller återta Gmail-meddelanden

Du kan skicka eller återta meddelanden i en webbläsare eller i Gmail-appen.

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Skicka ett meddelande

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Skriv uppe till vänster.
  3. Lägg till mottagare i fältet Till. Du kan även lägga till mottagare
    • i fälten Kopia och Hemlig kopia
    • när du skriver ett meddelande med ett plustecken eller @omnämnande och kontaktens namn i textfältet.
  4. Lägg till ett ämne.
  5. Skriv ditt meddelande.
  6. Klicka på Skicka längst ned på sidan.

Tips! Lägg till enskilda mottagare och grupper av kontakter som du har skapat med etiketter genom att klicka på Till:

Ångra ett meddelande

Om du ångrar dig när du skickar ett e-postmeddelande har du en kort stund på dig att avbryta. Du kan återta ett meddelande direkt efter att du skickade det:

1. Texten Meddelandet har skickats visas längst ned till vänster tillsammans med alternativen Ångra eller Visa meddelandet.
  2. Klicka på Ångra.

Välj en tidsperiod för återkallande av meddelanden

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar Inställningarföljt av Visa alla inställningar.
  3. Välj 5, 10, 20 eller 30 sekunder bredvid Ångraskicka.
  4. Klicka på Spara ändringar längst ned.

Alternativ för att lägga till mottagare

Lägga till mottagare (Kopia)

När du lägger till mottagare kan du lägga till fältet Kopia. Alla i det här fältet kan se de andra mottagarna.

Alternativet Kopia används oftast för att lägga till mottagare som inte behöver vidta några åtgärder.

Dölja mottagare (Hemlig kopia)

Om du skickar ett meddelande och vill dölja mottagarnas e-postadresser kan du lägga till dem i fältet Hemlig kopia.

Så här fungerar Hemlig kopia

• Mottagarna ser inte att du har lagt till någon i Hemlig kopia.
  • Personer som du har lagt till i fältet Hemlig kopia ser att de har lagts till där. De ser även mottagarna i fälten Till och Kopia.
  • Personer som du lägger till i Hemlig kopia ser inte andra mottagares namn eller e-postadresser som har lagts till i fältet Hemlig kopia.
  • Om en mottagare använder Svara alla visas inte svaret för personer i Hemlig kopia.

Viktigt! Om mottagarna inte använder Gmail ser de kanske inte att de har lagts till i fältet Hemlig kopia.

Skicka e-post till flera mottagare

När du skriver ett meddelande lägger du till mottagare i fälten Till, Kopia eller Hemlig kopia.

Om du vill lägga till fler än en mottagare skriver du ett kommatecken mellan varje namn eller e-postadress. Du kan även klicka på Till, Kopia eller Hemlig kopia för att lägga till mottagare eller hantera kontaktetiketter.

Om du måste skicka e-post till flera personer kan du även skapa en grupp.

Tips! Det går även att lägga till en gruppens e-postadress i fälten Till, Kopia eller Hemlig kopia.