Knappar i verktygsfältet i Gmail

När du markerar ett meddelande på datorn visas knappar under sökrutan i Gmail. Du kan använda knapparna för att ta bort meddelandet eller anmäla det som skräppost.

Läs mer om hur varje knapp fungerar

Arkivera  : Arkivera meddelandet.

Anmäl skräppost  : Anmäl meddelandet som skräppost.

Radera  : Radera meddelandet.

Markera som oläst  : Markera meddelandet som oläst.

Markera som läst  : Markera meddelandet som läst.

Skjut upp  : Skjut upp meddelandet.

Lägg till i Tasks  : Skapa en uppgift baserat på meddelandet i Google Tasks.

Flytta till  : Flytta meddelandet till en etikett.

Flytta till inkorgen : Flytta ett meddelande till inkorgen.

Etiketter  : Lägg till eller ta bort en etikett.

Mer : Hitta fler alternativ för att hantera dina meddelanden.

Markera som viktigt : Lägg till en prioritetsmarkör i meddelandet.

Markera som oviktigt : Ta bort prioritetsmarkören från meddelandet.

Lägg till stjärna : Stjärnmärk meddelandet.

Ta bort stjärnan : Ta bort stjärnan från meddelandet.

Filtrera meddelanden som dessa : Skapa ett nytt filter för meddelanden från avsändaren.

Ignorera   : Ignorera meddelandet.

Vidarebefordra som bilaga  Bifoga : Vidarebefordra meddelandet som en bilaga.

Fler knappåtgärder

När du högerklickar på ett meddelande kan du:

• Svara : Svara på meddelandet.
  • Svara alla : Svara alla mottagare som har fått meddelandet.
  • Vidarebefordra : Vidarebefordra meddelandet.
  • Hitta e-post från : Sök efter e-postmeddelanden i inkorgen från avsändaren.

Ändra knappar till text

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Inställningar följt av Visa alla inställningar uppe till höger.
  3. Skrolla ned till avsnittet Knappetiketter.
  4. Välj Text.
  5. Klicka på Spara ändringar längst ned på sidan.

Inaktivera muspekaråtgärder

Med muspekaråtgärder kan du arkivera, ta bort, skjuta upp eller markera ett meddelande som läst när du håller muspekaren till höger om ett meddelande. Du kan inaktivera muspekaråtgärder.
  1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Inställningar följt av Visa alla inställningas.
  3. Skrolla ned till avsnittet Muspekaråtgärder.
  4. Välj Inaktivera muspekaråtgärder.
  5. Klicka på Spara ändringar längst ned på sidan.