E-mail verzenden vanaf een ander adres

Met Gmail kun je ook berichten verzenden met een ander e-mailadres als afzender in plaats van je Gmail-adres. Met deze functie kun je meerdere accounts beheren in de Gmail-interface. Deze werkt alleen als je eigenaar bent van het e-mailaccount dat gekoppeld is aan een alternatief adres. Als je e-mail wilt verzenden met een andere Gmail-gebruikersnaam, moet je dat adres eerst registreren. Selecteer een van de onderstaande opties voor meer informatie over het toevoegen van andere adressen aan je Gmail-account.

Ik ben een gebruiker van Gmail of Google Apps die vanaf een extern adres wil verzenden.
  • Klik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram en selecteer Instellingen.
    1. Selecteer het tabblad Accounts (of het tabblad Accounts, als je Google Apps gebruikt).
    2. Klik onder 'E-mailberichten sturen vanaf' op Een ander e-mailadres toevoegen.
    3. Voer in het veld 'E-mailadres' je naam en alternatief e-mailadres in.
    4. Kies een van de volgende twee opties:
      • Gebruik de Gmail-servers om je e-mail te verzenden (dit is eenvoudiger in te stellen)
      • Gebruik de SMTP-servers van je andere e-mailprovider (we raden deze optie aan voor professionele e-mailaccounts of professionele domeinen). Opmerking voor Google Apps-gebruikers: afhankelijk van je domeintype is deze functie mogelijk standaard uitgeschakeld. Neem bij vragen contact op met je beheerder.

Als je de servers van Gmail wilt gebruiken:

6. Klik op Volgende stap >> en klik vervolgens op Verificatie verzenden. Gmail stuurt een verificatiebericht naar je andere e-mailadres om te bevestigen dat je daarvan de eigenaar bent.
    7. Open je andere account en klik op de link in het bericht dat door Gmail is verzonden of voer de bevestigingscode in het gedeelte 'Accounts' van je Gmail-accountinstellingen in.

Als Gmail een verificatiebericht heeft gestuurd dat je niet hebt ontvangen, is het bericht waarschijnlijk onderschept door een filter voor spam- of bulkmail in je herstel-e-mailsysteem. Controleer of het e-mailbericht van account-verification-noreply@google.com niet is terechtgekomen in de map met spam- of bulkmailberichten.

Je Gmail-adres wordt nog steeds weergegeven in het afzenderveld in de e-mailberichtkop om te voorkomen dat je bericht als spam wordt gemarkeerd. De meeste e-mailclients geven het afzenderveld niet weer, hoewel sommige versies van Microsoft Outlook 'Van jegebruikersnaam@gmail.com namens aangepastadres@domein.nl' weergeven. Als je niet wilt dat deze melding in je berichten wordt weergegeven, raden we aan de SMTP-servers van je andere e-mailprovider te gebruiken.

Als je een e-mail via de SMTP-servers van een ander domein wilt laten verzenden:
    6. Voer de SMTP-server (bijvoorbeeld smtp.domein.com), je gebruikersnaam voor dat domein en je wachtwoord voor dat account in. Mogelijk moet je ook de poortinstelling of SSL-instelling wijzigen (neem hierover contact op met je andere serviceprovider).
    7. Klik op Account toevoegen >>
    8. Open je andere account en klik op de link in het bericht dat door Gmail is verzonden of voer de bevestigingscode in het gedeelte 'Accounts' van je Gmail-accountinstellingen in.

Als je deze optie wilt gebruiken, moet je andere e-mailprovider geverifieerde SMTP-ondersteuning bieden. Standaard wordt TLS gebruikt, of SSL als dat is ingeschakeld. Veel e-mailservices met POP- of IMAP-ondersteuning bieden ook geverifieerde SMTP-ondersteuning. Instructies voor de configuratie van je SMTP-server zijn meestal te vinden bij de informatie over POP of IMAP. Deze nieuwe versie van het aangepaste veld 'Van:' werkt momenteel nog niet met Yahoo! Mail Plus-accounts, maar we zijn hierover in gesprek met Yahoo!

Ik ben een gebruiker van Google Apps for Business die vanaf een domeinalias of bijnaam wil verzenden.
    1. Log in bij je e-mail van Google Apps.
    2. Klik rechts bovenaan elke willekeurige pagina in Gmail op en selecteer Instellingen. Selecteer dan het tabblad Accounts.
    3. Klik onder 'E-mailberichten sturen vanaf' op 'Een ander e-mailadres toevoegen'.
    4. Voer in het veld 'E-mailadres' je naam en alternatief e-mailadres in.
    5. Klik op 'Volgende stap' >> en klik vervolgens op 'Verificatie verzenden'. Gmail stuurt een verificatiebericht naar je andere e-mailadres om te bevestigen dat je daarvan de eigenaar bent.
    6. Ga naar het bericht van Gmail. Open het bericht en klik op de vermelde link of voer de bevestigingscode in het gedeelte 'Accounts' van je e-mailaccount van Google Apps in.
    Als je het bevestigingsbericht niet ontvangt, moet je contact opnemen met de Google Apps-beheerder om te controleren of de domeinalias of bijnaam is geconfigureerd.

Door jou verzonden berichten lijken afkomstig te zijn van de domeinalias of de bijnaam. Het retourpad van de berichten geeft je primaire e-mailadres aan, maar deze informatie is alleen zichtbaar voor ontvangers die de oorspronkelijke berichtkop controleren.

Wanneer je alles hebt ingesteld: e-mail verzenden

Als je een van je andere e-mailadressen wilt gebruiken, klik je tijdens het opstellen van een bericht op de link Van:.  Als je een bericht beantwoordt of doorstuurt, klik je op het veld met de ontvangers en vervolgens op Van:. Nadat je op Van: hebt geklikt, wordt naast je adres een vervolgkeuzelijst weergegeven. Hierin kun je het e-mailadres selecteren dat je wilt gebruiken voor het verzenden van berichten.

Als je ooit de naam, configuratie of antwoordadres moet bewerken, ga je weer naar de instellingen. Klik naast het adres op het tabblad 'Accounts' op Bewerken. Als je een adres wilt verwijderen, klik je gewoon op Verwijderen.

Opmerking voor IMAP/POP-gebruikers: als je Gmail via een POP- of IMAP-mailclient (bijvoorbeeld Outlook) benadert en berichten met een aangepast afzenderadres wilt verzenden, kun je uit twee opties kiezen. We raden aan je e-mailclient te configureren met twee uitgaande SMTP-servers, één voor Gmail en één voor je andere adres. De tweede mogelijkheid is de uitgaande servers van Gmail te gebruiken met een ander afzenderadres. Als je reeds een ander afzenderadres hebt geconfigureerd, wordt je bericht als volgt verzonden: anderadres@domein.com, afzender:gebruikersnaam@gmail.com, ongeacht welke aangepaste configuratie je hebt gekozen.

Het aangepaste veld 'Van:' werkt alleen als je al een ander adres hebt opgegeven als deel van een alternatief adres. Als je e-mail wilt versturen met een andere Gmail-gebruikersnaam, moet je dat adres eerst registreren.