Tijdens routineonderhoud is een aantal gebruikers door het systeem uitgelogd van hun Google-account. Als u een van deze gebruikers bent, kunt u inloggen met uw gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord op https://accounts.google.com. Als u uw wachtwoord niet meer weet of om een andere reden niet kunt inloggen, kunt u hier uw accountwachtwoord herstellen.

E-mails verzenden vanaf een ander adres of een alias

Als je een ander e-mailadres hebt, kun je e-mail vanaf dat adres verzenden. Bijvoorbeeld:

• Yahoo, Outlook of een ander niet-Gmail-adres
  • Het domein of de alias van je werk, school of bedrijf, zoals @jeschool.edu of jealias@gmail.com
  • Een ander Gmail-adres

Stap 1: Een adres toevoegen dat van jou is

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingenen vervolgens Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Accounts en import of Accounts.
  4. Klik in het gedeelte 'Mail verzenden als' op Nog een e-mailadres toevoegen.
  5. Geef je naam en het gewenste verzendadres op.
  6. Klik op Volgende stap.
  7. Geef de SMTP-server (bijvoorbeeld smtp.domein.com) en de gebruikersnaam en het wachtwoord voor dat account op.
  8. Klik op Account toevoegen.

Stap 2: Het adres bevestigen

1. Log in op het account dat je hebt toegevoegd.
  2. Open de bevestigingsmail die je van Gmail hebt ontvangen.
  3. Klik op de link.

Stap 3: Het Van-adres wijzigen

1. Klik in het bericht op de regel Van.
    (Als dit niet wordt weergegeven, klik je op de ruimte naast het e-mailadres van de ontvanger.)
  2. Selecteer het gewenste verzendadres.
Ik kan de bevestigingsmail niet vinden
  • Controleer de map met spam- of bulkmailberichten op een bericht van send-as-noreply@google.com.
  • Als je probeert je werk- of schoolaccount toe te voegen, vraag je je beheerder om je domeinalias en e-mailalias te configureren.
Ontvangers krijgen mijn Gmail-adres te zien

Als de ontvanger Outlook of een andere e-mailservice gebruikt, kan hij iets als 'Van jenaam@gmail.com namens anderenaam@anderdomein.com' te zien krijgen.

In de volgende gevallen kunnen je ontvangers ook je oorspronkelijke @gmail.com-adres te zien krijgen:

Altijd verzenden vanaf een ander adres

Als je e-mails altijd wilt verzenden vanaf je andere adres, moet je zowel je standaard Van-adres als je antwoordadres wijzigen. Als je alleen het Van-adres wijzigt, worden antwoorden standaard verzonden naar je oorspronkelijke Gmail-adres.

Het standaard Van-adres wijzigen

E-mailadres altijd verzenden vanaf een ander adres of een alias:

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en vervolgens Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Accounts en import of Accounts.
  4. Klik in het gedeelte 'Mail verzenden als' op als standaard instellen rechts van het adres dat je wilt gebruiken.
Het standaard antwoordadres wijzigen

Wanneer je een bericht verzendt, worden antwoorden standaard verzonden naar je oorspronkelijke Gmail-adres. Volg deze stappen om een ander adres te kiezen.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en vervolgens Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Accounts en import of Accounts.
  4. Klik in het gedeelte 'Mail verzenden als' op Gegevens bewerken naast je e-mailadres.
  5. Klik op Een ander antwoordadres opgeven.
  6. Voeg een antwoordadres toe.
  7. Klik zo nodig op Volgende stap.
  8. Klik op Wijzigingen opslaan.

Foutmelding 'Kan server niet bereiken'

Als deze foutmelding wordt weergegeven, moet je mogelijk een ander poortnummer en verificatietype selecteren.

Een beveiligde verbinding selecteren

Neem contact op met je andere e-mailservice over het aanbevolen poortnummer en verificatietype.

Hier volgen enkele veelvoorkomende combinaties:

• SSL met poort 465
  • TLS met poort 25 of 587
Mijn andere e-mailservice biedt geen ondersteuning voor SSL of TLS

Als je andere e-mailservice geen ondersteuning biedt voor deze beveiligde verbindingen, kun je poort 25 kiezen en vervolgens de optie Onbeveiligde verbinding selecteren.

Als je dit doet, wordt je informatie niet versleuteld om je te beschermen.

Gmail-aliassen gebruiken

Filteren met je Gmail-alias

Een gemakkelijke manier om je e-mail te sorteren, is categorieën toevoegen na je gebruikersnaam.

Berichten die naar de volgende aliassen worden gestuurd, gaan bijvoorbeeld allemaal naar janetjansen@gmail.com:

• janetjansen+school@gmail.com
  • janetjansen+notities@gmail.com
  • janetjansen+belangrijke.mails@gmail.com

Stap 1: Aliassen kiezen

Bepaal hoe je je e-mail wilt sorteren en kies vervolgens een alias voor elke categorie. Bijvoorbeeld:

• Gebruik jenaam+werk@gmail.com voor werkmails.
  • Gebruik jenaam+nieuws@gmail.com om je aan te melden voor nieuwsbrieven.
  • Gebruik jenaam+winkelen@gmail.com om een account bij een online verkoper te maken.

Stap 2: Je berichten filteren

Maak filters om automatische acties uit te voeren, zoals:

• een label of een ster toevoegen,
  • doorsturen naar een ander account,
  • archiveren of verwijderen.

Verzenden vanaf een werk- of schoolgroepsalias

Als je Gmail gebruikt met je werk- of schoolaccount, kun je e-mail verzenden via een groepsalias. Je moet gemachtigden toegang geven tot de groep om de verificatie-e-mail te ontvangen om te verzenden via een groepsalias.

Via de rechten van de groep kun je de toegang voor andere leden wijzigen.

1. Open Google Discussiegroepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Klik zo nodig naast 'Organisatieweergave schakelen' op de naam van de organisatie.
  4. Klik op Beheren onder de groepsnaam waarmee je berichten wilt verzenden.
  5. Klik aan de linkerkant op Rechten en vervolgens Rechten voor posten.
  6. Klik in het gedeelte Plaatsen op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  7. Selecteer Alle groepsleden.
  8. Klik op Opslaan.

Vivian is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.