Tämä ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla Google Workspacen integroidussa käyttökokemuksessa. Aloita kokemukseen tutustuminen tästä artikkelista.

Lomaviestin luominen

Jos et pääse käyttämään Gmail-tiliäsi esimerkiksi ollessasi lomalla tai paikassa, jossa ei ole internetyhteyttä, voit asettaa lomaviestin. Se kertoo muille automaattisesti, että et pysty vastaamaan heidän viestiinsä välittömästi. Kun joku lähettää sinulle viestin, hän saa sähköpostivastauksen, joka sisältää automaattiseen lomaviestiin kirjoittamasi tekstin.
Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Lomaviestin vaihtaminen päälle tai pois

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse "Viestien kirjoittaminen ja niihin vastaaminen" ‐kohdasta Lomaviesti.
  4. Laita lomaviesti päälle.
  5. Lisää ajanjakso, aihe ja viesti.
  6. Napauta oikeasta yläkulmasta Tallenna.
Vinkki: Jos haluat poistaa lomaviestin käytöstä, laita lomaviesti pois päältä.

Lomaviestin lähetysaika

Lomaviestisi voimassaolo alkaa aloituspäivänä klo 0.00 ja loppuu päättymispäivänä klo 23.59, ellet lopeta sitä aiemmin.

Useimmissa tapauksissa lomaviesti lähetetään ihmisille vain heidän lähettäessään sinulle sähköpostia ensimmäisen kerran.

Seuraavissa tapauksissa henkilö voi saada lomaviestisi useammin kuin kerran:

• Jos kyseinen henkilö ottaa sinuun uudelleen yhteyttä neljän päivän kuluttua ja lomaviesti on yhä päällä, hän saa lomaviestisi uudelleen.
  • Lomaviestisi lähetys alkaa alusta aina, kun muokkaat sitä. Jos joku on saanut alkuperäisen lomaviestisi ja lähettää sinulle uuden viestin sen jälkeen, kun olet muokannut viestiäsi, hänelle lähetetään muokattu viesti.

Vinkki: Voit valita, lähetetäänkö lomaviesti kaikille vai vain yhteystiedoille tai oman organisaation ihmisille.

Jos merkitset valituksi sekä "Lähetä vastaus vain yhteystiedoissa oleville ihmisille"- että "Lähetä vastaus vain saman verkkotunnuksen käyttäjille" ‑kohdan, lomaviesti lähetetään vain henkilöille, jotka ovat yhteystiedoissasi ja käyttävät myös samaa verkkotunnusta.

Vinkki: Jos saamasi viesti luokitellaan roskapostiksi tai se on lähetetty tilaamallesi postituslistalle, lomaviestiä ei lähetetä.

Poissaolo-statuksen tarkistaminen

Voit tarkistaa poissaolo-statukset Gmailista.

Jos joku on poissa ja alat kirjoittaa hänelle sähköpostia, Gmail näyttää hänen poissaolo-statuksensa. Voit lähettää sähköpostin, mutta et välttämättä saa siihen vastausta, ennen kuin vastaanottaja palaa takaisin. Jos olet ottanut Chatin käyttöön Gmailissa, näet vastaanottajan poissaolo-statuksen myös silloin kun lähetät hänelle viestin.

Jos jollakulla ei ole oikeutta nähdä ei paikalla ‑tapahtumaasi, Gmail ei näytä hänelle, että olet poissa.

Ei paikalla ‑tilan jakaminen

Voit kertoa muille poissaolostasi jakamalla kalenterisi ja luomalla Ei paikalla ‑tapahtuman. Tapahtuman on kestettävä koko päivä tai jatkuttava yli normaalin työajan.