Iniciar la sessió amb contrasenyes d'aplicació

Consell: les contrasenyes d'aplicació no són recomanables i són innecessàries en la majoria dels casos. Si voleu mantenir el compte protegit, utilitzeu l'opció "Inicia la sessió amb Google" per connectar aplicacions al vostre Compte de Google.

Una contrasenya d'aplicació és una contrasenya de 16 dígits que dona permís a una aplicació o a un dispositiu menys segurs per accedir al vostre Compte de Google. Les contrasenyes d'aplicació només es poden utilitzar amb comptes que tinguin activada la verificació en dos passos.

Quan es poden utilitzar les contrasenyes d'aplicació

Consell: als iPhone i iPad amb iOS 11 o una versió posterior no es requereixen contrasenyes d'aplicació, sinó que cal utilitzar-hi l'opció "Inicia la sessió amb Google".

Si l'aplicació no ofereix aquesta opció, podeu fer una de les accions següents:

• Utilitzar contrasenyes d'aplicació.
  • Canviar a una aplicació o a un dispositiu més segurs.

Crear i utilitzar contrasenyes d'aplicació

Important: per crear una contrasenya d'aplicació, cal que tingueu activada la verificació en dos passos al vostre Compte de Google.

Si utilitzeu la verificació en dos passos i veieu un error de contrasenya incorrecta en iniciar la sessió, podeu provar d'utilitzar una contrasenya d'aplicació.

1. Aneu al vostre Compte de Google.
  2. Seleccioneu Seguretat.
  3. A "Inici de sessió a Google", seleccioneu Verificació en dos passos.
  4. A la part inferior de la pàgina, seleccioneu Contrasenyes d'aplicació.
  5. Introduïu un nom que us ajudi a recordar on utilitzareu la contrasenya d'aplicació.
  6. Seleccioneu Genera.
  7. Per introduir la contrasenya d'aplicació, seguiu les instruccions en pantalla. La contrasenya d'aplicació és el codi de 16 caràcters que es genera al dispositiu.
  8. Seleccioneu Fet.

Si heu configurat la verificació en dos passos, però no trobeu l'opció per afegir una contrasenya d'aplicació, pot ser per aquests motius:

Consell: normalment, cal que introduïu una contrasenya d'aplicació una vegada per aplicació o dispositiu.

Per què és possible que necessiteu una contrasenya d'aplicació

Consell: no creeu cap contrasenya d'aplicació tret que l'aplicació o el dispositiu que voleu connectar al compte no tinguin l'opció "Inicia la sessió amb Google".

Quan utilitzeu la verificació en dos passos, és possible que es bloquegi l'accés al vostre Compte de Google de les aplicacions o dels dispositius menys segurs. Les contrasenyes d'aplicació són una manera de permetre que les aplicacions o els dispositius bloquejats accedeixin al vostre Compte de Google.
Les contrasenyes d'aplicació s'han revocat després de canviar la contrasenya

Quan canvieu la contrasenya del vostre Compte de Google, revoquem les contrasenyes d'aplicació per protegir-lo. Per continuar utilitzant una aplicació amb el vostre Compte de Google, creeu una contrasenya d'aplicació nova.

Consell: si l'aplicació ofereix la funció Inicia la sessió amb Google, us recomanem que la utilitzeu per connectar l'aplicació al vostre Compte de Google.

Heu oblidat la contrasenya d'aplicació

Les contrasenyes d'aplicació només es poden comprovar una vegada. però podeu generar-ne una de nova en qualsevol moment.

Si heu perdut un dispositiu en què s'utilitzen contrasenyes d'aplicació:

1. Aneu al vostre Compte de Google.
  2. A la part superior, toqueu Seguretat.
  3. Toqueu Contrasenyes d'aplicació i revoqueu-les del dispositiu perdut. És possible que hàgiu de tornar a iniciar la sessió.
Encara no podeu iniciar la sessió

Si feu servir una aplicació que no és de Google i no podeu iniciar-hi la sessió, és possible que el procés d'inici de sessió no sigui segur. Proveu d'actualitzar l'aplicació a la versió més recent i utilitzeu l'opció "Inicia la sessió amb Google", si està disponible.

Consell: també podeu canviar a una aplicació més segura.

Suprimir contrasenyes d'aplicació

Si perdeu un dispositiu o ja no feu servir una aplicació que estava autoritzada amb una contrasenya d'aplicació, us recomanem que en revoqueu la contrasenya d'aplicació. Això ajuda a garantir que ningú no pugui accedir al vostre Compte de Google des del dispositiu o des de l'aplicació en qüestió.

Per suprimir una contrasenya d'aplicació:

1. Visiteu la secció Contrasenyes d'aplicació.
  2. A la llista d'aplicacions amb contrasenyes d'aplicació, localitzeu la contrasenya que vulgueu revocar.
  3. Per suprimir l'accés des de l'aplicació, feu clic a Suprimeix Remove.

Consell:

• Si teniu un dispositiu Android 4.0 o posterior, us recomanem que suprimiu "Android" de les aplicacions amb accés al compte.
  • Un cop revoqueu la contrasenya d'aplicació, l'aplicació no podrà accedir de nou al vostre Compte de Google.
Corregir problemes relacionats amb Microsoft Outlook
  • Utilitzeu "Inicia la sessió amb Google":
    • Proveu d'iniciar la sessió a Outlook amb el nom d'usuari del vostre Compte de Google. Comproveu que tingueu la versió més recent de l'aplicació o del programa Outlook.
  • Utilitzeu una contrasenya d'aplicació:
    • Si heu activat la verificació en dos passos al vostre Compte de Google i no podeu utilitzar l'opció "Inicia la sessió amb Google", podeu fer servir una contrasenya d'aplicació.
Cerca
Esborra la cerca
Tanca la cerca
true
Cerca al Centre d'ajuda