Automatisch antwoord vanwege afwezigheid of vakantie

Als je je Gmail-account even niet gebruikt vanwege een vakantie of omdat je geen internetverbinding hebt, kun je een automatisch antwoord instellen om mensen te laten weten dat je berichten niet meteen kunt beantwoorden. Als mensen je een bericht sturen, ontvangen ze een automatisch antwoord met daarin het door jou opgestelde afwezigheidsbericht.

Een automatisch antwoord in- of uitschakelen

Een automatisch antwoord vanwege afwezigheid instellen

1. Open Gmail.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Scrol omlaag naar het gedeelte 'Automatisch antwoord'.
  5. Selecteer Automatisch antwoord is ingeschakeld.
  6. Vul de datums, het onderwerp en een bericht in.
  7. Kies onder je bericht naar welke mensen je automatische antwoord wordt verzonden.
  8. Klik onder aan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Let op: Als je een Gmail-handtekening hebt, wordt deze onder aan je automatische antwoord weergegeven

Je automatische antwoord uitschakelen

Wanneer je automatische antwoord is ingeschakeld, zie je boven aan je inbox een banner met daarin het onderwerp van je automatische antwoord.

Als je het automatische antwoord wilt uitschakelen, klik je op Nu uitschakelen.

Wanneer je automatische antwoord wordt verzonden

Je automatische antwoord begint om 00:00 uur op de startdatum en eindigt om 23:59 uur op de einddatum, tenzij je de functie eerder uitzet.

In de meeste gevallen wordt je automatische antwoord één keer verzonden naar mensen die je e-mailen.

Dit zijn de situaties waarin iemand je automatische antwoord vaker dan één keer kan ontvangen:

• Als dezelfde persoon na vier dagen opnieuw contact met je opneemt terwijl je automatische antwoord nog steeds is ingeschakeld, ontvangt diegene je automatische antwoord opnieuw.
  • Je automatische antwoord wordt telkens wanneer je dit bewerkt opnieuw gestart. Als iemand je oorspronkelijke automatische antwoord ontvangt en je opnieuw een e-mail stuurt nadat je het antwoord hebt bewerkt, ontvangt diegene je automatische antwoord opnieuw.
  • Als je Gmail gebruikt via je werk, school of andere organisatie, kun je aangeven of je antwoord moet worden verzonden naar iedereen of alleen mensen binnen je organisatie.

Opmerking: Berichten die in je map met spam belanden en berichten die zijn verzonden naar een mailinglijst waarop je bent geabonneerd, ontvangen geen automatisch antwoord.

Vivian is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.