Knappar i verktygsfältet i Gmail

I Gmail kan du använda verktygsfältet för att hantera ett meddelande från inkorgen eller direkt i meddelandet. Du kan använda knapparna i verktygsfältet för att vidta åtgärder på meddelandet, exempelvis ta bort eller anmäla det som skräppost.

Vidta åtgärder för dina meddelanden

En bild av det förenklade verktygsfältet i Gmail. Du kan arkivera, rapportera skräppost, ta bort, markera som olästa och flytta meddelanden i det förenklade verktygsfältet.

1. Markera kryssrutan bredvid ett eller flera meddelanden.
    • Du kan även öppna ett meddelande i inkorgen.
  2. Välj en knapp högst upp:
    • Arkivera : Arkivera meddelandet.
    • Anmäl skräppost : Anmäl meddelandet som skräppost.
    • Radera : Radera meddelandet.
    • Markera som oläst : Markera meddelandet som oläst.
    • Flytta till : Flytta meddelandet till en etikett.
    • Mer : Hitta fler alternativ för att hantera dina meddelanden:
      • Skjut upp : Skjut upp meddelandet.
      • Lägg till i Tasks : Skapa en uppgift baserat på meddelandet i Google Tasks.
      • Skapa händelse : Skapa och infoga en händelse i meddelandet.
      • Märk som : Lägg till eller ta bort en etikett.
      • Filtrera meddelanden som dessa : Skapa ett nytt filter för meddelanden från avsändaren.
      • Ignorera : Ignorera meddelandet.

Byt till det avancerade verktygsfältet

En bild av det avancerade verktygsfältet i Gmail. Det går att arkivera, rapportera skräppost, ta bort, markera som oläst, skjuta upp, lägga till i Tasks, flytta och ange etiketter för meddelanden i det avancerade verktygsfältet.

• Om du vill visa fler knappar i verktygsfältet klickar du på Mer följt av Byt till det avancerade verktygsfältet.
  • För att återgå till det ursprungliga verktygsfältet klickar du på Mer följt av Byt till enkelt verktygsfält.

Tips! När du högerklickar på ett meddelande i inkorgen hittar du fler knappar såsom:

• Svara : Svara på meddelandet.
  • Svara alla : Svara alla mottagare som har fått meddelandet.
  • Vidarebefordra : Vidarebefordra meddelandet.
  • Hitta e-postmeddelanden från : Sök efter e-postmeddelanden i inkorgen från avsändaren.

Ändra knappar till text

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. Skrolla ned till avsnittet Knappetiketter.
  4. Välj Text.
  5. Klicka på Spara ändringar längst ned på sidan.

Inaktivera muspekaråtgärder

Med muspekaråtgärder kan du arkivera, radera, skjuta upp eller markera ett meddelande som läst när du håller muspekaren till höger om ett meddelande. Du kan inaktivera muspekaråtgärder.
  1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. Skrolla ned till avsnittet Muspekaråtgärder.
  4. Välj Inaktivera muspekaråtgärder.
  5. Klicka på Spara ändringar längst ned på sidan.