Send vedhæftede Google Drev-filer i Gmail

Når du sender meddelelser i Gmail, kan du vedhæfte filer fra Google Drev, som f.eks. dokumenter og billeder. Dette er især nyttigt, hvis dokumentet overstiger grænsen for filstørrelser i Gmail, eller hvis du vil samarbejde med andre om dokumentet.

Send en vedhæftet Google Drev-fil

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Klik på Skriv.
  3. Klik på Google Drev Google Drev.
  4. Vælg de filer, du vil vedhæfte.
  5. Vælg, hvordan filen skal sendes, nederst på siden:
    • Drev-link: Dette fungerer med filer, der er gemt i Drev, herunder filer, der er oprettet ved hjælp af Google Docs, Sheets, Slides eller Analyse.
    • Vedhæftet fil: Dette fungerer kun med filer, der ikke er oprettet ved hjælp af Google Docs, Sheets, Slides eller Analyse.
  6. Klik på Sæt ind.

Delingsindstillinger for Google Drev-filer

Når du vedhæfter en Google Drev-fil i en meddelelse, kontrollerer Gmail, om modtagerne har adgang til filen. Hvis de ikke har adgang til filen, bliver du bedt om at ændre delingsindstillingerne for filen, før du sender meddelelsen.

Del med alle, der har linket

Hvis du vælger "Alle, som har linket" som din delingsindstilling, kan du vælge, om disse personer kan se, kommentere på eller redigere filen.

Hvis meddelelsen videresendes, eller hvis der føjes nye personer til samtalen, har disse personer de samme tilladelser som meddelelsens oprindelige modtagere.

Modtagerne behøver ikke at have en Google-konto for at kunne se eller redigere filen.

Del kun med e-mailmodtagere

Hvis det kun er meddelelsens modtagere, der skal kunne se eller redigere filen, skal du klikke på "Flere valgmuligheder", når du bliver bedt om at ændre filindstillingerne.

Hvis filen angives som privat, kan modtagerne ikke se den, hvis:

• De ikke har en Google-konto
  • Den e-mailadresse, du brugte, ikke tilhører en Google-konto
  • De modtog meddelelsen via en mailingliste, medmindre mailinglisten administreres via Google Grupper, og filen deles med gruppen.

Bemærk! Hvis en fil ikke kan deles med andre, giver Gmail dig besked om det, hvorefter du muligvis er nødt til at bede den oprindelige ejer af filen om at justere delingsindstillingerne.

Valgmuligheder for deling, hvis du bruger Gmail via dit arbejde, din skole eller en anden organisation

Hvis du bruger Gmail via dit arbejde, din skole eller en anden organisation, begrænser administratoren muligvis, hvilke filer du kan dele, og hvem du kan dele dem med.

Det er kun personer med en Google-konto, der kan se de Google Drev-filer, du vedhæfter i Gmail.