Tärkeät postit

Tärkeät postit yrittää tunnistaa tärkeät saapuvat viestisi automaattisesti ja erottaa ne kaikista muista. Oletuksena Tärkeät postit jakaa postilaatikkosi kolmeen osioon: Tärkeät ja lukemattomat, Tähdelliset ja Kaikki muut.

Tietokone

Postilaatikon tyylin muuttaminen

Tärkeät postit on yksi monista postilaatikkotyyleistä. Voit siirtyä helposti tyylistä toiseen ja valita, mikä toimii sinulle parhaiten.

1. Avaa Gmail.
  2. Klikkaa rataskuvaketta oikeassa yläkulmassa.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse Postilaatikko-välilehti.
  5. Valitse Postilaatikon tyyppi -osion avattavasta valikosta Tärkeät postit.
  6. Valitse sivun alaosassa Tallenna muutokset.

Voit myös nopeasti vaihtaa postilaatikon tyyppiä siirtymällä Postilaatikko-kohdan päälle Gmailin vasemmalla puolella ja klikkaamalla Gmail Inbox down arrow icon alaspäin osoittavaa nuolta.

Tärkeät postit -laatikon käyttäminen

Tärkeät viestit

Gmail käyttää erilaisia signaaleja saapuvien viestien priorisoinnissa, mukaan lukien kenelle olet lähettänyt sähköpostia, kenen kanssa olet pikaviestitellyt useimmiten ja mitkä avainsanat esiintyvät usein viesteissä, jotka olet avannut viime aikoina.

Jos Tärkeät postit pitää sähköpostiviestiä erheellisesti tärkeänä tai ei merkitse viestiä, joka on tärkeä, voit opettaa sitä tekemään parempia valintoja.

• Voit merkitä viestin tärkeäksi klikkaamalla lähettäjän nimen vasemmalla puolella olevaa tyhjää tärkeysmerkkiä.
    Not important marker
  • Voit merkitä viestin ei-tärkeäksi klikkaamalla lähettäjän nimen vasemmalla puolella olevaa keltaista tärkeysmerkkiä.
    Important marker screenshot

Kun merkitset viestin ei-tärkeäksi, se siirretään pois Tärkeät-osiosta. Ajan kuluessa Tärkeät postit oppii näiden painikkeiden kautta antamasi palautteen perusteella, mitkä viestit ovat sinulle tärkeitä. Lisätietoja tärkeysjärjestyksen toiminnasta.

Postilaatikon osiot

Tärkeät postit jakaa postilaatikkosi kolmeen osioon: Tärkeät ja lukemattomat, Tähdelliset ja Kaikki muut. Voit kuitenkin valita ja muokata omia osioita. Vaihda asetuksia alla olevien ohjeiden mukaisesti:

1. Avaa Gmail.
  2. Klikkaa rataskuvaketta oikeassa yläkulmassa.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse Postilaatikko-välilehti.
  5. Muuta haluamasi asetukset.
  6. Valitse sivun alaosassa Tallenna muutokset.

Voit myös luoda omia osioita tietyille tunnisteille (valitse Lisää vaihtoehtoja… muokatessasi postilaatikon osioita).

Android 4.0 ja uudemmat

Lue tärkeimmät viestisi ensimmäisenä Tärkeiden postien avulla. Kun valitset tämän postilaatikkotyypin, Gmail yrittää selvittää, mitkä viestit ovat sinulle tärkeitä, ja erotella ne muista postilaatikkoosi tulevista viesteistä.

Jos Gmail arvaa väärin, voit merkitä viestin tärkeäksi itse ja opettaa Gmailille, mikä sinulle on tärkeää.

Tärkeät postit -laatikon asettaminen oletuspostilaatikoksi

1. Avaa Gmail-sovellus.
  2. Kosketa Gmail-kuvakettaGmail icon.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse tili.
  5. Valitse Postilaatikon tyyppi.
  6. Valitse Tärkeät postit.

Viestien tarkasteleminen

Kun avaat Gmail-sovelluksen, näet Tärkeät postit -laatikon. Se on luettelo viesteistä, jotka Gmail tai sinä olette merkinneet tärkeiksi.

Näet kaikki postilaatikossasi olevat viestit toimimalla seuraavasti:

1. Avaa Gmail-sovellus.
  2. Kosketa Gmail-kuvakettaGmail icon.
  3. Valitse Postilaatikko.

Siirry takaisin valitsemalla luettelosta Tärkeät postit.

Viestien merkitseminen tärkeiksi

Jos Gmail tekee virheen, voit merkitä sähköpostin tärkeäksi tai ei tärkeäksi. Mitä enemmän merkitset viestejä, sitä paremmin Gmail pystyy arvaamaan, mikä on tärkeää.

1. Avaa viesti Gmail-sovelluksessa.
  2. Kosketa Valikko (kolme pistettä yläosassa tai laitteesi valikkopainike alaosassa).
  3. Valitse Merkitse tärkeäksi tai Merkitse ei-tärkeäksi.

Tärkeiden viestien tarkasteleminen

Tärkeät viestit on merkitty lähettäjän nimen vieressä olevalla keltaisella kuvakkeella:

Tärkeät viestit, jotka on lähetetty suoraan sinulle.
Tärkeät viestit, joissa olet yhtenä vastaanottajana.
Tärkeät viestit, jotka olet saanut osana ryhmää.

