Grenser for å sende og motta e-post

For å forhindre søppelpost og holde kontoen din trygg, begrenser Gmail hvor mange e-poster du kan sende og motta per dag, og hvor mange personer du kan legge til som mottakere.

Slik løser du problemet

Se på årsakene nedenfor for å finne ut mer om hvordan du kan unngå slike meldinger i fremtiden.

Merk: Hvis du bruker Gmail-kontoen din gjennom jobben, skolen eller en annen organisasjon, kan du finne ut mer om Gmails sendegrenser gjennom jobb eller skole her.

«Du har nådd grensen for å sende e-post»

Denne meldingen kan dukke opp hvis du sender én enkelt e-post til minst 500 mottakere og/eller flere enn 500 e-poster på én dag.

Når du får denne feilmeldingen, bør du kunne sende e-post igjen i løpet av 1–24 timer.

For å unngå dette i fremtiden kan du opprette en Google-gruppe som består av dem du vil sende e-post til. Deretter kan du sende e-posten til gruppens e-postadresse.

«E-poster du har sendt, kunne ikke leveres»

Du kan få denne feilmeldingen hvis mange av e-postene du sender

• ikke kan leveres fordi mottakernes e-postadresser er ugyldige
  • avvises av mottakernes e-posttjenere

Du kan sannsynligvis sende e-post igjen etter 24 timer.

For å unngå dette i fremtiden, sjekk at mottakernes e-postadresser er riktige før du sender.

En mottaker får for mye e-post

Hvis noen du sender e-post til, får for mange e-poster for raskt, kan det hende at denne meldingen vises:

«Brukeren du prøver å kontakte, mottar så mye e-post at det forhindrer levering av flere e-poster.»

I så fall må du ta kontakt med personen på en annen måte.

Finn ut mer om kontoer som begrenser hvor mange e-poster en person kan få.

Forhindre at e-postene dine blokkeres av Gmail

Hvis du sender mange e-poster om gangen eller e-poster til store grupper, kan det være nyttig å vite hvordan du kan forhindre at e-post til Gmail-brukere blir blokkert.