Poissaolo- tai lomaviesti

Jos et pääse käyttämään Gmail-tiliäsi esimerkiksi ollessasi lomalla tai paikassa, jossa ei ole internetyhteyttä, voit asettaa lomaviestin. Se kertoo muille automaattisesti, että et pysty vastaamaan heidän viestiinsä välittömästi. Kun joku lähettää sinulle viestin, hän saa sähköpostivastauksen, joka sisältää automaattiseen lomaviestiin kirjoittamasi tekstin.

Lomaviestin vaihtaminen päälle tai pois

Lomaviestin määrittäminen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Vieritä Lomaviesti-kohtaan.
  4. Valitse Lomaviesti käytössä.
  5. Määritä aikaväli, aihe ja viesti.
  6. Valitse viestin alapuolella oleva valintaruutu, jos haluat lähettää lomaviestin ainoastaan yhteystiedoissasi oleville henkilöille.
  7. Valitse sivun alareunasta Tallenna muutokset.
Huom. Jos käytät Gmailin allekirjoitusta, allekirjoitus lisätään lomaviestin alareunaan.

Lomaviestin poistaminen käytöstä

Kun lomaviesti on käytössä, näet postilaatikon yläreunassa bannerin, jossa lukee lomaviestisi aihe.

Voit poistaa lomaviestin käytöstä valitsemalla Lopeta nyt.

Lomaviestin lähetysaika

Lomaviestisi voimassaolo alkaa aloituspäivänä klo 0.00 ja loppuu päättymispäivänä klo 23.59, ellet lopeta sitä aiemmin.

Useimmissa tapauksissa lomaviesti lähetetään ihmisille vain heidän lähettäessään sinulle sähköpostia ensimmäisen kerran.

Seuraavissa tapauksissa henkilö voi saada lomaviestisi useammin kuin kerran:

• Jos kyseinen henkilö ottaa sinuun uudelleen yhteyttä neljän päivän kuluttua ja lomaviesti on yhä päällä, hän saa lomaviestisi uudelleen.
  • Lomaviestisi lähetys alkaa alusta aina, kun muokkaat sitä. Jos joku on saanut alkuperäisen lomaviestisi ja lähettää sinulle uuden viestin sen jälkeen, kun olet muokannut viestiäsi, hänelle lähetetään muokattu viesti.
  • Jos käytät työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation Gmail-tiliä, voit valita, lähetetäänkö lomavastaus kaikille vai vain oman organisaatiosi ihmisille.

Huom. Jos saamasi viesti luokitellaan roskapostiksi tai se on lähetetty tilaamallesi postituslistalle, lomaviestiä ei lähetetä.

Ei paikalla ‑tilan tarkistaminen

Voit tarkistaa Ei paikalla ‑tilat Gmailista.

Jos joku on poissa ja alat kirjoittaa hänelle sähköpostia, Gmail näyttää hänen olevan Ei paikalla ‑tilassa. Voit lähettää sähköpostin, mutta et välttämättä saa siihen vastausta, ennen kuin vastaanottaja palaa takaisin. Jos olet ottanut Chatin käyttöön Gmailissa, näet vastaanottajan Ei paikalla ‑tilan myös silloin kun lähetät hänelle suoran viestin.

Jos jollakulla ei ole oikeutta nähdä Ei paikalla ‑tapahtumaasi, Gmail ei näytä hänelle, että olet poissa.

Ei paikalla ‑tilan jakaminen

Voit kertoa muille poissaolostasi jakamalla kalenterisi ja luomalla Ei paikalla ‑tapahtuman. Tapahtuman on kestettävä koko päivä tai jatkuttava yli normaalin työajan.