Automatisk svar når du er borte fra kontoret eller på ferie

Hvis du skal være borte fra Gmail-kontoen, for eksempel på ferie eller uten tilgang til Internett, kan du konfigurere et feriesvar, som automatisk informerer folk om at du ikke kan svare dem med én gang. Når noen sender deg en e-post, får de et svar via e-post med det du har skrevet i det automatiske feriesvaret.

Slå feriesvar på eller av

Lag et feriesvar

1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre og så Se alle innstillinger.
  3. Rull ned til Feriesvar-delen.
  4. Velg Feriesvar på.
  5. Fyll ut datoperioden, emnet og meldingsteksten.
  6. Merk av i boksen under e-posten hvis du vil at kontaktene dine er de eneste som skal kunne se feriesvaret ditt.
  7. Klikk på Lagre endringer nederst på siden.
Merk: Hvis du har en Gmail-signatur, vises den nederst i feriesvaret ditt.

Slå av feriesvar

Når feriesvaret ditt er på, ser du et banner øverst i innboksen som viser emnelinjen for feriesvaret.

For å slå av feriesvaret, klikk på Avslutt nå.

Når blir feriesvaret ditt sendt?

Feriesvaret starter ved midnatt på startdatoen og slutter kl. 23:59 på sluttdatoen, med mindre du avslutter det tidligere.

Som oftest sendes feriesvaret bare første gang til dem som sender deg e-post.

I disse tilfellene kan det hende at noen får feriesvaret ditt mer enn én gang:

• Hvis den samme personen kontakter deg på nytt etter fire dager og feriesvaret fremdeles er på, får vedkommende feriesvaret ditt en gang til.
  • Feriesvaret tilbakestilles hver gang du endrer det. Hvis noen får det opprinnelige feriesvaret ditt og senere sender e-post på nytt etter at du har endret det, får de det nye svaret.
  • Hvis du bruker Gmail i forbindelse med jobb, skole eller en annen organisasjon, kan du velge om feriesvaret ditt skal sendes til alle eller bare til folk i organisasjonen din.

Merk: Avsendere av e-poster som sendes til søppelpostmappen, eller som er adressert til en e-postliste du abonnerer på, får ikke feriesvaret.

Finn ikke på jobb-statusen

Du finner «Ikke på jobb»-statusene i Gmail.

Hvis noen ikke er på jobb, viser Gmail statusen når du skriver en e-post til vedkommende. Du kan fortsatt sende e-posten, men det kan hende du ikke får svar før de kommer tilbake. Hvis du har aktivert Chat i Gmail, ser du også «Ikke på jobb»-statusen når du sender en direktemelding.

Hvis noen mangler tillatelse til å se ikke på jobb-aktiviteten din, viser ikke Gmail at du ikke er på jobb.

Del «Ikke på jobb»-statusen din

Del kalenderen din og opprett en «ikke på jobb» -aktivitet for å vise andre at du ikke er på jobb. Aktiviteten må vare hele dagen eller strekke seg utenfor arbeidstiden din.