Deze functie is momenteel beschikbaar in de geïntegreerde functionaliteit in Google Workspace. Lees dit artikel om aan de slag te gaan met de nieuwe functionaliteit.

Een automatisch antwoord sturen als je afwezig bent

Als je anderen wilt laten weten wanneer je afwezig of op vakantie bent, kun je een automatisch antwoord instellen in Gmail. Als iemand je een bericht stuurt, krijgt diegene een automatisch antwoord.

Een automatisch antwoord instellen

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Ga op het tabblad Algemeen naar Automatisch antwoord.
  4. Selecteer Automatisch antwoord staat aan.
  5. Vul de datums, het onderwerp en een bericht in.
  6. Optioneel: Als je het antwoord alleen naar je contacten wilt sturen, vink je het vakje aan onder het bericht.
  7. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Tips:

• Als je een handtekening hebt, staat die onder het antwoord.
  • Als je automatische antwoord aanstaat, staat er een banner bovenaan je inbox. Als je het automatische antwoord wilt uitzetten, klik je op Nu beëindigen.

Meer informatie over hoe een automatisch antwoord werkt

Je automatische antwoord begint om 00:00 uur op de startdatum en eindigt om 23:59 uur op de einddatum, tenzij je de functie eerder uitzet.

In de meeste gevallen wordt je antwoord alleen naar mensen gestuurd als ze je voor het eerst een bericht sturen.

In de volgende gevallen kan iemand je antwoord meerdere keren krijgen:

• Dezelfde persoon neemt na 4 dagen opnieuw contact met je op terwijl je automatische antwoord nog steeds aanstaat.
  • Je bewerkt het automatische antwoord.
    • Als iemand je oorspronkelijke automatische antwoord krijgt en je opnieuw een e-mail stuurt nadat je het antwoord hebt bewerkt, krijgt diegene de geüpdatete e-mail.

Tips:

• Als je wilt voorkomen dat een gesprek automatisch wordt beantwoord, voeg je een onderwerpregel toe aan je antwoord. Als je een onderwerpregel toevoegt, krijgt de ontvanger je antwoord in een afzonderlijke e-mail.
  • E-mails die naar je spammap zijn gestuurd of naar een mailinglijst zijn gestuurd waarop je bent geabonneerd, krijgen geen antwoord.