Tämä viesti ei ehkä ole tullut osoitteesta…

Jos viestissä ei ole todennustietoja, joilla voidaan vahvistaa viestin lähetys Gmailin kautta, näet varoituksen. Varoituksen tarkoituksena on suojata tietojasi.

Varoitusviestien näkyminen

Näet tämän varoituksen, jos lähettäjän osoite näyttää olevan esim. nimi@gmail.com, mutta emme voi vahvistaa sitä, että viesti on todella lähetetty Gmail-tililtä.

Näin voi käydä, jos viesti

• on lähetetty väärennetyltä Gmail-tililtä
  • on lähetetty verkkosivustolta (esim. jaettu uutisartikkeli)
  • on edelleenlähetetty automaattisesti (esim. oppilaitoksen tililtäsi henkilökohtaiselle Gmail-tilillesi).

1. vaihtoehto: Viesti vaikuttaa epäilyttävältä

Jos et ole varma, että viesti on lähetetty oikealta Gmail-tililtä, noudata alla olevia ohjeita.

1. Klikkaa varoitusviestissä Ilmoita tietojenkalastelusta.
  2. Älä anna mitään henkilökohtaisia tietoja tai klikkaa mitään sähköpostissa olevia linkkejä.

2. vaihtoehto: Viesti on tullut luotettavalta lähettäjältä

Jos olet varma, ettei kyseessä ole huijausviesti, voit poistaa varoitukset kyseisen lähettäjän viesteistä jatkossa.

Varoituksen poistaminen yhdeltä lähettäjältä kerrallaan
  1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa Haku-kohdan Hae vieressä olevaa alaspäin osoittavaa nuolta Alanuoli.
  3. Kirjoita lähettäjän sähköpostiosoite Lähettäjä-kenttään.
  4. Klikkaa oikeassa alanurkassa Luo suodatin tällä haulla.
  5. Valitse Älä koskaan siirrä roskapostiin.
  6. Valitse Luo suodatin.
Varoituksen poistaminen edelleenlähetetyistä viesteistä

Jos edelleenlähetät viestejä automaattisesti toiseen sähköpostiosoitteeseen, voit poistaa varoituksen kyseisistä viesteistä.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta ylänurkasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa yläreunassa olevaa Tilit- ja tuonti‑ tai Tilit-välilehteä.
  4. Valitse Lähetysosoite-osiosta Lisää toinen sähköpostiosoite.
  5. Noudata näytöllä näkyviä ohjeita.

Edelleenlähetetyissä viesteissä näytetään varoituksen sijaan esim. "lähettäjä@gmail.com palvelun toinenverkkotunnus.com kautta".

Varoituksen poistaminen muille lähetettävistä viesteistä

Voit estää varoituksen näyttämisen lähettämissäsi viesteissä. Tutustu Gmail-viestien lähetystavan mukaisiin ohjeisiin:

Puhelin tai tabletti

Noudata Gmailin matkapuhelinkohtaisia asetusohjeita.

Viestin lähetysosoitteena on Yahoo! Mail-, AOL-, Outlook-osoite tai muu kuin Google-tilin osoite

Jos kirjaudut Gmailiin ja käytät Viestin lähetysosoite ‑ominaisuutta viestien lähettämiseen muusta kuin Google-osoitteesta, muista käyttää Googlen SMTP-palvelimia.

Työpaikan tai oppilaitoksen tili

Ota sähköpostin todennus käyttöön järjestelmänvalvojan ohjeiden mukaan.

Jos näistä ohjeista ei ole apua, ilmoita ongelmasta.