Kontrollera om Gmail-meddelandet har autentiserats

Om ett frågetecken visas bredvid avsändarens namn är meddelandet inte autentiserat. Det innebär att Gmail inte vet om meddelandet faktiskt kommer från den person som ser ut att ha skickat det. Om du ser detta ska du vara försiktig med att svara eller ladda ned eventuella bilagor.

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Kontrollera om ett meddelande har autentiserats

Viktigt! Att ett meddelande inte har autentiserats behöver inte betyda att det är skräppost. Det händer ibland att autentiseringen inte fungerar för etablerade organisationer som skickar e-post till stora grupper, t.ex. när de skickar meddelandet till en e-postlista.

Kontrollera Gmail-meddelanden
  1. Öppna Gmail-appen  på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna ett e-postmeddelande.
  3. Tryck på Visa information följt av Visa säkerhetsuppgifter.
  4. Om något av följande visas är meddelandet autentiserat:
  • rubriken Skickat av och domänens namn, t.ex. google.com.
  • rubriken Signerat av och avsändardomänen

Om meddelandet inte är autentiserat visas ett frågetecken bredvid avsändarens namn. Om du ser detta ska du vara försiktig med att svara eller ladda ned eventuella bilagor.

Kontrollera meddelanden i en annan e-postklient, t.ex. Outlook
Om du öppnar din e-post i en annan e-postklient kan du kontrollera meddelanderubrikerna.
Läs mer om hur autentisering fungerar (SPF och DKIM)

E-postmeddelanden kan autentiseras med SPF eller DKIM.

SPF anger vilka värdar som får skicka meddelanden från en viss domän genom att skapa en SPF-post.

DKIM gör det möjligt för avsändaren att signera e-postmeddelanden elektroniskt på ett sätt som mottagarna kan verifiera med en offentlig nyckel.

ARC kontrollerar föregående autentiseringsstatus för vidarebefordrade meddelanden. Om ett vidarebefordrat meddelande godkänns i SPF- eller DKIM-autentisering, men ARC visar att det tidigare inte autentiserades, behandlar Gmail meddelandet som ej autentiserat.

Läs mer om e-postautentisering.

Åtgärda meddelanden som inte har autentiserats

Jag har fått ett meddelande som inte är autentiserat
Om en betrodd källa har skickat ett e-postmeddelande som inte är autentiserat kontaktar du personen eller företaget som skickade meddelandet. När du kontaktar personen eller företaget skickar du med en länk till den här hjälpsidan, så att de kan läsa mer om hur de autentiserar sina meddelanden.
Jag har skickat ett meddelande som inte var autentiserat från min domän

Om ett meddelande som du skickar kommer fram med ett frågetecken "?" bredvid din e-postadress har meddelandet inte autentiserats.

Meddelanden måste autentiseras för att de ska klassificeras korrekt. Det är dessutom mer sannolikt att meddelanden som inte är autentiserade avvisas. Eftersom spammare också kan autentisera e-postmeddelanden är inte autentiseringen i sig tillräcklig för att garantera att meddelandena levereras.

Åtgärda meddelanden som inte har autentiserats

Kontrollera att meddelanden som du skickar autentiseras med DKIM (föredraget) eller SPF.

Så här förhindrar du att dina e-postmeddelanden blockeras av Gmail:

• Använd RSA-nycklar på minst 1 024 bitar. E-postmeddelanden som har signerats med en nyckel på mindre än 1 024 bitar anses vara osignerade och kan enkelt förfalskas.
  • I Gmail kombineras användarrapporter och andra signaler med autentiseringsinformation när meddelanden klassificeras. Autentisering är obligatoriskt för alla e-postavsändare för att säkerställa att meddelandena klassificeras korrekt.
  • Läs mer om hur du skapar en policy som hjälper dig att kontrollera e-post som inte är autentiserad från din domän.