Denne funktion er i øjeblikket tilgængelig i den integrerede Gmail-brugerflade i Google Workspace. Gå til denne artikel for at komme godt i gang med den integrerede Gmail-oplevelse.

Opret et autosvar (ferie)

Hvis du skal på ferie eller ikke har internetadgang og derfor er væk fra din Gmail-konto, kan du angive et autosvar for automatisk at lade andre vide, at du ikke kan besvare deres meddelelse lige med det samme. Når andre sender dig en meddelelse, modtager de en svarmail med det, du har angivet som dit autosvar.
Vil du have mere ud af Google-apps på arbejdet eller i skolen?  Tilmeld dig en prøveperiode på Google Workspace uden beregning.

Aktivér eller deaktiver dit autosvar

1. Åbn Gmail-appen på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på menuen Menu øverst i venstre hjørne.
  3. Rul ned til bunden, og tryk på Indstillinger.
  4. Vælg din konto.
  5. Tryk på Autosvar.
  6. Øverst skal du slå kontakten Til Til ud for "Autosvar".
  7. Udfyld datointervallet, emnet og meddelelsen.
  8. Tryk på Udfør.

Du kan deaktivere dit autosvar ved at slå kontakten Fra Fra ud for "Autosvar".

Hvornår dit autosvar sendes

Dit autosvar sendes mellem klokken 0.00 på startdatoen og klokken 23.59 på slutdatoen, medmindre du deaktiverer det inden da.

I de fleste tilfælde sendes dit autosvar kun til andre, første gang de sender en meddelelse til dig.

I følgende tilfælde modtager andre muligvis dit autosvar mere end én gang:

• Hvis den samme person kontakter dig igen efter fire dage, og dit autosvar stadig er aktiveret, modtager vedkommende dit autosvar igen.
  • Dit autosvar starter forfra, hver gang du redigerer det. Hvis en person modtager dit oprindelige autosvar og sender dig en mail, efter du har redigeret dit svar, modtager vedkommende dit nye svar.

Tip! Du kan vælge, om dit svar skal sendes til alle, kun til dine kontakter eller kun til personer i din organisation.

Hvis du markerer afkrydsningsfelterne ud for "Send kun svar til personer på min liste over kontakter" og "Send kun svar til personer i mit domæne", så sendes dit autosvar kun til personer, som både er i dine kontakter og dit domæne.

Tip! Meddelelser, der fanges af dit spamfilter, og meddelelser, der sendes til en mailingliste, du abonnerer på, modtager ikke dit autosvar.

Find statussen Ikke til stede

Du kan finde statussen Ikke til stede i Gmail.

Hvis en person ikke er til stede, viser Gmail statussen Ikke til stede for vedkommende, når du skriver en mail til vedkommende. Du kan stadig sende mailen, men personen svarer muligvis ikke, før vedkommende er tilbage. Hvis du har aktiveret Chat i Gmail, får du også statussen Ikke til stede for personen, når du sender en direkte besked.

Det er kun personer med tilladelse til at se din ikke til stede-begivenhed, der ser dig som "Ikke til stede" i Gmail.

Del din "Ikke til stede"-status

Hvis du vil vise andre, at du ikke er til stede, kan du dele din kalender og oprette en "Ikke til stede"-begivenhed. Begivenheden skal indstilles til at vare hele dagen, eller indtil efter din arbejdsdag slutter.