De vormgeving van je Gmail-inbox wijzigen

Je kunt zelf kiezen hoe je je Gmail-inbox wilt vormgeven, waaronder de weergave van ongelezen berichten eerst of het toevoegen van inboxcategorieën.

De indeling voor je inbox kiezen

1. Open Gmail.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingenen vervolgensInstellingen
  3. Klik op het tabblad Inbox.
  4. Selecteer in het gedeelte Inboxtype Standaard, Belangrijke eerst, Ongelezen eerst, Met ster eerst of Prioriteitsinbox.
  5. Je kunt andere instellingen kiezen, bijvoorbeeld of je belangrijkheidsmarkeringen wilt weergeven, hoe e-mail wordt gefilterd of welke categorieën worden weergegeven.

Meer informatie over de vormgevingsopties van de inbox

Sommige inboxstijlen hebben meer instellingen en opties die je kunt wijzigen.

Standaard (categorieën of tabbladen)

Als je kiest voor Standaard, wordt je inbox ingedeeld in verschillende tabbladen, zoals Primair, Sociaal, Reclame en Updates. Als je hebt gekozen voor Standaard, worden je berichten automatisch gesorteerd op tabbladen, maar je kunt je berichten tussen de categorieën verplaatsen als je dat wilt.

Meer informatie over tabbladen en categorieën van de inbox.

Belangrijkste eerst

Als je kiest voor 'Belangrijkste eerst', wordt je inbox verdeeld in twee gedeelten: 'Belangrijk' bovenaan en 'Overig' onderaan.

Je kunt zelf bepalen hoeveel e-mails in elk gedeelte worden weergegeven en waar je ongelezen berichten worden weergegeven.

Meer informatie over hoe Gmail bepaalt welke e-mails als belangrijk worden gemarkeerd.

Ongelezen eerst

Als je kies voor 'Ongelezen eerst', wordt je inbox verdeeld in twee gedeelten: 'Ongelezen' bovenaan en 'Overig' onderaan.

Je kunt zelf bepalen hoeveel e-mails in elk gedeelte worden weergegeven en waar je ongelezen berichten worden weergegeven.

Met ster eerst

Als je kies voor 'Met ster eerst', wordt je inbox verdeeld in twee gedeelten: 'Met ster' bovenaan en 'Overig' onderaan.

Je kunt zelf bepalen hoeveel e-mails in elk gedeelte worden weergegeven en waar je ongelezen berichten worden weergegeven.

Prioriteitsinbox

Als je kiest voor Prioriteitsinbox, wordt je inbox verdeeld in meerdere gedeelten. Je kunt kiezen welke gedeelten je wilt weergegeven, waaronder 'Belangrijk en ongelezen', 'Met ster' en 'Overig'.

Je kunt zelf bepalen hoeveel e-mails in elk gedeelte worden weergegeven en waar je ongelezen berichten worden weergegeven.

Vivian is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.