Poissaolo- tai lomaviesti

Jos et pääse käyttämään Gmail-tiliäsi esimerkiksi lomaillessasi paikassa, jossa ei ole internetyhteyttä, voit asettaa lomaviestin. Se kertoo ihmisille automaattisesti, että et pysty vastaamaan heidän viestiinsä välittömästi. Kun ihmiset lähettävät sinulle viestin, he saavat sähköpostivastauksen, joka sisältää automaattiseen lomaviestiin kirjoittamasi tekstin.

Lomaviestin käyttöönotto ja poistaminen käytöstä

Määritetty viesti lähetetään myös silloin, kun viestit lähetetään tietokoneella.

1. Varmista, että olet ladannut Gmail-sovelluksen.
  2. Avaa Gmail-sovellus Gmail iPhonella tai iPadilla.
  3. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko.
  4. Vieritä alareunaan ja valitse Asetukset.
  5. Napauta tiliä, jolta haluat lähettää vastauksen.
  6. Napauta Lomaviesti.
  7. Ota Lomaviesti-asetus käyttöön Päällä.
  8. Määritä aikaväli, aihe ja viesti.
  9. Valitse oikeasta yläkulmasta Tallenna.

Voit poistaa lomaviestin käytöstä ottamalla Lomaviesti-asetuksen pois päältä Ei päällä.

Lomaviestin lähetysaika

Lomaviestisi lähettäminen käynnistyy aloituspäivänä klo 0.00 ja loppuu päättymispäivänä klo 23.59, ellet lopeta sitä aiemmin.

Useimmissa tapauksissa lomaviesti lähetetään ihmisille vain heidän lähettäessään sinulle sähköpostia ensimmäisen kerran.

Seuraavissa tapauksissa henkilö voi saada lomaviestisi useammin kuin kerran:

• Jos kyseinen henkilö ottaa sinuun uudelleen yhteyttä neljän päivän kuluttua ja lomaviesti on yhä päällä, hän saa lomaviestisi uudelleen.
  • Lomaviestisi lähetys alkaa alusta aina, kun muokkaat sitä. Jos joku on saanut alkuperäisen lomaviestisi ja lähettää sinulle uuden viestin sen jälkeen, kun olet muokannut viestiäsi, hänelle lähetetään muokattu viesti.
  • Jos käytät työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation Gmail-tiliä, voit valita, lähetetäänkö lomavastaus kaikille vai vain oman organisaatiosi ihmisille.

Huom. Roskapostiksi luokitellut viestit ja postituslistalle lähetetyt viestit eivät saa lomaviestiäsi.