Denne e-posten er kanskje ikke sendt av …

Hvis du får en e-post som ikke inneholder autentiseringsdata som bekrefter at den er sendt via Gmail, varsler vi deg om at du må beskytte informasjonen din.

Hvorfor advarselen vises

Vi varsler deg hvis en avsender ser ut til å være navn@gmail.com, men vi ikke får bekreftet at e-posten faktisk kommer fra denne Gmail-kontoen.

Dette kan skje hvis avsenderen:

• sender fra en falsk Gmail-konto
  • sender deg e-post fra et nettsted (for eksempel for å dele en nyhetsartikkel)
  • sender deg en e-post som blir videresendt automatisk (for eksempel fra skolekontoen din til den personlige Gmail-kontoen din)

Alternativ 1: E-posten virker mistenkelig

Følg disse trinnene hvis du er usikker på om e-posten er sendt fra Gmail-adressen som vises:

1. Klikk på Rapportér nettfisking i advarselen.
  2. Du må ikke oppgi personlig informasjon eller klikke på linker i e-posten.

Alternativ 2: E-posten er fra en avsender du stoler på

Hvis du vet at en avsender er legitim, kan du angi at det ikke skal vises advarsler for fremtidige e-poster fra denne avsenderen.

Fjern advarselen fra én avsender om gangen
  1. Åpne Gmail på datamaskinen din.
  2. Klikk på nedoverpilen Nedoverpil ved siden av Søk Søk.
  3. Skriv inn avsenderens e-postadresse i "Fra"-feltet.
  4. Klikk på Opprett filter med dette søket nederst til høyre.
  5. Klikk på Send aldri til søppelpost.
  6. Klikk på Opprett filter.
Fjern advarselen fra videresendte e-poster

Hvis du får e-post videresendt automatisk fra en annen e-postadresse, kan du fjerne advarselen fra de e-postene.

1. Åpne Gmail på datamaskinen din.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillingeretterfulgt av Innstillinger øverst til høyre.
  3. Klikk på fanen Kontoer og import eller Kontoer øverst på siden.
  4. Klikk på Legg til en e-postadresse til i delen "Send e-post som".
  5. Følg trinnene på skjermen.

I stedet for å se advarselen på e-poster du videresender, kommer du til å se noe sånt: "avsender@gmail.com via etannetdomene.no".

Slutt å vise advarselen til folk du sender e-post til

Du kan forhindre at denne advarselen vises når folk mottar e-post fra deg. Kom i gang ved å velge måten du sender Gmail-e-post på:

Telefon eller nettbrett

Husk å følge retningslinjene for konfigurering av Gmail for mobilenheten din.

"Send e-post som" Yahoo! Mail, AOL, Outlook eller en annen konto som ikke tilhører Google

Hvis du logger på Gmail og bruker "send e-post som"-funksjonen for å sende fra en konto som ikke tilhører Google, må du sørge for å bruke Googles SMTP-tjenere.

Jobb- eller skolekonto

Kontakt administratoren din for å konfigurere autentisering av e-post.

Hvis disse fremgangsmåtene ikke fungerer, kan du rapportere problemet.