Gmailin tärkeysmerkit

Gmail määrittää sähköpostisi tärkeiksi tai vähemmän tärkeiksi useiden signaalien perusteella.

Viestien tärkeyden määrittäminen Gmailissa

Gmail määrittää sähköpostisi tärkeiksi automaattisesti useiden signaalien perusteella. Esimerkkejä määritysperusteista:

• lähetettyjen sähköpostien vastaanottajat ja viestien lähetystiheys
  • avatut sähköpostit
  • vastatut sähköpostit
  • yleensä luetuissa viesteissä olevat avainsanat
  • tähdellä merkityt, arkistoidut ja poistetut sähköpostit.

Näet viestin tärkeyden määritysperusteen viemällä hiiren tärkeysmerkin päälle.

Huom. Jos sähköposti on merkitty tärkeäksi, mutta se ei mielestäsi ole sitä, voit muuttaa asetusta klikkaamalla tärkeysmerkkiä. Tällä tavalla Gmail osaa määrittää viestien tärkeyden entistä paremmin jatkossa.

Tärkeiden sähköpostien tarkasteleminen

Gmailin tärkeiksi määrittämien viestien vieressä näkyy keltainen tärkeysmerkki Importance marker. Jos viestiä ei ole merkitty tärkeäksi, merkki on tyhjä.

Näet kaikki tärkeiksi merkityt sähköpostit tekemällä Gmailissa haun is:important.

Tärkeysmerkkien asetusten muokkaaminen

Sähköpostien tärkeyden määrityksen estäminen aikaisempien toimintojen perusteella
  1. Avaa Gmail selaimella. Asetuksia ei voi muokata Gmail-sovelluksella, mutta tietokoneversiossa määritetyt asetukset otetaan käyttöön myös sovelluksessa.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Asetukset Asetukset.
  3. Klikkaa Asetukset.
  4. Klikkaa Postilaatikko-välilehteä.
  5. Valitse Tärkeysmerkit-osiossa Älä ennakoi minulle tärkeitä viestejä aikaisemman toimintani perusteella.
  6. Klikkaa sivun alareunassa Tallenna muutokset.
Gmailin tärkeysmerkkien piilottaminen
  1. Avaa Gmail selaimella. Asetuksia ei voi muokata Gmail-sovelluksella, mutta tietokoneversiossa määritetyt asetukset otetaan käyttöön myös sovelluksessa.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Asetukset Asetukset.
  3. Klikkaa Asetukset.
  4. Klikkaa Postilaatikko-välilehteä.
  5. Valitse Tärkeysmerkit-osiossa Ei merkkejä.
  6. Klikkaa sivun alareunassa Tallenna muutokset.