Den här funktionen är för närvarande tillgänglig i den integrerade upplevelsen i Google Workspace. Kom igång med upplevelsen genom att läsa den här artikeln.

Skapa autosvar vid semester

Om du inte kommer att ha tillgång till ditt Gmail-konto, t.ex. om du ska på semester eller inte kommer att ha tillgång till internet, kan du ange ett autosvar som automatiskt meddelar dem som försöker nå dig om att du inte kan svara omedelbart. När någon skickar ett meddelande till dig får personen ett e-postmeddelande med ditt autosvar.
Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Aktivera eller inaktivera autosvar

Konfigurera autosvar

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. Rulla ned till avsnittet Autosvar.
  4. Välj Autosvar på.
  5. Ange datumintervall, ämne och meddelandetext.
  6. Under meddelandet markerar du kryssrutan om du vill att autosvaret bara ska visas för dina kontakter.
  7. Klicka på Spara ändringar längst ned på sidan.
Obs! Om du har en Gmail-signatur visas den längst ned i autosvaret.

Inaktivera autosvar

När autosvar är aktiverat visas en banner med ämnet i autosvaret högst upp i inkorgen.

Om du vill inaktivera autosvaret klickar du på Sluta nu.

När skickas autosvaret?

Ditt autosvar aktiveras kl. 00.00 på startdatumet och avslutas kl. 23.59 på slutdatumet, om du inte avslutar det tidigare.

I de flesta fall skickas autosvaret endast första gången någon kontaktar dig.

Autosvaret skickas fler än en gång under följande omständigheter:

• Om samma person kontaktar dig igen efter fyra dagar och autosvaret fortfarande är aktiverat, skickas autosvaret igen.
  • Autosvaret nollställs varje gång du redigerar det. Om någon har fått ditt första autosvar och sedan skickar e-post till dig igen efter att du har redigerat svaret, får han eller hon det nya svaret.

Tips! Det går att välja om svaret skickas till alla, endast till dina kontakter eller bara till personer i organisationen.

Om du markerar rutorna för både Skicka enbart ett svar till personer i mina Kontakter och Skicka endast ett svar till personer på min domän, ses ditt autosvar vid semester endast av personer som finns både i dina kontakter och på din domän.

Tips! Autosvar skickas inte för meddelanden som klassificeras som skräppost eller meddelanden till e-postlistor som du prenumererar på.

Sök efter frånvarostatus

Du hittar statusarna för frånvaro i Gmail.

Om någon inte är på kontoret visar Gmail deras frånvarostatus när du skriver ett e-postmeddelande till dem. Du kan fortfarande skicka e-postmeddelandet, men personen kanske inte svarar förrän hen kommer tillbaka. Om du har aktiverat Chat i Gmail ser du även personens frånvarostatus när du skickar ett direktmeddelande.

Om någon inte har behörighet att visa frånvarohändelsen visar Gmail inte att du är frånvarande.

Dela din frånvarostatus

Visa andra att du är frånvarande genom att dela din kalender och skapa en frånvarohändelse. Händelsen måste täcka hela dagen eller sträcka sig förbi din arbetstid.