Resposta automàtica

Si heu de deixar el compte de Gmail desatès, per exemple, durant les vacances o quan no tingueu accés a Internet, podeu configurar una resposta automàtica per notificar a qui us escrigui que no li podreu respondre de seguida. Quan algú us enviï un missatge, rebrà un correu electrònic amb el que hàgiu escrit a la resposta automàtica.

Activar o desactivar la resposta automàtica

Configurar la resposta automàtica

1. Obriu Gmail a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Configuració Configuració i, a continuació, Configuració.
  3. Desplaceu-vos cap avall fins a la secció "Resposta automàtica".
  4. Seleccioneu Resposta automàtica activada.
  5. Empleneu l'interval de dates, l'assumpte i el missatge.
  6. A sota del missatge, marqueu la casella si voleu que la resposta automàtica només s'enviï als vostres contactes.
  7. Feu clic a Desa els canvis, a la part inferior de la pàgina.

Nota: si teniu una signatura de Gmail, es mostrarà a la part inferior de la resposta automàtica.

Desactivar la resposta automàtica

Quan la resposta automàtica estigui activada, veureu un bàner a la part superior de la safata d'entrada amb l'assumpte de la resposta.

Per desactivar la resposta automàtica, feu clic a Finalitza ara.

Quan s'envia la resposta automàtica

La resposta automàtica s'activa a les 0:00 de la data d'inici i es desactiva a les 23:59 de la data de finalització, tret que la desactiveu abans.

En la majoria de casos, la resposta automàtica només s'envia a algú el primer cop que us escriu un missatge.

Aquestes són les situacions en què és possible que algú rebi la resposta automàtica més d'una vegada:

• Si la mateixa persona us torna a contactar al cap de quatre dies i encara teniu la resposta automàtica activada, la tornarà a rebre.
  • La resposta automàtica es reinicia cada vegada que l'editeu. Si algú rep la primera resposta i més endavant us envia un altre correu electrònic després que l'hàgiu editat, rebrà la resposta nova.
  • Si feu servir Gmail a la feina, en un centre educatiu o en una altra organització, podeu triar si la resposta s'envia a tothom o només a les persones de l'organització.

Nota: els missatges enviats a la carpeta de correu brossa i els adreçats a una llista de distribució a la qual esteu subscrit no activaran la resposta automàtica.