Google Drive ‑liitteiden lähettäminen Gmailissa

Kun lähetät viestejä Gmailissa, voit liittää niihin Google Drivesta dokumentteja, kuvia ja muita tiedostoja. Jos tiedosto ylittää Gmailin kokorajoituksen tai jos haluat yhteiskäyttää tiedostoa muiden kanssa, se kannattaa liittää Drivesta.

Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Google Drive ‑liitteen lähettäminen

Huom. Jos käytät Gmail Go'ta, et voi lähettää Drive-liitteitä. Sen sijaan voit kopioida ja liittää Drive-linkin sähköpostiin.

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Kirjoita Kirjoita viesti.
  3. Valitse Liitä Liitä
  4. Valitse Lisää Drivesta.
  5. Napauta lisättävää tiedostoa.
  6. Napauta Valitse.
  7. Valitse Lähetä Lähetä.

Google Drive ‑tiedostojen jakamisasetukset

Kun liität viestiin Google Drive ‑tiedoston, Gmail tarkistaa, onko vastaanottajilla pääsyoikeus tiedostoon. Jos heillä ei ole käyttöoikeutta, sinua pyydetään muuttamaan tiedoston jakamisasetuksia, ennen kuin lähetät viestin.

Jaa kaikille, joilla on linkki

Jos valitset jakamisasetukseksi Kaikki, joilla on linkki, voit valita, voivatko ihmiset tarkastella, kommentoida tai muokata tiedostoa.

Jos viesti lähetetään edelleen uusille ihmisille tai uusia ihmisiä lisätään keskusteluun, heillä on oltava samat käyttöoikeudet kuin ihmisillä, joille alun perin lähetit viestin.

Vastaanottajat eivät tarvitse Google-tiliä voidakseen tarkastella ja muokata tiedostoa.

Jaa vain sähköpostin vastaanottajille

Jos haluat, että vain viestin vastaanottajat voivat tarkastella tai muokata tiedostoa, klikkaa Lisäasetukset, kun sinua pyydetään muuttamaan tiedoston asetuksia.

Jos pidät tiedoston yksityisenä, vastaanottajat eivät pysty tarkastelemaan sitä seuraavissa tapauksissa:

• Heillä ei ole Google-tiliä.
  • Käyttämäsi sähköpostiosoite ei ole Google-tili.
  • He saavat viestin postituslistan kautta (ellei postituslistaa ylläpidetä Google Ryhmien kautta ja tiedostoa jaeta ryhmälle).

Huom. Jos tiedostoa ei voi jakaa muille, Gmail ilmoittaa asiasta. Sinun on ehkä pyydettävä tiedoston alkuperäistä omistajaa muuttamaan jakamisasetuksia.

Työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation Gmail-tilin jakamisasetukset

Jos käytät työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation Gmail-tiliä, järjestelmänvalvoja voi määrittää, mitä tiedostoja voit jakaa ja kenelle voit jakaa niitä.

Vain Google-tiliä käyttävät voivat nähdä Gmail-viesteihin liitetyt Google Drive ‑tiedostot.