E-mails bekijken uit andere accounts

Als je meerdere e-mailaccounts hebt, kun je deze bekijken met Gmail. Meer informatie over hoe je een ander e-mailaccount toevoegt aan de Gmail-app.

Belangrijk: Als je andere e-mailaccount geen beveiligde verbindingen ondersteunt, kun je geen verbinding maken.

Alle berichten ontvangen

Je kunt zowel oude als nieuwe berichten van een ander e-mailaccount importeren.

Opmerking: Je kunt vanuit je andere account alleen berichten verplaatsen en geen mappen of labels.

Stap 1: De instellingen in je andere account wijzigen

Yahoo, Outlook of een andere e-mailservice

Zorg ervoor dat je andere account over POP-toegang beschikt. Wijzig vervolgens je Gmail-instellingen.

Een ander Gmail-account

1. Log op je computer in bij het Gmail-account waaruit je wilt importeren.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik op het tabblad Doorsturen en POP/IMAP.
  4. Selecteer in het gedeelte 'Downloaden via POP' de optie POP inschakelen voor alle e-mail.
  5. Aanbevolen: Selecteer kopie van Gmail behouden in inbox naast 'Wanneer berichten worden geopend met POP'.
  6. Klik onderaan op Wijzigingen opslaan.

Stap 2: Je Gmail-instellingen wijzigen

1. Log op je computer in bij het Gmail-account waarnaar je wilt importeren.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik op het tabblad Accounts en import.
  4. Klik in het gedeelte 'E-mail bekijken uit andere accounts' op Een e-mailaccount toevoegen.
  5. Geef het e-mailadres van het andere account op en klik vervolgens op Volgende.
  6. Maak een keuze en klik op Volgende.
  7. Typ je wachtwoord.
  8. Aanbevolen: Vink de selectievakjes aan naast de onderstaande opties:
    • 'Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald'
    • 'Binnenkomende berichten labelen'
    • Vink de andere selectievakjes niet aan.
  9. Klik op Account toevoegen.

'Server weigert POP3-toegang'

• Als je verificatie in twee stappen gebruikt: Geef een nieuw app-wachtwoord op.
  • Als je een werk- of schoolaccount gebruikt: Geef mail.domain.com op in het gedeelte POP-server en selecteer vervolgens Poort 110.
  • Als je Google MX-records gebruikt voor je werk- of schoolaccount: Geef pop.gmail.com op in het gedeelte POP-server en selecteer Poort 995.
  • Als je nog steeds niet kunt inloggen, probeer je toegang tot minder goed beveiligde apps in te schakelen. Mogelijk moet je ook je beveiligingscode of vervormde tekst uitschakelen.

Lees in geval van andere fouten informatie over problemen met 'Mail ophalen' oplossen.

Ik ontvang een andere foutmelding

Klik op Foutdetails weergeven en volg deze tips:

• Als POP is uitgeschakeld, ga je naar de instellingenpagina van je andere e-mailaccount en zoek je naar een manier om POP in te schakelen.
  • Als POP niet beschikbaar is, biedt je e-mailprovider mogelijk geen ondersteuning voor POP. Volg in dat geval de onderstaande stappen om oude berichten te importeren. Vervolgens laat je nieuwe berichten automatisch doorsturen.

Lees in geval van andere fouten informatie over problemen met 'Mail ophalen' oplossen.

Alleen oude berichten ontvangen

Als je onlangs bent overgestapt naar Gmail, kun je oude e-mails van je andere account overzetten.

Belangrijk: Als je Gmail gebruikt voor je werk of school en je de optie voor het importeren van e-mail niet ziet, heeft je beheerder deze functie mogelijk uitgeschakeld.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik op het tabblad Accounts en import of Accounts.
  4. Klik in het tweede gedeelte op E-mailberichten en contacten importeren.
  5. Volg de stappen op het scherm.
  6. Klik op Import starten.

We willen je graag de tijd geven om je vrienden over je nieuwe Gmail-adres te vertellen. Daarom sturen we berichten die naar je andere account worden gestuurd, gedurende dertig dagen door. Je nieuwe Gmail-adres wordt zestig dagen weergegeven, of totdat je de herinnering verwijdert.

Stoppen met e-mails importeren

1. Open op je computer het Gmail-account waarnaar je hebt geïmporteerd.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik op het tabblad Accounts en import.
  4. Klik in het gedeelte 'E-mail bekijken uit andere accounts' op Verwijderen naast het account waaruit je geen e-mails meer wilt ontvangen.

Tip: Als je nog steeds e-mails ontvangt, controleer je of automatisch doorsturen is ingesteld in je andere account. Zoek vervolgens op hoe je deze functie in je andere account kunt uitschakelen. Als je e-mails wilt verwijderen die al zijn geïmporteerd, lees je meer informatie over hoe je deze kunt verwijderen

Alleen nieuwe berichten doorsturen

Vanuit een ander Gmail-adres: Stel automatisch doorsturen in.

Vanuit Yahoo, Outlook of een andere e-mailservice: Zoek op hoe je e-mails vanuit die service automatisch kunt doorsturen.