Miten Gmail selvittää, mikä on tärkeää?

Tärkeiden viestien selvittämiseksi Gmail käyttää useita vihjeitä. Näitä ovat esimerkiksi se, kenelle olet lähettänyt sähköpostia ja kenen kanssa pikaviestitellyt eniten tai mitkä avainsanat esiintyvät useimmin äskettäin avaamissasi viesteissä.

Lisätietoja siitä, miten Gmail merkitsee sähköpostit tärkeiksi.

Android 2.2–2.3

Jos saat paljon sähköpostia, Tärkeät postit -laatikko voi nopeuttaa postin käsittelyä erottelemalla tärkeät viestit vähemmän tärkeistä.

Jos olet ottanut Tärkeät postit -laatikon käyttöön Gmailissa tietokoneellasi, voit ottaa sen käyttöön myös muissa laitteissa. Lisätietoja Tärkeät postit -laatikosta tietokoneellasi.

Näytä Tärkeät postit

Tärkeät postit on luettelo keskusteluista, jotka sinä tai Gmail olette merkinneet tärkeiksi.Voit tarkastella Tärkeät postit -laatikkoa seuraavilla tavoilla:

• Kosketa tunnistetta minkä tahansa keskusteluluettelon yläosassa ja kosketa sitten Tärkeät postit.
  • Kosketa Tunnisteet-näytöllä Tärkeät postit.
  • Paina Valikko ja kosketa Siirry postilaatikkoon -valikkokohdetta. Se on saatavilla monissa Gmail-näytöissä, jos Tärkeät postit on oletuspostilaatikkosi.

Takaisin alkuun

Tärkeiden viestien kuvakkeet

Tärkeät viestit on merkitty keltaisella kuvakkeella:

• lähetetty sinulletarkoittaa suoraan vain sinulle lähetettyjä tärkeitä viestejä.
  • lähetetty sinulletarkoittaa, että olet saanut tärkeän viestin kopion.
  • lähetetty sinulletarkoittaa, että olet saanut tärkeän viestin, joka on lähetetty ryhmälle, johon kuulut.

Takaisin alkuun

Tärkeät postit -laatikon asettaminen oletuspostilaatikoksi

Voit määrittää Tärkeät postit -laatikon avautumaan tavallisen postilaatikon sijaan, kun saat uutta sähköpostia. Tämä asetus on käytettävissä puhelimessasi vain, jos olet määrittänyt Tärkeät postit -laatikon näkymään Gmailin verkkoversiossa.

1. Avaa postilaatikko, paina Valikko ja kosketa Lisää > Asetukset.
  2. Valitse tilisi.
  3. Valitse Tärkeät postit.

Takaisin alkuun

Tärkeät postit -laatikon ilmoitusten ottaminen käyttöön

Kun olet ottanut Tärkeät postit -laatikon käyttöön laitteessasi, voit määrittää tietyt ilmoitusasetukset kaikille Tärkeät postit -laatikon viesteille.

1. Avaa postilaatikko, paina Valikko ja kosketa Lisää > Asetukset > [Valitse tili].
  2. Valitse tilisi.
  3. Selaa alas Ilmoitusasetukset-kohtaan ja kosketa Ilmoitettavat tunnisteet.
  4. Valitse Tärkeät postit.

Takaisin alkuun

Keskustelun merkitseminen tärkeäksi

1. Merkitse postilaatikossa tai muussa keskusteluluettelossa yksi tai useampi keskustelu, joita ei ole merkitty tärkeiksi.
  2. Paina Valikko ja kosketa Merkitse tärkeäksi.
  3. Kun merkitset viestejä tärkeiksi, ne lisätään Tärkeät postit -laatikkoon ja Gmail oppii, millaisia viestejä pidät tärkeinä.

Voit merkitä keskustelun ei tärkeäksi noudattamalla samoja ohjeita keskusteluille, jotka on merkitty tärkeiksi.

Takaisin alkuun

iOS

Tärkeät postit -laatikon asettaminen oletuspostilaatikoksi

1. Jos haluat käyttää Tärkeät postit -laatikkoa iOS-laitteellasi, ota Tärkeät postit ensin käyttöön Gmailin tietokoneversiossa.
  2. Kosketa Gmail-sovelluksessa ValikkoiOS Menu icon.
  3. Valitse yksi Tärkeät postit -laatikon osio: Tärkeät ja lukemattomat, Tähdelliset tai Kaikki.

Tärkeät postit -laatikon asetukset ovat samat tietokoneessa ja mobiililaitteessa. Ainoa poikkeus on, ettet voi muuttaa Tärkeät postit -laatikossa näkyvien keskustelujen oletusmäärää mobiililaitteellasi.

Rajoitetut ominaisuudet mobiililaitteissa

iOS-laitteiden Gmail-sovelluksen Tärkeät postit -laatikko ei tue tällä hetkellä kaikkia tietokoneversion ominaisuuksia. Tärkeimmät erot ovat tässä luettelossa:

• Mahdollisuus merkitä keskustelut tärkeiksi tai ei tärkeiksi ei ole käytettävissä.
  • Tärkeät postit -laatikon osioita ei voi katsella yhdellä näytöllä.
  • Keskustelut, jotka voi suodattaa useampaan kuin yhteen Tärkeät postit -laatikkoon, näkyvät useissa osioissa.