Prioritetsmarkörer i Gmail

I Gmail avgör ett antal faktorer vilka meddelanden som ska markeras som viktiga.

Så här avgör Gmail vilka meddelanden som är viktiga

I Gmail är det flera faktorer som avgör vilka meddelanden som ska markeras som viktiga. Det beror till exempel på

• vem du skickar e-post till och hur ofta du gör det
  • vilka e-postmeddelanden du öppnar
  • vilka e-postmeddelanden du svarar på
  • sökord i e-postmeddelanden som du vanligtvis läser
  • vilka e-postmeddelanden du stjärnmärker, arkiverar och raderar.

Håll muspekaren över prioritetsmarkören om du vill se varför e-postmeddelandet markerades som viktigt.

Obs! Om ett e-postmeddelande felaktigt har markerats som viktigt ändrar du det genom att klicka på prioriteringsmarkören . Då registrerar också Gmail vilka e-postmeddelanden som du tycker är viktigast.

Visa viktiga e-postmeddelanden

Bredvid e-postmeddelanden som Gmail har klassat som viktiga visas en gul prioritetsmarkör . En tom markör innebär att meddelandet inte är viktigt.

Om du söker efter is:important i Gmail visas alla e-postmeddelanden som har markerats som viktiga.

Ändra inställningarna för prioritetsmarkörer

Använd inte tidigare åtgärder för att avgöra vilka e-postmeddelanden som är viktiga

1. Öppna Gmail i en webbläsare. Det går inte att ändra den här inställningen via Gmail-appen, men inställningarna på datorn gäller även för appen.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. Klicka på fliken Inkorgen.
  4. Välj Använd inte tidigare åtgärder som förslag för viktiga meddelanden i avsnittet Prioritetsmarkörer.
  5. Klicka på Spara ändringar längst ned på sidan.

Dölja prioritetsmarkörer i Gmail

1. Öppna Gmail i en webbläsare. Det går inte att ändra den här inställningen via Gmail-appen, men inställningarna på datorn gäller även för appen.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. Klicka på fliken Inkorgen.
  4. Markera Inga markörer i avsnittet Prioritetsmarkörer.
  5. Klicka på Spara ändringar längst ned på sidan.