Automatisch beantwoorden als je niet op kantoor bent of op vakantie bent

Ga je op vakantie? Heb je geen internettoegang? Gebruik het automatische antwoord van Gmail om mensen te laten weten dat je niet meteen kunt reageren. Als het automatische antwoord is ingeschakeld, stuurt Gmail je antwoord naar mensen die je e-mailen.

Automatisch antwoord aanzetten

1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op het tandwiel.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Scrol naar de sectie Automatisch antwoord (blijf op het tabblad 'Algemeen').
  5. Selecteer Automatisch antwoord is ingeschakeld.
  6. Vul de datums, het onderwerp en een bericht in.
  7. Je kunt ook bepalen wie je automatische antwoord krijgt:
    • Vink het vakje aan naast Alleen een antwoord sturen naar personen in Mijn contactpersonen als je niet wilt dat iedereen die je e-mail stuurt, weet dat je geen toegang hebt tot je e-mail.
    • Als je Google Apps gebruikt, zie je ook een optie om alleen een antwoord te verzenden naar mensen in je domein. Als je beide vakjes inschakelt, ontvangen alleen de mensen uit je contactpersonen en in je domein het automatische antwoord.
  8. Klik onder aan de pagina op Wijzigingen opslaan.
Open de instellingen van Gmail

Als je via je instellingen een persoonlijke handtekening hebt ingeschakeld, wordt deze automatisch door Gmail onder aan het automatische antwoord toegevoegd.

Je automatische antwoord uitzetten of bewerken

Zolang het automatische antwoord aan staat, wordt boven aan elke Gmail-pagina een banner weergegeven met het onderwerp van je automatische antwoord. Klik op de link Nu uitschakelen in de banner om het automatische antwoord uit te zetten, of klik op Antwoordinstellingen om je antwoord te bewerken.

Wanneer wordt mijn antwoord verstuurd?

Je automatische antwoord begint om 00:00 op de startdatum en eindigt om 23:59 op de einddatum, tenzij je deze eerder uitzet.

Over het algemeen wordt je antwoord één keer verstuurd naar de mensen die je e-mailen. Als die persoon echter na vier dagen opnieuw contact met je opneemt terwijl je automatische antwoord nog steeds is ingeschakeld, stuurt Gmail opnieuw een automatisch antwoord om de persoon eraan te herinneren dat je geen toegang hebt tot je e-mail. Elke keer dat je het automatisch antwoord bewerkt, wordt de functie opnieuw gestart. Als iemand je eerste automatische antwoord ontvangt en je vervolgens e-mailt nadat je het onderwerp of de tekst van het antwoord hebt bewerkt, ontvangt hij of zij het bewerkte antwoord.

Berichten die als spam worden aangemerkt en berichten die zijn verzonden naar een mailinglijst waarop je bent geabonneerd, ontvangen geen automatisch antwoord.