Google Drive ‑liitteiden lähettäminen Gmailissa

Kun lähetät viestejä Gmailissa, voit liittää siihen Google Drivesta tiedostoja, kuten dokumentteja ja kuvia. Tästä on hyötyä erityisesti silloin, jos tiedosto on suurempi kuin Gmailin tiedostojen enimmäiskoko tai jos haluat työskennellä dokumentin parissa yhdessä toisten kanssa.

Google Drive ‑liitteen lähettäminen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse Kirjoita.
  3. Valitse Google Drive Google Drive.
  4. Valitse liitettävät tiedostot.
  5. Valitse tiedoston lähetystapa sivun alareunassa:
    • Drive-linkki: Tällä tavalla voi lähettää kaikenlaisia Driveen tallennettuja tiedostoja, mukaan lukien tiedostoja, jotka on luotu Google Docsilla, Sheetsilla, Slidesilla tai Formsilla.
    • Liite: Tätä lähetystapaa voi käyttää ainoastaan sellaisten tiedostojen lähettämiseen, joita ei ole luotu Google Docsilla, Sheetsilla, Slidesilla tai Formsilla.
  6. Klikkaa Lisää.

Google Drive ‑tiedostojen jakamisasetukset

Kun liität viestiin Google Drive ‑tiedoston, Gmail tarkistaa, onko vastaanottajilla tiedoston käyttöoikeus. Jos heillä ei ole käyttöoikeutta, sinua pyydetään muuttamaan tiedoston jakamisasetuksia, ennen kuin lähetät viestin.

Jaa kaikille, joilla on linkki

Jos valitset jakamisasetukseksi Kaikki, joilla on linkki, voit valita, voivatko ihmiset tarkastella, kommentoida tai muokata tiedostoa.

Jos viesti lähetetään edelleen uusille ihmisille tai uusia ihmisiä lisätään keskusteluun, heillä on oltava samat käyttöoikeudet kuin ihmisillä, joille alun perin lähetit viestin.

Vastaanottajat eivät tarvitse Google-tiliä voidakseen tarkastella ja muokata tiedostoa.

Jaa vain sähköpostin vastaanottajille

Jos haluat, että vain viestin vastaanottajat voivat tarkastella tai muokata tiedostoa, klikkaa Lisäasetukset, kun sinua pyydetään muuttamaan tiedoston asetuksia.

Jos pidät tiedoston yksityisenä, vastaanottajat eivät pysty tarkastelemaan sitä seuraavissa tapauksissa:

• Heillä ei ole Google-tiliä.
  • Käyttämäsi sähköpostiosoite ei ole Google-tili.
  • He saavat viestin postituslistan kautta (ellei postituslistaa hallinnoida Google Ryhmien kautta ja tiedosto jaetaan ryhmässä).

Huom. Jos tiedostoa ei voi jakaa muille, Gmail ilmoittaa asiasta. Sinun on ehkä pyydettävä tiedoston alkuperäistä omistajaa muuttamaan jakamisasetuksia.

Työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation Gmail-tilin jakamisasetukset

Jos käytät työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation Gmail-tiliä, järjestelmänvalvoja voi määrittää, mitä tiedostoja voit jakaa ja kenelle voit jakaa niitä.

Vain Google-tiliä käyttävät ihmiset voivat tarkastella Gmail-viesteihin liittämiäsi Google Drive ‑tiedostoja.