Je inbox

Dit zijn enkele belangrijke functies van je inbox van Gmail:

• Ongelezen berichten in je berichtenlijst zijn vet gedrukt.
  • Met de weergave-instellingen kun je bepalen hoe verschillende onderdelen op je Gmail-pagina (zoals je berichtenlijst) worden weergegeven.
  • Namen van afzenders worden links weergegeven.
  • In Gmail worden fragmenten weergegeven. Dit zijn regels tekst naast elk bericht die je een indruk geven van de inhoud van het meest recente bericht.
  • In Gmail worden berichten gegroepeerd in gesprekken. Vervolgmails en reacties worden als één regel in je inbox weergegeven.
  • De tijd of datum van het meest recente bericht in een gesprek wordt uiterst rechts op een gespreksregel weergegeven. Berichten die ouder zijn dan 24 uur worden van een datum voorzien.
  • Schakel een of meer selectievakjes naast de naam van de afzender in en pas vervolgens een bewerking toe op de geselecteerde gesprekken met de knoppen boven aan de pagina ('Archiveren', 'Spam melden', 'Verwijderen', enzovoort.)
  • Door sterren toe te voegen, zie je snel welke berichten of gesprekken je als 'bijzonder' hebt gemarkeerd.
  • Als je de berichten wilt weergeven die je bijvoorbeeld hebt verwijderd, verzonden of van een ster hebt voorzien, klik je op de labels links op de pagina van Gmail.

Stijlen voor je inbox

In Gmail kun je verschillende stijlen aan je inbox toekennen, zodat je je berichten kunt lezen zoals jij dat wilt:

• Standaard: kies welke tabbladen je wilt gebruiken. Als je al je berichten in één lijst wilt zien, schakel je gewoon alle tabbladen uit. Meer informatie over tabbladen van de inbox.
  • Belangrijke eerst: als je deze stijl gebruikt, wordt de mail van de contacten waarmee je het meest e-mailt en andere belangrijke mail boven aan de pagina geplaatst. Alle overige berichten staan in een afzonderlijk gedeelte onder in je inbox.
  • Ongelezen eerst: ongelezen mail staat altijd bovenaan. Alle overige mail staat daaronder.
  • Met ster eerst: mail met een ster staat altijd bovenaan. Alle overige mail staat daaronder.
  • Prioriteitsinbox: ongelezen berichten die zijn aangemerkt als belangrijk staan in het bovenste gedeelte, gevolgd door berichten met een ster. Alle overige berichten staan daaronder. Je kunt elk gedeelte aan je eigen wensen aanpassen. Dus als je meer controle wilt over je inbox, dan is Prioriteitsinbox ideaal voor jou.

Selecteer de gewenste stijl voor je inbox door op de pijl Gmail Inbox down arrow icon te klikken die wordt weergegeven wanneer je de muisaanwijzer op Inbox plaatst aan de linkerkant van je Gmail-pagina. Je kunt op elk gewenst moment de stijl van je inbox wijzigen.

Meer informatie over stijlen en instellingen voor je inbox.

Vivian is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.