Bestanden met Google Drive invoegen in Gmail

Als je bestanden met Google Drive wilt invoegen, moet je de nieuwe manier van opstellen en beantwoorden in Gmail gebruiken.

Als je een bestand in Gmail wilt verzenden, zoals een foto of Word-document, kun je het bestand bijvoegen vanaf je computer of het bestand in je bericht invoegen met Google Drive.

Waarom zou ik een bestand van Drive invoegen in plaats van een bestand bij te voegen?

Grotere bestanden verzenden
Vanaf je computer kun je slechts bestanden van maximaal 25 MB (megabyte) bijvoegen. Door met Drive bestanden in te voegen, kun je bestanden tot 10 GB (gigabyte) versturen.
Eenvoudig samenwerken

Je bent wellicht gewend om bijlagen te verzenden om samen aan een project te werken. Stel, je stuurt je curriculum vitae ter beoordeling naar een vriend, een familielid en een adviseur. Hierdoor krijg je waarschijnlijk verschillende versies van hetzelfde document: een van je vriend, een van je familielid en een van je adviseur. Al die versies nemen niet alleen meer ruimte in beslag in je postvak, maar zijn ook lastig uit elkaar te houden. Door een document in te voegen via Google Drive kun je dit vermijden. Met Google Documenten, bladen en dia's kan men elkaars bewerkingen en opmerkingen in realtime bekijken. Alle wijzigingen in het bestand zijn direct zichtbaar voor iedereen waarmee je het hebt gedeeld. Je hoeft dus niet steeds iedereen de nieuwe versie van het bestand te sturen.

Door een bestand in te voegen met Google Drive, kun je dus ook efficiënter samen aan een bestand werken. Iedereen heeft toegang tot dezelfde inhoud, compleet met afbeeldingen en tekst- en videobestanden, die kunnen worden bekeken met Google Drive-viewer. Je kunt deze bestanden zelfs online bewerken of gebruiken als je Chrome Drive Apps installeert.

Bepaal wie je bestanden kunnen zien
Als je een bijlage hebt verstuurd, kan iedereen deze inzien. Als je bestanden met Drive invoegt, kunnen deze alleen worden ingezien door de personen waarmee je die bestanden deelt. Je kunt het bestand op elk gewenst moment verwijderen of de instellingen voor het delen ervan wijzigen. Meer informatie

Zo kun je een bestand met Drive invoegen bij het opstellen van een bericht:

1. Plaats de muisaanwijzer op het plusteken-pictogram. insert menu plus icon onder in het berichtvenster. Hierdoor wordt het menu 'Invoegen' geopend. (Vergeet niet dat je alleen bestanden met Google Drive kunt invoegen als je gebruik maakt van de nieuwe manier van opstellen en beantwoorden in Gmail).
  2. Klik op het Google Drive-pictogram. insert from Drive. In het nu volgende venster kun je een bestand uploaden naar Google Drive. Je kunt ook naar bestanden toegaan of bestanden zoeken die je hebt opgeslagen in Drive. Als de bestanden al in Drive zijn opgeslagen, kun je de selectievakjes naast de gewenste bestanden aanklikken. Als je nog geen bestanden in Drive hebt, ga je naar drive.google.com om bestanden te maken, synchroniseren of uploaden.
  3. Klik op de knop Invoegen.

Er wordt een link aan je bericht toegevoegd waar ontvangers op kunnen klikken om je bestand te bekijken.

Bij het verzenden van je bericht wordt automatisch gecontroleerd of de ontvangers toegang tot het bestand hebben. Zo nodig wordt je gevraagd de instellingen voor het delen van de ingevoegde bestanden te wijzigen.