Ange ett telefonnummer eller en e-postadress för återställning

Det är frustrerande att förlora åtkomsten till e-postmeddelanden, dokument och foton. Genom att lägga till återställningsalternativ för lösenordet kan du snabbt, enkelt och säkert få åtkomst till ditt konto igen om det händer.

Du måste inte ange en återställningsadress, men om du gör det blir det enklare för dig att få åtkomst till kontot om du glömmer ditt lösenord eller om du får problem med att logga in.

Om du har förlorat åtkomsten till ditt konto kan du försöka få tillbaka den med hjälp av vårt kontoåterställningsformulär.

Telefonnummer för återställning

Lägga till eller redigera telefonnummer för återställning
  1. Logga in på Mitt konto.
  2. Välj Personliga uppgifter under Personliga uppgifter och sekretess.
  3. Välj Telefonnummer
  4. Om du vill lägga till ett telefonnummer väljer du Lägg till alternativt telefonnummer.
    Om du vill redigera ett telefonnummer väljer du redigera Edit.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.
Obs! SMS-funktionen måste vara aktiverad på mobilen.
Så här använder vi ditt mobilnummer

Vi använder bara telefonnumret för återställning för att skydda ditt konto. Vi använder numret för att

• hindra att andra loggar in på ditt konto utan ditt tillstånd
  • skicka en verifieringskod så att du kan komma åt kontot om du förlorar åtkomsten till det
  • erbjuda ett alternativ till hur du kan bekräfta att du äger kontot
  • varna dig om eventuella problem med kontot, till exempel när lösenordet ändras.
Så här använder vi inte numret

Om du inte uttryckligen ber oss om det använder vi inte mobilnumret i något annat syfte än att skydda ditt konto. Det innebär till exempel att vi aldrig kommer att

• sälja ditt telefonnummer till andra företag eller organisationer
  • ringa dig i marknadsföringssyfte
  • publicera ditt telefonnummer online.
Det är säkrare att använda en mobiltelefon

Det är säkrare att identifiera sig med mobilen än med återställningsadresser och säkerhetsfrågor, eftersom det bara är du själv som har fysisk tillgång till din mobil.

Återställningsmail

Lägga till eller redigera e-postadress för återställning
  1. Logga in på Mitt konto.
  2. Välj Personliga uppgifter under Personliga uppgifter och sekretess.
  3. Välj E-post.
  4. Välj Redigera under Återställningsadress.
  5. Lägg till din återställningsadress.
  6. Klicka på Klart.
Vilken e-postadress ska jag använda?

Återställningsadressen ska vara en e-postadress som du använder regelbundet.

Om du använder Gmail angav du kanske en återställningsadress redan när du skapade kontot.

Om du inte använder Gmail är återställningsadressen den e-postadress som du angav när du registrerade dig för kontot (exempel: mittnamn@yahoo.com).

Så här använder vi din e-postadress
Vi använder återställningsadressen under följande omständigheter:
  • om vi måste bekräfta ditt användarnamn efter att du har skapat en adress
  • om du inte kan logga in på Google
  • om du har glömt ditt lösenord
  • om ditt lagringsutrymme håller på att ta slut
  • om vi måste varna dig på grund av ovanlig aktivitet i ditt konto.