E-mail uit andere accounts controleren met Gmail

Als je meerdere e-mailaccounts hebt, kun je ze allemaal bekijken met Gmail. De functie 'Mail ophalen' van Gmail importeert eerst al je oude berichten naar Gmail en haalt vervolgens steeds nieuwe berichten op die naar je andere account zijn gestuurd. Je kunt maximaal 5 accounts toevoegen. Dit kunnen zowel Gmail-accounts zijn als accounts van andere e-mailproviders.

Als je alleen wilt dat nieuwe e-mails binnenkomen bij Gmail, kun je beter je e-mail automatisch laten doorsturen

Opmerking: Als je de Gmail-app voor Android gebruikt, kun je berichten uit andere accounts controleren door een ondersteund account toe te voegen, en vervolgens je account te linken om Gmail-functies te gebruiken wanneer je die berichten leest.

Start met het importeren van e-mails

Kies het type account waarvan je importeert:

Een ander Gmail- of Google Apps-adres

Wijzig eerst je instellingen in je andere account:

1. Open het Gmail-account waaruit je de e-mails wilt importeren.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram Instellingen.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer het tabblad Doorsturen en POP/IMAP.
  5. Selecteer in het gedeelte 'Downloaden via POP' de optie POP inschakelen voor alle berichten.
  6. Kies in het dropdown-menu bij '2. Wanneer berichten worden geopend met POP' wat je met berichten in dit account wilt doen, bijvoorbeeld kopie van Gmail behouden in inbox (aanbevolen).
  7. Klik onder aan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Wijzig dan je instellingen in je nieuwe account:

1. Open het Gmail-account waarnaar je de e-mails wilt importeren.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram Instellingen.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer het tabblad Accounts en import.
  5. Klik in het gedeelte 'E-mail bekijken uit andere accounts' op Je eigen POP3-mailaccount toevoegen.
  6. Geef het volledige e-mailadres op van het andere account en klik op Volgende stap.
  7. Voer je wachtwoord in.
    • Als je authenticatie in twee stappen gebruikt: Geef een nieuw app-wachtwoord op.
    • Als je Gmail met je werk- of schoolaccount gebruikt: Geef mail.domain.com op in het gedeelte POP-server en selecteer Poort 110.
    • Als je niet kunt inloggen: Probeer toegang tot minder veilige apps in te schakelen. Je moet mogelijk ook CAPTCHA ontgrendelen.
  8. Je kunt nu kiezen uit een aantal opties. Dit zijn onze aanbevolen instellingen:
    • Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten - Niet aanvinken. Deze instelling wordt bepaald door de POP-instellingen van je andere account.
    • Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald - Aangevinkt laten.
    • Binnenkomende berichten labelen - Vink dit vakje aan als je snel wilt zien welke berichten in je inbox uit dit account komen.
    • Binnenkomende berichten archiveren - Niet aanvinken. Vink dit vakje alleen aan als je de nieuwe berichten van het andere account niet in je inbox wilt zien.
  9. Klik op Account toevoegen. Als je bij de installatie een foutmelding krijgt, klik je op de link Laat foutgegevens zien om uit te zoeken wat er niet goed werkt.
  10. Nadat je account is toegevoegd, wordt gevraagd of je e-mail wilt verzenden als dit adres. Hiermee kun je berichten opstellen in Gmail, terwijl het voor anderen lijkt alsof je de berichten vanuit je andere e-mailaccount hebt verzonden.

Gmail controleert je andere account regelmatig op nieuwe e-mails. Op het tabblad 'Accounts en import' kun je bekijken wanneer het andere account voor het laatst is gecontroleerd.

Als je alleen oude e-mails wilt importeren, kun je stoppen met het importeren van e-mail nadat je oude berichten zijn geïmporteerd. Zie de instructies hieronder.

Een andere e-mailprovider

Als je importeert vanaf een andere e-mailprovider, moet die andere e-mailprovider POP3-toegang aanbieden. Probeer de stappen hieronder uit. Als je een foutmelding krijgt, moet je naar het helpcentrum van je andere e-mailprovider gaan om te zien of POP3 wordt ondersteund. Je kunt ook andere manieren om e-mail te verplaatsen naar Gmail proberen.

1. Open je Gmail-account.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram Instellingen.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer het tabblad Accounts en import.
  5. Klik in het gedeelte 'E-mail bekijken uit andere accounts' op Je eigen POP3-mailaccount toevoegen.
  6. Geef het volledige e-mailadres op van het andere account en klik op Volgende stap.
  7. Voer je wachtwoord in. Opmerking: Als je niet kunt inloggen, kun je proberen toegang tot minder veilige apps in te schakelen. Je moet mogelijk ook CAPTCHA ontgrendelen.
  8. Je kunt nu kiezen uit een aantal opties. Dit zijn onze aanbevolen instellingen:
    • Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten - Vink dit vakje aan. Anders worden e-mails in je andere account verwijderd en kun je ze alleen openen in Gmail. Meer informatie.
    • Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald - Aangevinkt laten. Voor sommige accounts moet je deze optie uitschakelen. Meer informatie.
    • Binnenkomende berichten labelen - Vink dit vakje aan als je snel wilt zien welke berichten in je inbox uit dit account komen.
    • Binnenkomende berichten archiveren - Niet aanvinken. Vink dit vakje alleen aan als je de nieuwe berichten van het andere account niet in je inbox wilt zien.
  9. Klik op Account toevoegen. Als je bij de installatie een foutmelding krijgt, klik je op de link Laat foutgegevens zien om uit te zoeken wat er niet goed werkt.
    • Als je een bericht krijgt dat POP niet is ingeschakeld, ga je naar de instellingenpagina van je andere e-mailaccount en zoek je naar een manier om POP in te schakelen.
    • Als je een bericht krijgt dat POP niet beschikbaar is, ondersteunt je andere e-mailprovider mogelijk geen POP. Je kunt ook andere manieren proberen om e-mail naar Gmail te verplaatsen.
    • Ga bij andere foutmeldingen naar onze probleemoplosser Problemen met Mail ophalen.
  10. Nadat je account is toegevoegd, wordt gevraagd of je e-mail wilt verzenden als dit adres. Hiermee kun je berichten opstellen in Gmail, terwijl het voor anderen lijkt alsof je de berichten vanuit je andere e-mailaccount hebt verzonden.

Gmail controleert je andere account regelmatig op nieuwe e-mails. Op het tabblad 'Accounts en import' kun je bekijken wanneer het andere account voor het laatst is gecontroleerd.

Stoppen met het importeren van e-mails

Als je geen e-mails van je andere account meer wilt ontvangen in Gmail:

1. Open het Gmail-account waarnaar de e-mail wordt geïmporteerd.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram Instellingen.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer het tabblad Accounts en import.
  5. Ga naar het gedeelte 'E-mail bekijken uit andere accounts'.
  6. Klik naast het account waarvan je geen e-mails meer wilt ontvangen op verwijderen.

E-mails die je eerder hebt ontvangen, blijven in Gmail staan totdat je ze verwijdert.

Ontvang je nog steeds nieuwe e-mails? Nadat je Mail ophalen hebt uitgeschakeld, kunnen er nog wat berichten binnenkomen. Als je na een paar uur echter nog berichten krijgt, kan het zijn dat je andere account je berichten doorstuurt. Controleer in je andere account of automatisch doorsturen is ingeschakeld. Volg de instructies van je andere e-mailprovider om dit uit te schakelen.

Tip: Je kunt ook je contacten overzetten naar Gmail door contacten te importeren.

Vivian is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.