Google Drive-bijlagen verzenden in Gmail

Als je berichten in Gmail verzendt, kun je bestanden van Google Drive toevoegen, zoals documenten en foto's. Als het bestand de maximale grootte van Gmail overschrijdt of als je er met anderen aan wilt samenwerken, kun je het toevoegen vanuit Drive.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Een Google Drive-bijlage verzenden

1. Zorg dat je de Gmail-app hebt gedownload.
  2. Open de Gmail-app op je iPhone of iPad.
  3. Tik rechtsonder op Opstellen Opstellen.
  4. Tik op Bijvoegen Bijlage toevoegen
  5. Tik in het gedeelte Drive op het bestand dat je wilt verzenden.
  6. Tik op Sturen Verzenden.

Instellingen voor het delen van Google Drive-bestanden

Als je een Google Drive-bestand aan een bericht toevoegt, controleert Gmail of je ontvangers toegang hebben tot het bestand. Als dit niet zo is, wordt je gevraagd de deelinstellingen van het bestand te wijzigen voordat je je bericht stuurt.

Delen met iedereen die de link heeft

Als je 'Iedereen met de link' kiest als instelling voor delen, kun je aangeven of mensen het bestand kunnen bekijken, van opmerkingen kunnen voorzien of kunnen bewerken.

Als het bericht wordt doorgestuurd of als er nieuwe mensen worden toegevoegd aan het gesprek, hebben deze personen dezelfde rechten als degenen naar wie je het bericht oorspronkelijk hebt gestuurd.

Ontvangers hoeven geen Google-account te hebben om het bestand te bekijken of te bewerken.

Alleen delen met e-mailontvangers

Als je wilt dat alleen de ontvangers van je bericht het bestand kunnen bekijken of bewerken, klik je op 'Meer opties' wanneer er wordt gevraagd je bestandsinstellingen te wijzigen.

Als je het bestand privé houdt, kunnen de ontvangers het bestand niet bekijken als:

• Ze geen Google-account hebben
  • Het door jou gebruikte e-mailadres geen Google-account is
  • Ze het bericht hebben ontvangen via een mailinglijst (tenzij de mailinglijst wordt beheerd via Google Groepen en het bestand wordt gedeeld met de groep)

Opmerking: Als een bestand niet met anderen kan worden gedeeld, laat Gmail je dit weten. Je moet dan wellicht contact opnemen met de oorspronkelijke eigenaar van het bestand om de instellingen voor delen aan te passen.

Deelopties wanneer je Gmail gebruikt via je werk, school of andere organisatie

Als je Gmail gebruikt via je werk, school of andere organisatie, kan de beheerder beperkingen opleggen voor de bestanden die je kunt delen en met wie je bestanden kunt delen.

Alleen mensen met een Google-account kunnen Google Drive-bestanden bekijken die je in Gmail toevoegt.