E-mail verzenden vanaf een ander adres of een alias

Met Gmail kun je ook berichten verzenden met een ander e-mailadres als afzender in plaats van je Gmail-adres. Met deze functie kun je meerdere accounts beheren in de Gmail-interface. Deze werkt alleen als je eigenaar bent van het e-mailaccount dat gekoppeld is aan een alternatief adres. Als je e-mail wilt verzenden met een andere Gmail-gebruikersnaam, moet je je eerst aanmelden voor dat adres. Selecteer een van de onderstaande opties voor meer informatie over het toevoegen van andere adressen aan je Gmail-account.

Ik ben een gebruiker van Gmail of Google Apps die vanaf een extern adres wil verzenden.
  • Klik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram en selecteer Instellingen.
    1. Klik op het tabblad Accounts en import.
    2. Klik onder 'E-mailberichten sturen vanaf' op Een ander e-mailadres toevoegen.
    3. Geef in het veld 'E-mailadres' je naam en je alternatieve e-mailadres op.
    4. Voer de SMTP-server (bijvoorbeeld smtp.domein.com), je gebruikersnaam voor dat domein en je wachtwoord voor dat account in. Mogelijk moet je ook de poortinstelling of SSL-instelling wijzigen (neem hierover contact op met je andere serviceprovider).
    5. Klik op Account toevoegen >>.
    6. Open je andere account en klik op de link in het bericht dat Gmail heeft gestuurd of geef de bevestigingscode op in het gedeelte 'Accounts en import' van je Gmail-instellingen.
      • Als Gmail een verificatie-e-mail heeft gestuurd en je deze niet hebt ontvangen, controleer je of de e-mail die afkomstig is van account-verification-noreply@google.com, in je spam- of bulkmailmappen is terechtgekomen.

Aanvullende informatie

Als je deze optie wilt gebruiken, moet je andere e-mailprovider geverifieerde SMTP-ondersteuning bieden. Standaard wordt TLS gebruikt, of SSL als dat is ingeschakeld. Veel e-mailservices die POP- of IMAP-ondersteuning bieden, bieden ook geverifieerde SMTP-ondersteuning, en instructies voor het configureren van je SMTP-server staan waarschijnlijk bij de informatie over POP of IMAP. Deze nieuwe versie van het aangepaste veld 'Van:' werkt nog niet met Yahoo! Mail Plus-accounts.

Als het adres dat je toevoegt, wordt gehost door Google (een Google Apps-account of een @gmail.com-adres), wordt je oorspronkelijke adres nog steeds opgenomen in het afzenderveld van je e-mailkop om te voorkomen dat je e-mail wordt gemarkeerd als spam. De meeste e-mailclients geven het afzenderveld niet weer, hoewel sommige versies van Microsoft Outlook 'Van jegebruikersnaam@gmail.com namens aangepastadres@domein.nl' weergeven.

Ik ben een gebruiker van Google Apps for Work die e-mail verzendt vanaf een domeinalias of e-mailalias.
    1. Log in bij je e-mail van Google Apps.
    2. Klik in de rechterbovenhoek van een pagina in Gmail op en selecteer Instellingen. Selecteer dan het tabblad Accounts.
    3. Klik onder 'E-mailberichten sturen vanaf' op 'Een ander e-mailadres toevoegen'.
    4. Voer in het veld 'E-mailadres' je naam en alternatief e-mailadres in.
    5. Klik op 'Volgende stap >>' en klik vervolgens op 'Verificatie verzenden'. Gmail stuurt een verificatiebericht naar je andere e-mailadres om te bevestigen dat je daarvan de eigenaar bent.
    6. Ga naar het bericht van Gmail. Open het bericht en klik op de vermelde link of voer de bevestigingscode in het gedeelte 'Accounts' van je e-mailaccount van Google Apps in.
    Als je de bevestigings-e-mail niet hebt ontvangen, neem je contact op met je Google Apps-beheerder om te controleren of de domeinalias of e-mailalias is geconfigureerd.

Berichten die je verzendt, lijken dan vanaf de domeinalias of e-mailalias te komen. Het retourpad van de berichten geeft je primaire e-mailadres aan, maar deze informatie is alleen zichtbaar voor ontvangers die de oorspronkelijke berichtkop controleren.

Wanneer je alles hebt ingesteld: e-mail verzenden

Als je een van je andere e-mailadressen wilt gebruiken, klik je tijdens het opstellen van een bericht op de link Van. Als je een bericht beantwoordt of doorstuurt, klik je op het veld waar je ontvangers worden vermeld en klik je vervolgens op Van. Nadat je op Van hebt geklikt, wordt een dropdown-menu naast je adres weergegeven, waar je het e-mailadres kunt selecteren waarmee je het bericht wilt verzenden.

Als je ooit de naam, configuratie of antwoordadres moet bewerken, ga je weer naar de instellingen. Klik naast het adres op het tabblad 'Accounts' op Bewerken. Als je een adres wilt verwijderen, klik je gewoon op Verwijderen.

Opmerking voor IMAP/POP-gebruikers: als je Gmail via een POP- of IMAP-mailclient (bijvoorbeeld Outlook) benadert en berichten met een aangepast afzenderadres wilt verzenden, kun je uit twee opties kiezen. We raden aan je e-mailclient te configureren met twee uitgaande SMTP-servers, één voor Gmail en één voor je andere adres. De tweede mogelijkheid is de uitgaande servers van Gmail te gebruiken met een ander afzenderadres. Als je reeds een ander afzenderadres hebt geconfigureerd, wordt je bericht als volgt verzonden: anderadres@domein.com, afzender:gebruikersnaam@gmail.com, ongeacht welke aangepaste configuratie je hebt gekozen.

Het aangepaste veld 'Van:' werkt alleen als je al een ander adres hebt opgegeven als deel van een alternatief adres. Als je e-mail wilt versturen met een andere Gmail-gebruikersnaam, moet je dat adres eerst registreren.