Actualment, aquesta funció està disponible a l'experiència integrada de Google Workspace. Per començar a utilitzar l'experiència, consulteu aquest article.

Crear una resposta automàtica

Si heu de deixar el compte de Gmail desatès, per exemple, durant les vacances o quan no tingueu accés a Internet, podeu configurar una resposta automàtica per notificar a qui us escrigui que no li podreu respondre de seguida. Quan algú us enviï un missatge, rebrà un correu electrònic amb el que hàgiu escrit a la resposta automàtica.
Voleu treure més partit de les aplicacions de Google a la feina o al vostre centre educatiu? Registreu-vos per provar Google Workspace sense cost econòmic.

Activar o desactivar una resposta automàtica

Configurar una resposta automàtica

1. A l'ordinador, obriu Gmail.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Configuració Configuració i després Mostra tota la configuració.
  3. Desplaceu-vos cap avall fins a la secció "Resposta automàtica".
  4. Seleccioneu Resposta automàtica activada.
  5. Empleneu l'interval de dates, l'assumpte i el missatge.
  6. A sota del missatge, marqueu la casella si voleu que la resposta automàtica només s'enviï als vostres contactes.
  7. A la part inferior de la pàgina, feu clic a Desa els canvis.
Nota: si teniu una signatura de Gmail, es mostrarà a la part inferior de la resposta automàtica.

Desactivar una resposta automàtica

Quan la resposta automàtica estigui activada, veureu un bàner a la part superior de la safata d'entrada amb l'assumpte de la resposta.

Per desactivar la resposta automàtica, feu clic a Finalitza ara.

Quan s'envia una resposta automàtica

La resposta automàtica s'activa a les 0:00 de la data d'inici i es desactiva a les 23:59 de la data de finalització, tret que la desactiveu abans.

En la majoria de casos, la resposta automàtica només s'envia a algú el primer cop que us escriu un missatge.

Aquestes són les situacions en què és possible que algú rebi la resposta automàtica més d'una vegada:

• Si la mateixa persona us torna a contactar al cap de quatre dies i encara teniu la resposta automàtica activada, la tornarà a rebre.
  • La resposta automàtica es reinicia cada vegada que l'editeu. Si algú rep la primera resposta i més endavant us envia un altre correu electrònic després que l'hàgiu editat, rebrà la resposta nova.

Consell: podeu triar si la resposta s'envia a tothom, només als vostres contactes o només a les persones de la vostra organització.

Si marqueu tant la casella "Envia la resposta només als meus contactes" com "Envia la resposta només a les persones de [el vostre domini]", la resposta de vacances només la veuran les persones que siguin tant als vostres contactes com al vostre domini.

Consell: els missatges enviats a la carpeta de correu brossa i els adreçats a una llista de distribució a la qual t'hagis subscrit no activaran la resposta automàtica.

Trobar l'estat "fora de l'oficina"

Els estats "fora de l'oficina" es troben a Gmail.

Quan redactis un correu electrònic adreçat a una persona que és fora de l'oficina, Gmail la mostrarà amb aquest estat. Pots enviar el correu electrònic igualment, però és possible que el destinatari no respongui fins que no torni. Si tens Chat activat a Gmail, també veuràs els estats "fora de l'oficina" quan enviïs un missatge directe.

Si algú no té permís per veure el teu esdeveniment "fora de l'oficina", Gmail no et mostrarà amb aquest estat.

Compartir l'estat "Fora de l'oficina"

Per mostrar a altres persones que sou fora de l'oficina, compartiu el calendari i creeu un esdeveniment establert en "Fora de l'oficina". L'esdeveniment ha de durar tot el dia o més enllà de l'horari laboral.