Gmail-postilaatikon asettelun muuttaminen

Voit muokata postilaatikkoasi ja määrittää muun muassa useita postilaatikoita.

Postilaatikon asettelun valinta

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Osoita vasemmasta yläkulmasta Postilaatikko-kohtaa ja klikkaa sitten alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse Oletus, Tärkeät ensin, Lukemattomat ensin, Tähdelliset ensin tai Tärkeät postit.

Useiden postilaatikoiden määrittäminen

Voit ottaa käyttöön enintään 5 postilaatikkoa valitsemiesi hakutermien perusteella. Voit sijoittaa luomasi postilaatikot oletuspostilaatikkosi ylä- tai alapuolelle tai oikealle puolelle.

Vaihe 1: Määritä postilaatikkosi oletusnäkymään

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Määritä postilaatikkosi tyyppi oletukseksi. Osoita vasemmasta yläkulmasta Postilaatikko-kohtaa ja klikkaa sitten alanuolta Alanuoli
  3. Valitse Oletus ja sitten klikkaa Hallinnoi postilaatikon asetuksia.
  4. Siirry kohtaan Valitse käytettävät välilehdet. Poista valinnat kaikista välilehden nimen vieressä olevista valintaruuduista ja valitse Tallenna

Vaihe 2: Ota useita postilaatikoita käyttöön

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset
  3. Valitse Lisäasetukset.
  4. Valitse Useita postilaatikoita ‑kohdan vierestä Ota käyttöön.
  5. Klikkaa alareunasta Tallenna muutokset.
Vaihe 3: Määritä useita postilaatikoita
  1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset
  3. Valitse näytön yläreunasta Useita postilaatikoita.
  4. Määritä postilaatikko seuraavasti:
    1. Lisää Hakukysely-kohtaan hakuoperaattori, joka kertoo, minkätyyppisiä sähköposteja haluat nähdä. Jos esimerkiksi haluat nähdä tähdelliset sähköpostit, kirjoita is:starred
    2. Kirjoita Paneelin otsikko ‑kenttään postilaatikon nimi.
    3. Kirjoita Sivun koko enintään ‑kohtaan, montako sähköpostiviestiä haluat nähdä.
    4. Valitse Lisäruutujen sijoittelu ‑kohdasta, mihin haluat sijoittaa postilaatikon.
  5. Klikkaa alareunasta Tallenna.

Vinkki: Jos postilaatikot eivät tule näkyviin, tarkista, että hakukysely on kirjoitettu oikein.

Lisätietoja postilaatikon asettelun asetuksista

Joissakin postilaatikkotyyleissä on enemmän asetuksia ja vaihtoehtoja, joita voit muokata.

Oletus (luokat tai välilehdet)

Jos asetuksena on Oletus, postilaatikkosi jaetaan eri välilehtiin, kuten Ensisijainen, Sosiaaliset verkostot, Tarjoukset ja Ilmoitukset. Kun käytössäsi on oletuspostilaatikko, viestit lajitellaan automaattisesti välilehdille. Voit kuitenkin halutessasi siirtää viestejä luokasta toiseen.

Lue lisää postilaatikon välilehdistä ja luokista.

Tärkeät ensin

Jos asetuksena on Tärkeät ensin, postilaatikkosi jaetaan kahteen osioon: Tärkeät viestit näkyvät ylimpänä ja Kaikki muut viestit postilaatikon alaosassa.

Lue lisää siitä, millä perusteilla Gmail merkitsee sähköposteja tärkeiksi.

Lukemattomat ensin

Jos asetuksena on Lukemattomat ensin, postilaatikkosi jaetaan kahteen osioon: Lukemattomat viestit näytetään ylimpänä ja Kaikki muut viestit postilaatikon alaosassa.

Tähdelliset ensin

Jos asetuksena on Tähdelliset ensin, postilaatikkosi jaetaan kahteen osioon: Tähdelliset viestit näytetään ylimpänä ja Kaikki muut viestit postilaatikon alaosassa.

Tärkeät postit

Jos asetuksena on Tärkeät postit, postilaatikkosi jaetaan useaan osioon. Voit valita näytettävät osiot, kuten Tärkeät ja lukemattomat, Tähdelliset tai Kaikki muut tai voit valita luomasi tunnisteen.

Postilaatikko- ja tunnisteluettelon piilottaminen tai näyttäminen
Näet kaikki postilaatikkosi ja tunnisteesi vasemmalla olevasta valikosta. Kun vasen valikko on piilotettu, sähköposteillesi jää enemmän tilaa ja voit nähdä lisää vaihtoehtoja osoittamalla valikkoa.
Vasemman valikon piilottaminen:
  1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko.
Vinkki: Saat valikon uudelleen näkyviin klikkaamalla Valikko Valikko.