Enviar fitxers adjunts de Google Drive des de Gmail

Quan envieu missatges des de Gmail, podeu adjuntar fitxers de Google Drive, com ara documents i fotos. Si el fitxer supera el límit de mida de Gmail o si voleu col·laborar-hi amb altres persones, adjunteu-lo des de Drive.

Voleu treure més partit de les aplicacions de Google a la feina o al vostre centre educatiu? Registreu-vos per provar Google Workspace sense cost econòmic.

Enviar un fitxer adjunt de Google Drive

1. A l'ordinador, obriu Gmail.
  2. A la part superior esquerra, feu clic a Redacta.
  3. A la part inferior del missatge, feu clic a Insereix fitxers amb Drive .
  4. Seleccioneu els fitxers que vulgueu adjuntar.
  5. A la part inferior de la pàgina, decidiu com els voleu enviar:
    • Enllaç de Drive: aquesta opció funciona per a tots els fitxers emmagatzemats a Drive, com ara els que s'han creat amb Documents, Fulls de càlcul, Presentacions o Formularis de Google.
    • Fitxer adjunt: aquesta opció només funciona per als fitxers que no s'han creat amb els productes de Google indicats anteriorment.
  6. Feu clic a Insereix.

Configuració per compartir fitxers de Google Drive

Quan adjunteu un fitxer de Google Drive a un missatge, Gmail comprova si els destinataris hi tenen accés. En cas que no en tinguin, se us demanarà que canvieu la configuració per compartir del fitxer abans d'enviar el missatge.

Compartir amb tothom qui tingui l'enllaç

Si trieu "Tothom qui tingui l'enllaç" com a configuració per compartir, podeu decidir si els destinataris poden visualitzar, comentar o editar el fitxer.

Si el missatge es reenvia o s'afegeixen més persones a la conversa, tindran els mateixos permisos que els destinataris del missatge original.

No cal que els destinataris tinguin un compte de Google per poder consultar o editar el fitxer.

Compartir només amb els destinataris del correu electrònic

Si voleu que només els destinataris del missatge puguin consultar o editar el fitxer, feu clic a "Més opcions" quan se us demani que canvieu la configuració del fitxer.

Si definiu que el fitxer sigui privat, els destinataris no el podran veure si:

• no tenen un compte de Google;
  • l'adreça electrònica que heu utilitzat no és un compte de Google;
  • han rebut el missatge a través d'una llista de distribució (tret que estigui gestionada mitjançant Grups de Google i el fitxer s'hagi compartit amb el grup).

Nota: si un fitxer no es pot compartir amb altres persones, Gmail us avisarà i és possible que hàgiu de contactar amb el propietari del fitxer original per ajustar-ne la configuració per compartir.

Opcions per compartir si feu servir Gmail a la feina, en un centre educatiu o en una altra organització

Si feu servir Gmail a la feina, en un centre educatiu o en una altra organització, és possible que l'administrador restringeixi quins fitxers podeu compartir i amb qui.

Només les persones que tinguin un compte de Google poden veure els fitxers de Google Drive que adjunteu a Gmail.